reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Kochane, długo mnie nie było, byliśmy chorzy a ponad to nawal obowiązków domowych, prawo jazdy i studia.....w każdym razie postaram sie znów regularnie tu zagladać!!! Nie dam rady nadrobic tego czasu ale postaram sie być teraz na bieżąco:)

Mamaflavii-modlę sie za Juliankowe zdrowie i przesylam Wam mega duzo pozytywnej energii!! Będzie dobrze, wierzę w to!!!!

Mateuszek zrobil bardzo duże postępy:) Urósł (ma juz 73 cm i wazy prawie 9 kg:) pięknie raczkuje (chodzi za nami po calym mieszkaniu jak malutki piesek:)) Wstaje gdzie tylko moze, siada pięknie, leży sobie na boczku i kuca:) Jest juz niesamowicie sprawny i bardzo energiczny:)
Mamy juz 4 ząbki (2 dolne jedynki i 2 górne dwójki) teraz wychodzi jedna gorna jedyneczka:) Ogólnie Mateusz jest marudny i bardzo szybko się niecierpliwi gdy cos nie idzie po jego mysli....nauczył sie plakać tak jakby go za skóry obdzierano-czasami jest to nie do wytrzymania ale zwalam na zęby które naprawdę muszą mu dokuczac....
Dzis nauczył sie mówić ta-ta:) Wczoraj spodobalo mu się slowo "bobek" i próbuje je powtarzac(zrobil kupkę-bobka i jak mu zaczelismy powtarzać ze bobek jest w pieluszce byl niesamowicie uchachany:)) mówi me-me, ba-ba, pa-pa itp.
A ja Mamusie kochane dalej cycole:) Aż w szoku jestem ze juz 8 mc!!! Mleczko wciaz plynie a Malutki ssie z upodobaniem:)

reklama
mamaflavii Julianek widzę bardzo dzielny jest, ile w tym dziecku musi być siły, że pomimo tych chemii tak pięknie się rozwija.

mamaflavii, ale Was po świecie gna! a larkaa ma racje, skoro pomimo tylu przejść i leków, Julianke jest taki silny i rwie sie do chodzenia, to musi byc dobrze. ma mocny organizm.

larkaa, zdrówka Wam życze. u nas znowu katar. piszecie, że katar moze byc od zębów? nie wiedzialam, ze jest taka zależnosc...

zapmarta, trzymam kciuki za wyniki.

larkaa ano tak .No i ty o 22 chodzisz spać to też jest inaczej .Ja wcześniej niż o24 to nie mam szans się położyć bo nie zasnę.
ana jeszcze się naganiasz za małym
mamoflavii tak się martwiłaś a poszło gładko . Dobrze ,że Julianek nie zapomniał o cycusiu. No i tak jak larkaa zauważyła bardzo jest dzielny i silny Duże buziole
monia gratulki dla Matika

a u nas dzisiejsza nocka z przygodami .Zasnął mały jak zwykle o 19,30 a o 19,45 pobudka z płaczem .Myślę ząbki .Dalej posmarowałam dziąsła , a on dalej płacze .No to ja czopek w dupcie ,a on pręży się i stęka i stęka . No to ja raz na nocnik . I okazało się że mu się gówienko zapiekło bo pierwszy wyszedł po ciężkim stękaniu taki brązowy bobek jak kamyk no i później z ulgą resztę plastelinki . Zasnął wreszcie o22,30 i do 4 co godz pobudka ,ale dałam smoka i spał .Od 4 do 7 o 7 cycuś i podrzemał do 8 .

mamaflavii bylam przekonana,ze twoj maz swietnie sobie poradzi z synkiem i cieszy mnie to,ze choc troche wypoczelas Wszystkie tu trzymamy kciuki za Julianka i wierzymy,ze juz niedlugo wygra z choroba:tak::tak::tak:

....nareszcie wieści od mamyflawi :-).

Mamoflawi odpoczynek był wam potrzebny. :tak:Macie teraz więcej sił.:tak:Cieszę sie , że Julianek jeszcze cycoli.:tak:No i wielkie brawa za postępy.:tak:Trzymajcie się , uściskaj Julianka od nas. Siły i wytrwałości jak i zdrówka życzymy.

MonikaWroclaw84 super , że leci.:tak:

jolek z zaparciami walczycie?

moja Mycha też leniwa...pełza po całym domu..ale tyłka do góry za nic nie chce ruszyć..:sorry: nie wstaje sama..nie siada..ogólnie ma wszystko gdzieś..ale za to pięknie mówi baba bumbum, brrrym itd..wszystko co na b:tak: pewnie wkrótce powie babyboom:-D robi kosikosi, papa, brawo, pukpuk..narazie rozwija sie intelektualnie..na mobilność przyjdzie czas:tak:aaa..i dalej jest szczerbolkiem:sorry:
Ewelinka ...jak okularki , nie sciaga?;-)
co do okularków to nie sciaga..sama się dziwię..ale doszliśmy z mężem do wniosku, że pewnie dlatego, że lepiej jej się w nich widzi:tak:czasem jak jest spiąca i trze oczka to ściągnie ale to raczej przez przypadek;-)

jesli chodzi o nocki to ja klade sie spac ok 21 a na nogach jestem ok 6-7, i to daje mi szanse sie troszke wyspac mimo iz przezwaznie mamy pobudki co 1-2 godziny a teraz dodatkowo przy zabkowaniu maly budzi sie w nocy ok 3 i nie chce zasnac przez godzine :cool:

reklama
mamaflavi-Jak sie ciesze że sie odezwałaś mamuśko.:-):tak::tak: Juz zaczynałyśmy sie martwić o Was kochani. Mężol spisał sie na 5+, no i Julianek z tatusiem sobie poradził;-):-D. Gratuluje ząbali u małego , no i ruchliwości, widać ze Julianek rozwija sie jak najbardziej prawidłowo.No i karmisz małego cały czas, po prostu wspaniale:tak:. Moja droga, super ze odpoczełaś, oderwałaś się choć na chwilke od codziennosci, było to Ci bardzo potrzebne. Macie teraz siłe dalej walczyć z tym nowotworem, a my będziemy walczyć razem z Wami kochani.:tak::tak::tak: Nie poddamy się, jesteśmy z Wami w myślach i modlitwie:tak:. Julianku duzo zdrówkadla Ciebie księciuniu :tak::tak::tak::-):-):-)

larka-jak zdrówko???
zapmarta-masz już wyniki ???
Lajfik-no to Kaja jest na takim samym etapie rozwojowym co mój Max, no to nie jesteśmy sami, uffff..:-p;-):-):-):-)
Monikawrocław-gratuluje postępów ruchowych, no i ząbali u Matiego, no i tego cyckania, syper :)))):-):-):-)
Jolek-No bo to z dupskiem to nie ma żartów :-p;-):-):-):-)

Ostatnia edycja:
Do góry