reklama
Zuzia24
Fanka BB :)
Gratulacje dla Kalinki i zazdroscimy nocek
Smoczek u nas tez jest i jak narazie nie zamierzam go jeszcze jej zabierac.a co do szpary miedzy dornymi jedynkami to zaczekajmy az wyjda dziecku 4 i 3 to wtedy sie zeby zescisla i nie bedzie jej bo teraz maja jeszcze 1 i 2 duuuuzo miejsca wiec wychodza jak chca. i to wcale nie jest powiedziane ze to od smoczka.
Smoczek u nas tez jest i jak narazie nie zamierzam go jeszcze jej zabierac.a co do szpary miedzy dornymi jedynkami to zaczekajmy az wyjda dziecku 4 i 3 to wtedy sie zeby zescisla i nie bedzie jej bo teraz maja jeszcze 1 i 2 duuuuzo miejsca wiec wychodza jak chca. i to wcale nie jest powiedziane ze to od smoczka.
Postrzałka ja też chciałam zapytać o szczoteczkę do zębów. Jakiej używacie ? Natalia ma 8 zębów i też mi leży na sercu temat szczotkowania. No i gdzie kupić taką szczoteczkę ? Może w Rossmanie ? Albo w jakimś sklepie z asortymentem dla dzieci ? Poszukam.
nimfii i bardzo fajnie, dzieci ogólnie chętnie piją z tego co my. Kalina od dawna popija ze szklanki, ale za bardzo się zachlapuje, więc daję jej pić z magicznego niekapka aventu.
ech...nasza wogole jakos nie może zakumac o co chodzi z tym magicznym niekapkiem. woli butle TT albo filiżankę.25zeta w błoto...
pbg
mama Zuzanki ;)
larkaa - gratulacje dla Kaliny
Zuzia święta racja z tą szparą między zębami. Jako dziecko miałam sporą szparę między jedynkami, nawet stałe zęby mi tak troszkę dalej siebie urosły, po czym im ich było więcej tym szpara mniejsza i teraz mam piękny równy zgryz.
jolek Zuzia też ładnie od dawna z niekapka pije (taki najzwyklejszy mamy), za to ten z takim ustnikiem a la słomka to nie bardzo jej podchodzi.
Postanowiłam już, że w środę olewamy katar i wychodzimy na dwór, koniec kiszenia się w tych zarazkach w domu. Już sama mam dość, pogoda ładna, u nas cieplutko, więc albo będzie porządne chorowanie albo przejdzie w końcu.
Zuzia święta racja z tą szparą między zębami. Jako dziecko miałam sporą szparę między jedynkami, nawet stałe zęby mi tak troszkę dalej siebie urosły, po czym im ich było więcej tym szpara mniejsza i teraz mam piękny równy zgryz.
jolek Zuzia też ładnie od dawna z niekapka pije (taki najzwyklejszy mamy), za to ten z takim ustnikiem a la słomka to nie bardzo jej podchodzi.
Postanowiłam już, że w środę olewamy katar i wychodzimy na dwór, koniec kiszenia się w tych zarazkach w domu. Już sama mam dość, pogoda ładna, u nas cieplutko, więc albo będzie porządne chorowanie albo przejdzie w końcu.
Postrzalka
Oliwciowa maminka
Postrzałka ja też chciałam zapytać o szczoteczkę do zębów. Jakiej używacie ? Natalia ma 8 zębów i też mi leży na sercu temat szczotkowania. No i gdzie kupić taką szczoteczkę ? Może w Rossmanie ? Albo w jakimś sklepie z asortymentem dla dzieci ? Poszukam.
Rufka widziała taką fajną w sklepie z rzeczami dzieciowymi i miała takie kółeczko zaraz za główką żeby dziecko sobie nie wsadziło szczoteczki do gardła, fajne to było, ale w Krakowie a teraz chodziłam po sklepach i widziałam tylko taki komplet trzech szczotek, ale to do masowania tam była taka gumowa jak nie ma jeszcze zębów, potem gumowa z wypustkami no i jedna z włoskami, a ja chce normalna z włoskami takie to mi już nie potrzebne :-( jak coś znajdziesz to daj znac gdzie :-)
larkaa to śmieszne jest, ale jak tak się stanie to ja płakać będę chyba bo Ty widziałaś takie jelczowe wentyle
Rufka zapytaj w aptece .Ja u nas pytałam i pani mi powiedziała ,że są takie specjalne już z pastą .No ale nam nie potrzebna -na raziePostrzałka ja też chciałam zapytać o szczoteczkę do zębów. Jakiej używacie ? Natalia ma 8 zębów i też mi leży na sercu temat szczotkowania. No i gdzie kupić taką szczoteczkę ? Może w Rossmanie ? Albo w jakimś sklepie z asortymentem dla dzieci ? Poszukam.
Dziewczyny, nie wiem co to za lekarze do których chodzicie, ale jeśli ze względu na szparę między zębami każą Wam odrzucać smoczek, to zmieńcie lekarza. Mleczaki są mniejsze i jest ich mniej niż zębów stałych, dlatego i szpary się między zębami robią Jeśli chodzi o szczoteczkę do zębów, to my mamy taką
@@Szczoteczka szczotka do zębów -.... NUK tanio@ (878692195) - Aukcje internetowe Allegro
Kupiłam normalnie w sklepie z art. dziecięcymi. Na razie to przede wszystkim mała ją gryzie, bo zęby są tylko 2, ale też staram się przynajmniej 2 razy dziennie te 2 ząbalki szczotkować. Nie używam pasty, a Wy?
@@Szczoteczka szczotka do zębów -.... NUK tanio@ (878692195) - Aukcje internetowe Allegro
Kupiłam normalnie w sklepie z art. dziecięcymi. Na razie to przede wszystkim mała ją gryzie, bo zęby są tylko 2, ale też staram się przynajmniej 2 razy dziennie te 2 ząbalki szczotkować. Nie używam pasty, a Wy?
reklama
jolek pytałam w jednej aptece jakiś czas temu, to na mnie farmaceutka spojrzała ze zdziwieniem, powiedziała, że nic takiego nie maja i zapytała, czy jest już co czyścić. Ja odparłam, że ma już 6 ząbków -bo wtedy tyle miała, a szczoteczki jak nie miałam, tak nie mam.
Co do szpary pomiędzy zębami, to ja w pierwszych ząbkach miałam dużą, teraz mam trochę mniejszą. Jak byłam dzieckiem, zawsze przez wzgląd na tą szparę między jedynkami oraz dołeczki w policzkach mówiono mi, że będę "zolytna"
W gwarze śląskiej zolycić znaczy zalecać się zatem zolytnik to zalotnik
AgniesiaP zajrzę przy lepszej pogodzie do najbliższego dziecięcego, bo fajna ta Twoja szczoteczka, o coś takiego mi chodziło. A pasty widziałam w internecie specjalne i w gazetach reklamy. Jak znajdę to dam znać. Czytałam, że od pierwszego ząbka powinno się szczotkować.
Co do szpary pomiędzy zębami, to ja w pierwszych ząbkach miałam dużą, teraz mam trochę mniejszą. Jak byłam dzieckiem, zawsze przez wzgląd na tą szparę między jedynkami oraz dołeczki w policzkach mówiono mi, że będę "zolytna"
W gwarze śląskiej zolycić znaczy zalecać się zatem zolytnik to zalotnik
AgniesiaP zajrzę przy lepszej pogodzie do najbliższego dziecięcego, bo fajna ta Twoja szczoteczka, o coś takiego mi chodziło. A pasty widziałam w internecie specjalne i w gazetach reklamy. Jak znajdę to dam znać. Czytałam, że od pierwszego ząbka powinno się szczotkować.
Ostatnia edycja: