reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Odkryłam w Maćku zdolności taneczne :-) już od tygodnia nie potrafi przejśc obojętnie gdy słyszy muzyke. Fajnie sobie podskakuje i kreci pupką, a przedwczoraj zaczoł potańcować wyciągając do przodu i tyłu nózki na zmiane (coś na kształt kroku walca). Mamy z tego wielki ubaw :tak::-D

Najczesciej gdy jest zdenerwowany mowi Maaa Maaaa Mamamamam, na zmiane z Amamama Ammmm Ammm :-) Na tym etapie rozwoju dzieci są urocze :tak:

I chciałam was zapytac, czy wasze dzieciaczki tez uwielbiaja telefony komórkowe? Zapewne tak jest ;-) Komórka jest dobrym sposobem na uspokojenie maluszka, a i spryciarz wie juz do czego służy, bo jak bierze telefon do reki to mowi "halo" i go przyklada do ucha :-p

reklama
I chciałam was zapytac, czy wasze dzieciaczki tez uwielbiaja telefony komórkowe?

:tak:u nas komórka też numer jeden, ale ja raczej mu nie daję bo chce brać do buzi.

a dzisiaj jest nad zwyczaj marudny, jeszcze trochę i wyjdę z siebie:wściekła/y:. jak wstał o 6.30 tak do tej pory nie śpi:szok: a każda próba położenia kończy się mega rykiem, a do tego nie chce jeść, od 3 dni nie jadł zupy, tylko mleko i kaszka, a co nie dam na łyżeczce to się krzywi, nawet nie spróbuje. dzisiaj dawałam mu banana ze słoiczka, oczywiście pierwszą łyżeczkę na siłę, posmakował i zjadł cały słoiczek :eek:.

Nimfi nagraj koniecznie Macka jak tanczy i pokaz tu nam :tak:

Ja niestety nie widze na oczy jak do tej pory mozna bylo nazwac Gabrysia grzeczynym dzieckiem teraz zmienilo sie to diametralnie i mam przechlapane zasypiam na stojaco z usypianiem draki co wieczor nie moge sobie poradzic tak dlugo i wytrwale walczy ze i tak stawia na swoim :dry:

Najwiekszy problem jest jednak w ciagu dnia bo nie moge nawet wyjsc z pokoju ba nie moge nawet usiasc na sofie musze siedziec kolo niego i towarzyszyc mu podczas zabawy

Z postepow to Gab raz stanal nanogi podtrzymal sie krzeselka uczydelka i wstal ale tylko raz teraz nadal pelza

Pozdrawiam mamusie
Mamoflavii super wiesci sciskam :-)

nimfi- jak to tańczy, Maciuś musi wyglądać super:-D:tak:;-)
Max tez lubi mój telefon, ale zawsze mam schowany, bo jest dotykowy, a internet za minute to 6 euro:shocked2:, no a moja Dama do swojego tatosia to by mogła co chwilke dzwonić, tak więc chowam, a potem mąz wraca wściekły że nie odpowiadam, a tam po 10 połaczeń nie odebranych:-p:confused2:;-)

Dzisiaj Maxiol jakiś taki słabiutki,ma wypieki na policzkach, ale temperatury nie ma, jeszcze tylko biegunka od wczoraj jest, a tak to żadnych innych objawów, myśle że ta jedynka górna wreszcie się wysunie:tak:

I chciałam was zapytac, czy wasze dzieciaczki tez uwielbiaja telefony komórkowe? Zapewne tak jest ;-) Komórka jest dobrym sposobem na uspokojenie maluszka, a i spryciarz wie juz do czego służy, bo jak bierze telefon do reki to mowi "halo" i go przyklada do ucha :-p

no mój telefon nie przeżył spotkania z moją córką - niezawodny model Sony Ericson 800i niestety odmówił współpracy przy ładowaniu, używaniu klawiszy itd. :no:
nimfii nagraj nagraj, kurcze moje dziecko nie robi nic ciekawego ;-)

Nimfii, moje dziecie tez reaguje na muzyke, a nawet na moj pseudo-spiew.:-D Czasami mi nawet wturuje, tzn. ja mu jakies tam 'lalalala', potem Adas cos tam po swojemu mruczy i tak na zmiane.;-)

W sobote bylismy u znajomych i kolezanka dala Adasiowi ciasteczko - ja mu nigdy nie daje ze wzdgledu na alergie. Wrocilismy do domu i zaczelo sie... Strasznie wymiotowal, nie chcial pic, byl tak oslabiony, ze temp. spadla mu do 34,3, doslownie przelewal mi sie przez rece, wymiotowal nawet przez sen, a jak go przebieralam, to dostawal jakby dreszczy.:-( W koncu spokojnie zasnal i po 10 min. obudzil sie jak gdyby nigdy nic.:szok: Jezuuuuu, nikomu nie zycze takich przezyc nawet przez minute...:no::no::no: Ale jedno jest pewne, nikt mi nie wmowi, ze jestem przewrazliwiona z ta jego dieta.:wściekła/y: Znajoma pielegniarka, powiedziala mi na pocieszenie, ze maly musi miec silny organizm, skoro tak szybko zareagowal na alergen i go wydalil. Boze dziewczyny, jak dzwonilam do lekarza, to normalnie glos mi grzazl w gardle...:-(

emkamek - współczuję przeżyć :-(
teraz już wiesz, że nie wolno eksperymentować :zawstydzona/y:dobrze, że nic się większego nie stało.

Moja Zośka też jest mega muzykalna, wystarczy zaśpiewać jej lalala a ona juz w tany. Tańczy jakby jej się plecki zapadały a potem znowu prostowały i wyma****e nóżkami i rączkami, a ostatniop podpatrzyłam jak sama sobie nuci coś po swojemu i robi tany tany. Po prostu cud miód. Mam kilka filmików na komórce i jakm i oddają z serwisu to postaram się tu wrzucić. No naprawdę uwielbiam jak tańczy

reklama
Do góry