reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Zapmarta duzo zdrowka dla KArolka a co do Nasivinu to ja stosowalam u starszej i powiem tak: bardzo dobrze sie je zakrapla szczegolne te w aerozolu dla dzieci i nawet skuteczne sa tylko ze mozesz je tylko przez pare dni stosowac a katar i tak przechodzi po ok tygodnia

reklama
justa, my też nie dobiliśmy do 7 kg.

A u nas się zaczęło walić. Pisałam wam o niskiej wadze Karola.
Zrobiliśmy badania krwi, moczu i usg jamy brzusznej i tak:

krew jest ok, bakterie w moczu bardzo liczne. W usg, okazało się, że z lewą nerką jest coś nie tak, jest zastój moczu. Mamy dalej konsultować się w szpitalu.
W poniedziałek stawiamy się na Działdowskiej na izbie i zobaczymy co dalej.
Na pewno zrobią posiew moczu. Pediatra powiedziała, żeby nie pobierać moczu na posiew w warunkach domowych.

Do tego wszystkiego od wczoraj mały ma okropny katar, nie śpi w nocy i nie pozwala sobie tego noska czyścić. Ryczy na całego.
Mleko pije już wyłącznie na śpiocha, więc w nocy mamy wciąż dwa karmienia.

Zakraplamy mu Nasivin, czy któraś z was podawała te krople ??? są skuteczne ???

biedaczek chorutki :-:)-:)-:)-:)-(

ja zakraplałam otrivin i nasivin też (nie razem) i pomagały. ale nie od razu i one raczej powodują, że katar tak nie leci, ale siedzi w środku, co też dobre nie jest. co godzinę, dwie zakraplaj albo psikaj wodą morską itp. ja używam marimer. w nocy smarowanko klatki piersiowej i stóp pulmex baby, vit c w kroplach, maść majerankowa pod nos. frida w ciągłym użyciu.
i zdrówka!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zapmarta jejku współczuje, biedny Karolek.?
oj bidulek

a ja dzisiaj byłam ze starszakiem u lekarza i przy okazji wziełam małego bo mi się nie podobała jego skórka ,i ma takie since pod oczkami no i mi się wydawało ,że mało sika bo tak 2 pieluchy idą na dobe. P doktor dała nam skierowanie na wyniki . Na skórkę dała Zyrtek doustnie bo stwierdziła ,że to może być alergiczne no i mówiła ,że może mieć anemię . Okaże się jak porobię wyniki.
A zapowiadało się tak pięknie

Zapmarta biedny Karolek malutki duuzzo zdrowka trzymam kciuki , ja Nasivin stosowalam ale okazalo sie ze katar Gaba to alergia wiec w sumie nie wiem jak dziala z homeopati na katar sa super drazetki ktore sie rozpuszcza w wodzie nazywaja sie aliumcepa 9 ch do kupienia w aptece
podaje sie je co 3 godz po 3 kuleczki na pewno nie zaszkodza bo to naturalny wyciag z cebuli nam to przepisywala lekarz pediatra homeopata babka ktora ma bardzo dobra opinie

Jolek zeby wyniki bylo ok , trzeba byc dobrej mysli

-j- a jak u małej z wynikami ??

pisałam kiedyś :tak::-p

krewka ok, brak anemii- morfologia i żelazo lepsze niz u mnie w ciąży , zaś ten mocz.... u nas też bakterie nieliczne wyszły:baffled:, ale myśle iz to ze złego ( nie chigienicznego ) pobrania ( zlałam z dwóch siusiek).

Z morfologią byłam u pediatry zaś wynik moczu był tydzień później.....
Z morfologi pediatra wyczytała , że brak u Amelii jakiegokolwiek zakażenia, chorób czy robaków...( cos tam podwyzszone powinno być).

I tyle..

Stwierdziła, że taka jej natura... Z resztą jej rodzeństwo to też szczypiorki...

Zapmarta lepiej dmuchać na zimne niz potem sobie w brode pluc, że coś się zaniedbało.:tak: Nasivin jest ok.:tak:

jolek sine oczka jak najbardziej mogą swiadzcyć o anemii :tak:. Sina otoczka wokół ust o wadzie serduszka.:tak:

zapmarta trzymam kciuki będzie dobrze
jolek2 za was też trzymam kciuki ja wiem co to anemia MIłoszek ma przecież od 1 mc życia i też czeka go niedługo badania krwi czyli morfologie i po raz pierwszy na zawartość żelaza w organizmie mam już dość tych częstych badań biedactwo się tylko na cierpi tak jak i wasze dzieciaczki teraz

Zapmarta dużo zdrówka dla Karolka
jolek2 dla Nikosia też dużo zdrówka

Oby to nie było nic powaznego.Trzymam kciuki

reklama
Zapmarta bardzo dobrze że zrobiliscie USG i ten zastój wyszedł-to nie przelewki z nerkami. Pamiętasz jak nas straszyli tymi nerami- koniec końców zostawili do obserwacji. U Was nie ciekawe jest to ż ejest zstój. Ale mocno trzymam kciuki za Karolka. Otrivin bardzo skuteczny, moja kloeżanka podawała i córeczka katar miał kilka dni a moja Zośka drugi tydzień ciągnie z katarem bo peditara zaleca leczenie maścią majerankową i solą morską. Co do odciagania glutów znam ten ból, Zosia za Chiny ludowe nie pozwala sobie, czasem jak ma zapchany nosek i cyca nie może nawet ssać robimy to na siłę:baffled: Tzn mąż trzyma główke a ja szybciutko ściagam- to horror, ale jak mus to mus. Straszne cholerstwo z tego kataru, juz dwa razybyłamz tym u lekarza czy oby sie nic nie rozwija bo minąc na pewno nie chce.

Do góry