reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
Gratulacje dla Kalinki i zazdroscimy nocek :tak:

Smoczek u nas tez jest i jak narazie nie zamierzam go jeszcze jej zabierac.a co do szpary miedzy dornymi jedynkami to zaczekajmy az wyjda dziecku 4 i 3 to wtedy sie zeby zescisla i nie bedzie jej bo teraz maja jeszcze 1 i 2 duuuuzo miejsca wiec wychodza jak chca. i to wcale nie jest powiedziane ze to od smoczka.

Postrzałka ja też chciałam zapytać o szczoteczkę do zębów. Jakiej używacie ? Natalia ma 8 zębów i też mi leży na sercu temat szczotkowania. No i gdzie kupić taką szczoteczkę ? Może w Rossmanie ? Albo w jakimś sklepie z asortymentem dla dzieci ? Poszukam.

nimfii i bardzo fajnie, dzieci ogólnie chętnie piją z tego co my. Kalina od dawna popija ze szklanki, ale za bardzo się zachlapuje, więc daję jej pić z magicznego niekapka aventu.

ech...nasza wogole jakos nie może zakumac o co chodzi z tym magicznym niekapkiem. woli butle TT albo filiżankę.25zeta w błoto...

larkaa - gratulacje dla Kaliny
Zuzia święta racja z tą szparą między zębami. Jako dziecko miałam sporą szparę między jedynkami, nawet stałe zęby mi tak troszkę dalej siebie urosły, po czym im ich było więcej tym szpara mniejsza i teraz mam piękny równy zgryz.
jolek Zuzia też ładnie od dawna z niekapka pije (taki najzwyklejszy mamy), za to ten z takim ustnikiem a la słomka to nie bardzo jej podchodzi.

Postanowiłam już, że w środę olewamy katar i wychodzimy na dwór, koniec kiszenia się w tych zarazkach w domu. Już sama mam dość, pogoda ładna, u nas cieplutko, więc albo będzie porządne chorowanie albo przejdzie w końcu.

Postrzałka ja też chciałam zapytać o szczoteczkę do zębów. Jakiej używacie ? Natalia ma 8 zębów i też mi leży na sercu temat szczotkowania. No i gdzie kupić taką szczoteczkę ? Może w Rossmanie ? Albo w jakimś sklepie z asortymentem dla dzieci ? Poszukam.

Rufka widziała taką fajną w sklepie z rzeczami dzieciowymi i miała takie kółeczko zaraz za główką żeby dziecko sobie nie wsadziło szczoteczki do gardła, fajne to było, ale w Krakowie a teraz chodziłam po sklepach i widziałam tylko taki komplet trzech szczotek, ale to do masowania tam była taka gumowa jak nie ma jeszcze zębów, potem gumowa z wypustkami no i jedna z włoskami, a ja chce normalna z włoskami takie to mi już nie potrzebne :-( jak coś znajdziesz to daj znac gdzie :-)

larkaa to śmieszne jest, ale jak tak się stanie to ja płakać będę chyba bo Ty widziałaś takie jelczowe wentyle :szok::-D

Rufka zapytaj w aptece .Ja u nas pytałam i pani mi powiedziała ,że są takie specjalne już z pastą .No ale nam nie potrzebna -na razie

Dziewczyny, nie wiem co to za lekarze do których chodzicie, ale jeśli ze względu na szparę między zębami każą Wam odrzucać smoczek, to zmieńcie lekarza. Mleczaki są mniejsze i jest ich mniej niż zębów stałych, dlatego i szpary się między zębami robią :tak: Jeśli chodzi o szczoteczkę do zębów, to my mamy taką
@@Szczoteczka szczotka do zębów -.... NUK tanio@ (878692195) - Aukcje internetowe Allegro
Kupiłam normalnie w sklepie z art. dziecięcymi. Na razie to przede wszystkim mała ją gryzie, bo zęby są tylko 2, ale też staram się przynajmniej 2 razy dziennie te 2 ząbalki szczotkować. Nie używam pasty, a Wy?

reklama
jolek pytałam w jednej aptece jakiś czas temu, to na mnie farmaceutka spojrzała ze zdziwieniem, powiedziała, że nic takiego nie maja i zapytała, czy jest już co czyścić. Ja odparłam, że ma już 6 ząbków -bo wtedy tyle miała, a szczoteczki jak nie miałam, tak nie mam.
Co do szpary pomiędzy zębami, to ja w pierwszych ząbkach miałam dużą, teraz mam trochę mniejszą. Jak byłam dzieckiem, zawsze przez wzgląd na tą szparę między jedynkami oraz dołeczki w policzkach mówiono mi, że będę "zolytna"
W gwarze śląskiej zolycić znaczy zalecać się zatem zolytnik to zalotnik ;)

AgniesiaP zajrzę przy lepszej pogodzie do najbliższego dziecięcego, bo fajna ta Twoja szczoteczka, o coś takiego mi chodziło. A pasty widziałam w internecie specjalne i w gazetach reklamy. Jak znajdę to dam znać. Czytałam, że od pierwszego ząbka powinno się szczotkować.

Ostatnia edycja:
Do góry