reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
Mam pytanie do mam z wysp;czy mozna tu kupic jakis sprzet do odciagania kataru?Bo my mamy tylko gruszke,a maly jak widzi,ze zblizam sie z tym do jego noska to wpada w szal:baffled:
Mysia, my mamy fride z Polski, znalazlam jdna na ebayu za 10 funtow + 18 przesylka :szok:, z USA.:sorry:

Tutaj maja cos takiego na wzor fridy Baby nose clear nasal aspirator rrp £6.99 on eBay (end time 26-Nov-09 15:31:11 GMT)

albo aspirator elektroniczny Dr Bee Electronic Nasal Aspirator for Babies & Toddlers on eBay (end time 22-Dec-09 14:01:36 GMT)

Miłoszek już troszkę lepiej się czuję. Ma kaszelek ale dzisiaj już tak nie gorączkuje.
A wychodzą 2 ząbki na dole.Już się przebiły i są na wierzchu:)))))))))))))))

Bo my mamy tylko gruszke,a maly jak widzi,ze zblizam sie z tym do jego noska to wpada w szal:baffled:

a u nas odwrotnie :) Chyba kupię gruszkę, bo na widok fridy mały odmawia współpracy....:-(
Jesli chodzi o zabawę to potrafi sie sam sobą zająć, czasem nawet godzinę:) Ale zwykle muszę być blisko niego. Najlepiej jak chodzimy sobie po mieszkanku, wtedy przynajmniej moge coś zrobic:) Obiad gotujemy razem tzn. ja gotuję a Mateuszek wyciaga mi rzeczy z szuflad:) albo sprzątamy razem (Matek popycha mi odkurzacz) i mamy duzo zabawy:)
Czy Wasze dzieciaczki potrafią juz robić pa-pa -pa??? Mateuszek od wczoraj zaczął machać rączką na pozegnanie:):-D:-D

emkamek dziekuje za odpowiedz,zastanowie sie nad zakupem tego elektronicznego aspiratora

Monia moj mlody juz od dluzszego czasu robi papa,tylko ostatnio mu sie cos odwidzialo i nie chce robic ani kosi kosi ani papa:-:)baffled:

Mój nie robi papa.
Ale o 19 mamy dzwonić do lekarza.Ma gorszy kaszelek ale z kolei gorączki prawie nie ma. Już nie wiem co myśleć. Żeby nie wylądował w szpitalu dzisiaj się okaże.

U nas dziś była najgorsza od urodzenia Ali noc... prawie całą noc Ala u mnie na rękach spała a ja siedziałam oparta o ścianę... tak jej te zęby dokuczają, ma wysoką temperaturę no strasznie teraz cierpi biedaczka... to chyba te większe zęby się pchają, wydaje mi się, że czwórki...ehhhh ryczec mi sie chce czasem...

Monia moja Ala robi papa, brawo, daje cześć i jak ma dobry dzień to pokaże kotka w książeczce a jak nie ma chęci to nic nie zrobi i nikt jej do niczego nie jest w stanie nakłonić...

MonikaWroclaw-Maxiol w zeszłym tygodniu robił papapa, ale w tym cośmu się odwidziało:confused2::crazy:;-)

Mysia!- Ja też myślenad tym elektronicznym odciągaczem, kurde musze poszukać jakiś opinni o nim, jutro pojade do jednej apteki, mamy w niej polskąfarmaceutke, moze ona mi coś poradzi.

Agi- dużo zdrówka dla Miłoszka

maran-atha- strasznie mi przykro że tak ciężko przechodzicie to ząbkowanie Ali, trzymaj się mamuśko.

Dziewczyny, odnośnie wczorajszego wchodzenia po schodach przez Maxa, to ja nie jestem z tego dumna, wręcz przeciwnie,jest mi strasznie przykroże moja intuicja mnie zawiodła, ze mogłam w bezmyślny sposób doprowadzić do tragedi. Bramka jest już zamontowana, mam nadzieje że nigdy więcej już nie nawale:-:)-:)zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-:)-(

Mój jak widzi gruszke czy nosofriden to szału dostaje, rzuca sie i płacze.Czasem to juz sobie odpuszczam, ale do tego to juz potrzebny jest mój mąż-musi przetrzymać mu rączki.

reklama
U nas jest to samo. Do zabawy potrzebna mama. Nawet na chwilke nie zostanie sam, tylko pędzi płacząc za mamusią że go zostawiam.

u nas też to samo. do zabawy potrzebna mama. ale czasami potrafi siępobawić sam nawet do godzinki jak go coś bardzo zainteresuje.

Miłoszek już troszkę lepiej się czuję. Ma kaszelek ale dzisiaj już tak nie gorączkuje.
A wychodzą 2 ząbki na dole.Już się przebiły i są na wierzchu:)))))))))))))))

zdrówka dla Miłoszka

Czy Wasze dzieciaczki potrafią juz robić pa-pa -pa??? Mateuszek od wczoraj zaczął machać rączką na pozegnanie:):-D:-D

mój Hubert czasami zrobi papa, a czasami nie, zależy jaki ma humor:happy:

u nas noc też dzisiaj była ciężka. młody usnął o 20.00. ja położyłam się koło 23.00 a o 0.30 pobudka z płaczem, dostał viburcol i nic :eek:i tak do 3.30, miałam już dość. jak usnął mi o 3,30 to wstał o 7.00 mega wyspany:crazy:. dzisiaj zapowiada się to samo. już od 19.30 jest płacz i rączki w buzi, ale dziś dostał eferalgan (czopka). zobaczymy czy zadziała.

jak ja mam dość tego ząbkowania:-:)-:)-( nie mam już siły:-:)no:

Do góry