reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Glowka sie malemu nigdy nie pocila,a wit. d daje 1 krople,ale taz zastanawia mnie czy to nie za duzo skoro witamina ta jest w mleku i obiadkach:confused:

reklama
Ja Wam powiem, że często zapominałam dawać wit D w lato, ale też uważam, że skoro długo przebywałyśmy na słonku, to nic złego się nie dzieje. Teraz ustawiłam sobie przypomnienie by pamiętać ;-) A ciemiączko mała ma na opuszek palca, czyli tak około 0,5x0,5.

Zuzia dziś obudziła się z chrypką, marudzi cały czas i nie chce jeść bo najwidoczniej boli ją gardełko, temp 39,0. Podałam jej syropek na zbicie temp, działa też przeciwbólowo i przeciwzapalnie. Nie wiem kurcze jak się leczy takie infekcje u niemowlaka - ja wypijam zawsze litry ciepłej herbaty i nic nie mówię.

Zuzia dziś obudziła się z chrypką, marudzi cały czas i nie chce jeść bo najwidoczniej boli ją gardełko, temp 39,0. Podałam jej syropek na zbicie temp, działa też przeciwbólowo i przeciwzapalnie. Nie wiem kurcze jak się leczy takie infekcje u niemowlaka - ja wypijam zawsze litry ciepłej herbaty i nic nie mówię.
pbg dawaj jej nurofen albo paracetamol-zbije to goraczke jak i dziala przeciwbolowo.
ja osoboiscie wole nurofen bo dziala jeszcze przeciwzapalnie

Dzisiaj pierwszy raz dałam Mili mleko modyfikowane na noc (z tej puszki, co przyszła paczką do domu :-)) Zobaczymy jak będzie jej się spać. Ale z drugiej strony ma puste jelitka, bo dzisiaj zrobiła dwie piękne duże kupki, więc nie powinno jej nic męczyć.
Ale małpeczka nie zjadła mi całej butli (tych 210 ml). Chyba głodna nie była, bo 1,5 godz wcześniej zjadła cycocha.:sorry2: No nic. Zobaczymy.

spieszę donieść, że Hance oklapły włosy :-(

a poza tym od trzech dni robi kupki z częstotliwością---hmmm--- noworodkową:-:)-( siedem sztuk jak nic w ciągu dnia...i są to normalne kupki i pierdy takie też... myślę, ze to od ząbków... bo i maarudzi mi coś...ale nadal świeci jednym a dole tylko, kolegów nie widać i nie czuć...

a w nocy na szczęście śpi... tak 5-6 godzin, cyc, 2-3 godz snu, cyc i tu różnie czasem już wstaje, czasem śpimy-jak dziś do 9:20:-)

reklama
martusssa - nieeeeee!!!!!!!!!! :-(

kraf - :-D:-D
Martussa - nie pochwaliłaś się, jak tam szał zakupowy na ciuchach w Katowicach dzisiaj. Byłam tam z Tobą (myślami!) ;-):-)

Dziewczyny, na stronie pampersa można zamówić sobie próbki tych nowych pampersów. Nie wiem ile sztuk, ale dla zainteresowanych http://www.pamperspremium.pl/zamow_probke.php
hasło: EKSPERT

Do góry