reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Aga Gabrys na nutramigenie podpytam sie pediatry jakby tu na probe odstawic pewnie bedzie trzeba mieszac a potem na zwykle mleczko chcialabym przejsc .

A sytuacja z mlekiem Twoja i Juranda to tak wlasnie jest wypijesz mleko masz problemy ze skora po odstawieniu alergenu objawy calkowicie zanikaja i tak z kazda alergia tylko wlasnie czasem jest problem by znalesc winowajce jesli wiesz ze u Ciebie to mleko a u Juriego prawdopodobnie tez mozesz tak komponowac mu diete az wyrosnie z uczulenia :tak:

Lajfik no wlasnie nie wiem czemu ten lekarz skazal Gabrysia na dozywotnia alergie:confused2: slyszalam ze dzieci czesto wyrastaja z alergii a on powiedzial mi ze Gabrys juz bedzie zawsze uczulony i zebym sie nie ludzila ze z tego wyrosnie - albo wie co mowi albo jest sadysta;-)
gratulacje dla Kajki !
Gabrys jeszcze nie staje sam ale jak go postawic to trzyma sie i jest z siebie bardzo dumny

Mamoflavii zabilabym te babska aby te lody poszly im w boki:wściekła/y:

Habciu zdroweczka dla Maksia teraz taki okres choprobowy nadszedl - niestety

Ewelinka mam nadzieje ze Blanka sie szybko przyzwyczai:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny właśnie włączyłam komputer i idę czytać co dziś się działo bo wcześniej nie dałam rady zajrzeć . Chcę się tylko pochwalić że zaglądam dziś Maciusiowi do buźki a tam ....DRUGI ZĄBEK :-) Tak się cieszę . Dolne jedynki w komplecie . :-):tak:

lajfik u mnie wygląda to jak na załączonym zdjęciu. Tak jak teraz to nie mam takiego wielkiego placka tylko kilka mniejszych. Jak niczym nie sparuje, to zaje... wysusza się skóra, swędzi, pęka i piecze, później się z tego coś leje, i się zaczyna drapanie. Kiedyś na nodze miałam okropnie zaniedbane i ciężko było wyleczyć. I widzę, że J ma to samo:-:)-:)-(.

maltanka J nabiał widzi jak ja jem lub w sklepie na półce. Raz mu dałam tylko jogurt, żeby sprawdzić, mleko też je specjalne. A do lekarza nie pójdę, bo mi go zaczną leczyć i badać, a na to się nie umiera i jak do tej pory lekarstwa nie znaleziono.

Załączniki

• eczema_chronic_20.jpg
    eczema_chronic_20.jpg
    29,4 KB · Wyświetleń: 33
Aga ja mam takie cos na palcach ale to uczulenie na chemie gospodarcza jak zmywam , myje podloge itp a nie zaloze rekawiczek mam takie cos
piecze swedzi i jest trudne do zlikwidowania wiec to na bank uczulenie a moze u Juranda to jakis kometyk? czy ty podejrzewasz mleko?

Mamaflavii przecież do skandal:wściekła/y: Wiesz co ja bym zrobiła ... wyrzuciłabym in te lody tak jak one wyrzuciły Twoje mleczko dla Julianka.
Postrzalka Wikunia miała bardzo długo takie chropowate policzki. Byłam z tym u lekarza, który powiedział, że jest to wysypka kontaktowa. Czyli zbyt częste całowanie, przytulanie i podrażnianie zarostem w przypadu taty. I to okazało się prawdą bo razem z mężem z bólem serca zaprzestaliśmy takiego obściskiwania malutkiej i wszystko ślicznie zniknęło:tak: Teraz też jej raz na jakiś czas jej wyskoczy i tak jak pisały dziewczyny posmaruję delikatnie moczem dziecka, zostawię na ok.5 minut i myję buźkę. Działa jak nalepszy krem:-) Spróbuj nie zaszkodzi a prawdopodobnie pomoże:-)

ana i to jest problem, bo ja mu nic nowego nie podaje. Wszystko od dawna to samo, kosmetyki te same, mleko ma pepti od 6 miesięcy, i co mu się zrobiło na klatce piersiowej ma wysypkę i to go swędzi, bo ciągle łapie się za ubranko i chce je zerwać.
Co to tej klatki to zastanawiam się czy to nie jest od śliny, ja mu śliniaków nie zakładam a ostatnio chodzi po pas mokry. Od jutra znów zacznę mu zakładać śliniaki, mam nadzieje, że już ich nie będzie jadł, a wysypka zniknie.

ana ja tak nie wierzę w jakieś alergie i choroby, że nie chcę nic podejrzewać, tak jak u mnie, mi się wydaje, że to na mleko, a testy wykazały coś innego.

wasze dzieci aż tak się ślinią, że śliniaki noszą całymi dniami?
Myślałam, że moja niuńka się ślini, ale jednak nie. ;-):-) Czasem odrobinkę śliny jej ucieknie z buzi i tyle.
Czyli co? Zęby nie idą?

lajfik u mnie wygląda to jak na załączonym zdjęciu. Tak jak teraz to nie mam takiego wielkiego placka tylko kilka mniejszych. Jak niczym nie sparuje, to zaje... wysusza się skóra, swędzi, pęka i piecze, później się z tego coś leje, i się zaczyna drapanie. Kiedyś na nodze miałam okropnie zaniedbane i ciężko było wyleczyć. I widzę, że J ma to samo:-:)-:)-(.

maltanka J nabiał widzi jak ja jem lub w sklepie na półce. Raz mu dałam tylko jogurt, żeby sprawdzić, mleko też je specjalne. A do lekarza nie pójdę, bo mi go zaczną leczyć i badać, a na to się nie umiera i jak do tej pory lekarstwa nie znaleziono.

Aga mi to wyglada na jakas odmiane ..AZS :sorry:
Jesli mowisz , ze to po mleku i masz pewnosc ..to jest duze ryzyko ze Juri bedzie mial to po tobie ...i powinas nabialu sie wystrzegac jak ognia..(w jego przypadku)
Ale nie sluchaj mnie do konca, bo jam amatorka;-) ...tylko na twoim miejscu bym poszla do twoich ulubionych lekarzy...i jednak to skonsultowala:tak:
Wiem , ze na to nikt nie umarl ...:-D:-D:-D..
Ja do roczku nie mam podawac nabialu ..a potem probowac i obserwowac ...:-)
Buziol;-)

ana ja tak nie wierzę w jakieś alergie i choroby, że nie chcę nic podejrzewać, tak jak u mnie, mi się wydaje, że to na mleko, a testy wykazały coś innego.
aga jak ci w testach nic nie wyszło to może na jakiś składnik jesteś uczulona który znajduje się w mleku .On może czasami znajdować się w innym pokarmie ,a my nawet tego nie wiemy no i J ma to samo . Może dałaś mu coś co zawiera ten alergen ,a nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy.
Chociaż od śliny też może być .Niko się wcale nie slini to nic nie wiem na ten temat

reklama
Aga mi to wyglada na jakas odmiane ..AZS :sorry:
poczytałam w internecie i właśnie też do podobnego wniosku doszłam. Co do mleka hmmm... z własnych obserwacji to mi wynika, ale testy pokazały co innego.

ana też tak kiedyś miałam, dużo prania ręcznego, mycia, sprzątania i miałam jedno wielkie bleee miedzy palcami. Od jakiegoś czasu już nie mam tego, może dlatego, że prania ręcznego nie robię, a staram sprzątać się w rękawiczkach.
Co do J to nie mam zielonego pojęcia od czego on ma. Tą suchą skórę wydaje mi się, że po jogurcie, bo jakoś zaraz to zauważyłam, ale na klatce to ma od może 3 dni. A nic nowego nie dostawał.

Do góry