reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

:tak: :tak: po Jurandzie można się wszystkiego spodziewać;-)

słuchajcie, a jak wyglądają te słynne "rozpulchnione dziąsła":confused2::confused2: Matik ma tylko kilka białych kropek na dziąsłach i żadnych kreseczek, chyba, że te kropki kikedyś zmienią się w kreski;-) zajrzeć sobie nie pozwoli, ale jak dorwie mój palec to tak zaciśnie dziąsła, że aż boli:eek:

Ostatnia edycja:
reklama
a Jurand sie pewnie wkurzyl, ubrał buty i poszedł na schaboszczaka i browarek ;-) po drodze wyrwie jakąś dupeczke i wroci zadowolony ;-)

:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Aniuś- ja też nie bardzo wiem:sorry::sorry::eek: przy pierwszym i jak dotaąd jedynym nic takiego nie zauważyłam. a teraz macam te dziasła jak idiotka, aż mie sie Dzieć wkulwia i nie potrafie niczego wymacać. dopiero jak wyjdzie będzie 100% pewności:-D:-D:-D

cześć, u nas noc normalna, jedna pobudka, J zjadł i poszedł dalej w kimono i spał do 6, standard. Ale wieczorem znacznie lepiej spał, bo jak byłam go przykrywać to spał jak kamienień, a ostatnio to się jakby troszeczkę przebudza, przy przewracaniu na bok z brzuszka, lub przykrywaniu. Rano jako tako :-):-):-), marudny, ale da się znieść, jest zmęczony tym marudzeniem bo jak nigdy padł przed 10, a zawsze idzie spać 10:30. Dałam mu jeść nie przed spaniem, a o porze jakiej chciałabym aby zjadł. Zjadł niewiele bo zaledwie 75ml.

jeśli to zęby to mogą mu tak wszystkie wychodzić, marudny i ciężko z nim, wieczorem najtrudniej, ale nie jest jeszcze najgorzej, daje mi odpocząć, a hooba to ma dopiero. Wieczorem jak coś będę dawać czopka. Wieczorem zbiera się całodzienne zmęczenie, coś mu dokucza, a po płaczu wnioskuję, że mu to coś mocno dokucza. Jest bardzo pobudzony, coś się stanie nie tak, od razu płacze.
hooba
a próbowałaś dać Bartkowi jakieś środki przeciwbólowe? Ja dziś dałam viburcol J, ale nie wierzę w jego działanie, ale jednak dałam, może choć troszkę go uspokoi. Przeciwbólowe zostawiam, jak będę widzieć, że się strasznie męczy, tak jak wczoraj, cały wieczór, łezki w oczkach.

martuś może spróbuj tą maść co jolek mówi, bo kichanie to najlepszy sposób oczyszczania noska.

Witam. Lutowe mamuski. Długo mnie nie było na forum i mam nawet spore zaległości, a wszystko przeczytać to trzeba mieć naprawde czasu. U mojego Dariuszka ząbków wciąż nie ma i jest strasznie marudny. A jak u was?Wasze dzieciaczki tez tak czesto budza się w nocy?

Antar i jak Zosia? Całuski dla niej.

u nas dokladnie tak samo. na każde marudzenie jest od sierpnia diagnoza: zęby. a tu stale szczerbol
Wercia też :-D

a ona sie ze mną bawi w "podaj mi mamo" stos zabawek z prędkością światła rozrzuca po podłodze:-D:-D
O i Weroniczki to ulubiona zabawa w leżaczku :-D

A mała już kilka nocy wybudza mi się co chwila z okropnym płaczem. Dam smoczka i zasypia, ale za pół godziny - godzinę znowu. To pewnie przez ten katar :-(

antar nie wiem co to jest, ale na zdjęciu wygląda to podobnie jak u mnie kilka lat temu, jak to to samo to bardzo swędzi Zosię, ja drapałam się aż do krwi i leciało mi osocze z krwią, czasem nawet ropa. Lecz to koniecznie i nie dawaj się zbyć.

reklama
antar współczucia:( u nas ząbki też idą już długo i nie wychodzą a jest tak marudny i maści nie pomagają a ma bardzo twarde dziąsła i widać zęby w dziąsłach a frida jest dobra bo Miłosz leżał na katar i kaszel w szpitalu i wiem że z tego może być coś gorszego

Do góry