reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

AgniesiaP niedawno pisałaś, że Wercia nie daje sobie tyłka wytrzeć po kupie, pisałaś też że ma odparzenia. U nas to samo, J się kręcił i nie mogłam go wytrzeć i zaczęłam teraz myć mu pupę pod prysznicem po kupie (robie tak od listopada). Jak chwilę posiedzi z kupą lub wytrę chusteczkami to dupcia od razu czerwona. A my jemy tylko mleko i mikro ilości innego jedzenia. Może zacznij myć małą pod wodą i pupa będzie lepiej wyglądać.

reklama
ooo Agniesia dokładnie o to mi chodziło, kurczę muszę gdzieś tu połazić w takim razie tylko nie wiem gdzie, ale znajdę :-) Oczywiście jak była to nie kupiłam a teraz będę latać i szukać.

my czasem szczotkujemy ząbki a czasem Ala tylko gryzie swoja szczotkę a ma ich kilka bo są te gumowe do gryzenie, do masowania dziąseł z wypustkami i taka z włosiem do mycia ząbków właśnie firmy nuk... pasty na razie nie używamy chociaż mamy już taką na mleczne ząbki od 0 do 3 lat, ale Alicja jeszcze nie umie wypluwać więc jej tej pasty nie zapodaje.

chciałabym Zuzce jakieś witaminy podawać bo u nas od listopada non stop jakieś katarki/kaszelki idt i tak mi dziecie marnieje w tą zimę. Nie wiem tylko jaki preparat wybrać, dajecie coś dzieciom??

reklama
Postrzalka wentyle od jelcza:-) ale Twój M pomysłowy:-)

Miałam zapytać o szczoteczkę do zębów bo nie doczytałam czy pisałyście.

ja kupiłam niedawno taką zwykła dla dzieci - jest do 24 miesiaca

Nie używam pasty, a Wy?

my też nie używamy jeszcze pasty, ale słyszałam o elmeksie od 1 roku.

chciałabym Zuzce jakieś witaminy podawać bo u nas od listopada non stop jakieś katarki/kaszelki idt i tak mi dziecie marnieje w tą zimę. Nie wiem tylko jaki preparat wybrać, dajecie coś dzieciom??

ja daję Cebion Multi. w zasadzie to od początku to daję Hubertowi.

a co do smoczka to my nie używamy, Hubertowi od początku jakoś nie pasowały smoczki, jak próbowałam mu dawać to miał odruch wymiotny. teraz to się cieszę, że się nie nauczył:tak:

aha i z kubka niekapka to pijemy od dawna, z butelką było to samo u nas co ze smoczkiem. a ze zwykłych kubków tez próbuje, ale jak na razie bardziej bawi go gryzienie brzegów i stukanie w nie zębami niż picie.

Do góry