reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Maciek pije syrop bez problemu :tak: ale sam Nurofen chyba nie starczy bo i tak nie moze spokojniej przespac nocy no i goraczka wraca po ok 2-3 h od zastosowania Nurofenu :confused2: Sprobuje dac Vibrucol na noc, moze dzieki temu ta noc bedzie lepsza.

Tak mi go zal ze najchetniej zostalabym jutro w domu z nim a nie ciagnela po rodzinie, mimo iz to Wigilia :-( No nic jesli goraczka nadal bedzie i bedzie taki apatyczny to chyba spedzimy Świeta w domu.... Moze ktos nas odwiedzi dla odmiany....

reklama
mamaflavi życzę aby Juliankowi się nic nie przyplątało w tym pociągu. A możecie wynająć jeden przedział tylko dla siebie?? W Polsce tak można, może i u was też tak się da. No i mnie zszokowałaś, masz tyle na głowie a wymieniłaś i pogratulowałaś chodzenia wszystkim dzieciom:szok::szok::szok:. Ja jestem strasznie dumna z Juranda a jak zobaczyłam jego pierwsze kroczki (oczywiście nie byłam pierwsza, bo wszystko co Jurand robi po raz pierwszy nigdy nie widzę jako pierwsza) to krzyczałam ze szczęścia, że chyba cały blok mnie słyszał:-):-):-). Tej radości nie dało się przenieś na forum:-):-):-).

Nimfii czopek działa u nas po podaniu na noc jakąś godzinkę.:-( Amelka jak się wybudzała z płaczem tak się wybudza. Nic nie pomaga. A jak już coś podziała to na krótką metę.:confused2:Dziś czwarta noc przed nami....

Co do Wigili... też zaczełam się zastanawiać czy jest sens ruszania sie z marudzącym dzieckiem i nie schodzącym z rąk gdziekolwiek. Padam na pyszczek. :-(

justa czy oprucz Vibrucol podajesz mu jeszcze jakis Nurofen itp?

Czy wiecie moze czy to mozna laczyc? Maciek ma goraczke wiec nie wiem czy ten vibrucol tez mu na nia pomoze czy musi dostac ekstra cos przeciwgoraczkowego.
Nimfii jak Wice wychodziły ostatnie dwa ząbki to bardzo gorączkowała i nasz lekarz zalecił 3 razy na dobę Nurofen i rano i wieczorem Viburcol. Vibutcol jest bezpieczny bo homeopatyczny, a więc można łączyć go z innym lekiem.
Mamafalavii razem z Wiktorią przesyłamy dużo buziaczków dla Julianka i dla Was i bardzo mocno ściskamy.
Zapmarta siniaki, otarcia i ... krewka:zawstydzona/y::szok: to u nas normalne. Krewka poleciała z pyszczka bo córcia robiąc tany tany walnęła się w ławę:no: i z wargi polało się.

Mamafalavii trzymamy kciuki aby święta były udane i Julianek nic nie podłapał.
ŚCISKAM WAS MOCNO:tak::tak::tak:
Justa oby Amelce szybko przeszło,biedna tak się męczy:-:)-:)-(

A ja się pochwale że Nika już drepta co prawda nie są to wielkie odległości bo ok.1-2m ale jestem dumna jak paw:tak::tak::tak::-):-):-)

Ostatnia edycja:
Ach tyle mamy juź chodzących dzieciaczków, Kalinie się nie spieszy, raczkowanie bardzo przypadło jej do gustu....zresztą....ja tu na pierwsze zęby czekam :D
wiecie jaki to będzie szał, bo takim długim czekaniu? :D

Justa dużo zdrówka dla Amelki!!!!
zapmarta u nas narazie tylko raz było bubu na wardze i jeden siniak na nodze :>

Wszystkim chorym szkrabikom ...zyczymy duuuuzo zdrowka i cierpliwosci dla mamusiek ;-)
Gratulacje dla chodzacych :-D:-D:-D

U mnie 29.XII beda 3-m-ce jak wyszly jej dolne jedynki ....i na razie jest cisza przed burza:tak:

Nika już drepta

Ogromniaste brawa.:tak::-)

wiecie jaki to będzie szał, bo takim długim czekaniu? :D

Yeeeaachhhhhh .:tak: I mamy pierwszego ząbalka!!! Boszszszszsz co za radość.:-D:-D:-D No i młodej dzis lepiej.:tak:

Dziś nocka w miarę przespana.:tak: Rano wstała cała w skowronkach, pociągając gluciki w nosku ćwiczyła wdech, wydech nosowo:rofl2:. Do tego uśmiech na buźce. :tak: No to butelacha i syropki. Łyżeczka poszła w ruch a tam stuk, stuk.:tak::rofl2::-D:-D:-D

Nimfii a co u was?

Mamoflavi ściskam was i pamiętam.:tak:

Dziewczyny wszystkim Wam życzymy Wesolych Świąt!!!
Współczuję ząbkującym doslownie, bo u nas również. Ta gorączka co Wam pisalam, kaszel ,katar i ryki nocne to idące cztery dwójki naraz. Dwie juz są prawie, a dwie jak stweirdziła pediatra są na najbardziej bolesnym etapie bo biale dopiero przez dziąsła przebija. Na katar na szczęście nie dostaliśmy antybiotyku bo male prawdopodobieństwo by był to nawrót tej bakterii. Zwykły mucofluid. A najlepsze jest to że jak byłam u pediatry i rozebralam Zosię to ona była cała w wysypce:tak: Gorączkowała trzy dni i sama wiedziałam że to trzydniówka a do tego zęby.Cieszę się że jest lepiej bo w nocy znowu mam względny spokój, ząbkowo się chwilowo uspokoiło, tylko jedna pobudka na cyca tak koło 2-3 i spimy do 7-8. Ja na razie nie odstawiam, zbyt dużo umiem zwojować cycem, ale smok za to idzie w odstawkę, teraz używamy go tylko do usypiania nocnego, w ciągu dnia itd sama zasypia ,a pocieszam i uspokajam na rękach.

reklama
Lajfiku u nas bylo podobnie...3 m-ce z dolnymi jedynkami, a potem wyszly na raz cztery zebole na gorze:tak::tak:

J gratulujemy Amelce zebolka!!!

No i nocek gratulujemy..u nas wyszly te zebole..nic nowego na razie chyba nie idzie..a i tak pobudki sa...a nie jemy w nocy juz chyba z 5 m-cy..takze pobudka..smoczek w pysio i dalej sam idzie spac, no ale wstac niestety trzeba...

Do góry