reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

pbg no starym kurna, byłam najpierw u lekarki w przychodni to powiedziała mi, że po 10 miesiącu mam dawać. Myślę sobie, cholera co za baba stara, przecież teraz inaczej się podaje. No i pojechaliśmy do takiej naszej znajomej prywatnej, co ma swoją klinikę i się jej pytam czy dawać gluten czy nie, a ona do mnie, że mam dawać po 10 miesiącu, bo ten nowy system nie jest dopracowany i bardzo dużo dzieci ma problemy brzuszkowe właśnie przez ten gluten, bo za szybko jest podawany. No i ja się jej posłuchałam. A teraz kurczę widzę, że prawie tylko ja na lodzie zostałam i żałuję :|
ardzesh właśnie teraz jest moment, że nie powinno się podawać glutenu, albo iść starym systemem albo nowym, nie można sobie o tak pośrodku :p
anius daj znać co lekarz Ci powiedział o tym glutenie

reklama
justa, my też nie dobiliśmy do 7 kg.

A u nas się zaczęło walić. Pisałam wam o niskiej wadze Karola.
Zrobiliśmy badania krwi, moczu i usg jamy brzusznej i tak:

krew jest ok, bakterie w moczu bardzo liczne. W usg, okazało się, że z lewą nerką jest coś nie tak, jest zastój moczu. Mamy dalej konsultować się w szpitalu.
W poniedziałek stawiamy się na Działdowskiej na izbie i zobaczymy co dalej.
Na pewno zrobią posiew moczu. Pediatra powiedziała, żeby nie pobierać moczu na posiew w warunkach domowych.

Do tego wszystkiego od wczoraj mały ma okropny katar, nie śpi w nocy i nie pozwala sobie tego noska czyścić. Ryczy na całego.
Mleko pije już wyłącznie na śpiocha, więc w nocy mamy wciąż dwa karmienia.

Zakraplamy mu Nasivin, czy któraś z was podawała te krople ??? są skuteczne ???

zapmarta jejku współczuje, biedny Karolek. Nie stosowałam żadnych kropli do noska, u nas jeszcze nie zaszła taka potrzeba. Ale ja bym robiła tak, że dawała wodę morką i za chwilę próbowała coś ściągnąć. A te nerki :szok::szok::szok:, oby wszystko okazało się dobrze.

-j- a jak u małej z wynikami ??

My dajemy gluten np. w postaci chrupki kukurydzianej lub biszkopta:tak:

ja zaczynałam od podawania kaszek z glutenem, teraz biszkopty, chrupki odpadają - zbyt niebezpieczne :-p
larkaa no mi w UK mówili z kolei, że zawsze podawali dzieciom gluten po 5-6 miesiącu i nie istniał inny system, bo olewali WHO

reklama
Do góry