reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Habcia my tak jak labudka i maltanka polecamy na odparzenia bepanthen u nas działa no i jak masz w domu ciepło to niech Maksiu jak najwięcej bez pieluchy przebywa bo to najlepsze jest na takie schorzenia, a jak jest już naprawde kiepsko to może pokaż to lekarzowi to da coś mocniejszego bo to naprawde musi strasznie Maksia boleć a i tak bidulek ma już sie z tymi choróbskami więc lepiej mu dodatkowego cierpienia oszczędzić...

reklama
A ja stosuję tylko sudocrem i nic innego. Wiem jak to jest Miłoszek jak brał antybiotyki to dostał biegunki. Męczył się wtedy też.

Pozdrowienia dla Maksa!
Habciu, my też przy antybiotyku mieliśmy ciągle rzadkie kupy (nawet ponad 10 dziennie). Nawet jak nikt nie słyszał, nikt nie poczuł to co chwilę sprawdzałam jej pieluchę. Im szybciej reagujesz tym lepiej. I ja stosowałam grubą warstwę linomagu (maść).
A jak bardzo kiepsko masz z siusiakiem to pokaż go lekarzowi i da ci receptę na maść robioną.

Habciu zdrówka dla Maksa:tak::happy2:
my używamy sudocremu, ale kilka razy była tylko lekko czerwona pupa więc nie wiem czy przy większych odparzeniach sobie radzi:sorry2: a na siusiaka to nie wiem, chyba trzeba się poradzić lekarza:sorry2:

Habciu zdrówka dla Maksa:tak::happy2:
my używamy sudocremu, ale kilka razy była tylko lekko czerwona pupa więc nie wiem czy przy większych odparzeniach sobie radzi:sorry2: a na siusiaka to nie wiem, chyba trzeba się poradzić lekarza:sorry2:
Zgodzę się z tobą:tak:
A wiecie wczoraj na fajewerkach spotkaliśmy sąsiadkę.:-) Ma też wnuka ponad rocznego. I powiedziała nam jak się spytałam o te spanie Miłosza, że to normalne jest w tym wieku. Każde dziecko przed rokiem przechodzi to, chociaż mogą być jakieś wyjątki. A jak nie przejdzie teraz tego, to po roku dopiero. Jej wnuk też jak był w wieku Miłosza spał tak samo, budził się jakiś czas po kąpieli i bawił się nie jak Miłosz do 24-2 w nocy ale nawet do 3. A nieraz budził się dopiero o 3 w nocy i nie zasypiał bo chciał się bawić. I że to trzeba przejść bo to jest przejście z wieku niemowlęcego na dziecięcy.Ja czytałam o tym jakiś artykuł właśnie o tym spaniu. Że dzieci tak mają i trzeba to przeczekać. Pani jeszcze mówiła że to męczące ale co zrobić, dzieci tak mają. Przestawiają się same w tym momencie.I za jakiś czas trzeba od początku przyzwyczaić by spały prawidłowo. Mówiła że da się to zrobić ale tak jak u niej wnuka potrzeba czasu.Więc nic straconego:tak::-)

My uzywamy sudocremu,a na wieksze odparzenia baphanten i maka ziemniaczana
habciu duzo zdrowka dla Maksia

Ostatnia edycja:
reklama
U nas maka ziemniaczana a pol godziny przed kapiela zdejmowalam Gabowi pieluche normalnie zakladalam spodenki i tak smigal te 30 minut albo do czasu az sie siural i to najbardziej pomoglo - wietrzenie jak najczesciej

Habciu trzymajcie sie ucaluj Maksia

Do góry