reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
My też mamy brać vigantol. Ale to z powodu tego że Zosia jest bardzo duża i jej organizm nie może wyprodukować wystarczającej ilości.

no wlasnie Borys to tez wielki ludek i nie moge przestac dawac wit D3, ale fakt,ze ona jest wszedzie - w mleku, kaszkach i jeszcze w lecie jest wiecej slonca...moze zmienie na kropelki i zobacze jaki bedzie efekt

Anius mnie moja też szcypie bardzo mocno, dzisiaj aż pisknęłam.No i kopie, przebiera nogami le wlezie. Czasem mam wrażenie że jest zniecierpliwiona, bo tyle zabawek czeka a ona tu się musi najeść.Na szczęście nie robi tak zawsze, zwykle lubi spędzać przy cycu wolny czas:)

labudka Gabrysiowi tez sie poci glowka podczas karmienia wlasnie
ale zauwazylam ze tylko w cieple dni takie jak dzis jak jest chlodniej to nie moze u Was jest tak samo zaobserwuj czy poci sie zawsze czy jest jest cieplo i duszno
Ja podaje jedna krople nazywa sie devikap czy cos takiego , do niedawna nie podawalam jej wcale a pocil sie Gabrys rownie moco najlepiej spytaj lekarza:tak:

dziewczyny, a czy Waszym dzieciom pocą się jeszcze głowki? jak jedzą, spią czy leża na brzuszku? u nas zawsze mokry tył głowy. matko, ja chyba na leb dostane z tym łepkiem mlodego...

Zuzia całą mokrą głowę ma po jedzeniu...
Tak nawiasem mówiąc, to jakoś strasznie podobne przypadłości mają te nasze maluchy - katarki, spłaszczona główka pocąca się przy jedzeniu. Według pediatrów u których byłam, to mogą być objawy alergii, ale wszyscy zgodnie mówią żeby poczekać aż minie.

labudka czym więcej wit D tym gorzej ona się wchłania.

właśnie dlatego ja nie podaję wcale - jest w mleku, kaszkach, słoneczku, ale ku wielkiemu zdziwieniu mojej pediatry, bo wg niej przecież "każdy musi brać witaminy", a jak jej powiedziałam, że ja nie biorę, nie brałam i brać nie będę - dbam o to co jem i wystarczy to się skwasiła niesamowicie :eek:

Zuzia całą mokrą głowę ma po jedzeniu...
Tak nawiasem mówiąc, to jakoś strasznie podobne przypadłości mają te nasze maluchy - katarki, spłaszczona główka pocąca się przy jedzeniu. Według pediatrów u których byłam, to mogą być objawy alergii, ale wszyscy zgodnie mówią żeby poczekać aż minie.

O prosze u nas by sie zgadzalo mnie lekarz nastraszyl ze jak nie bede podawac tego syropu histaminowego to nabawie dziecka astmy jestem na Nie jesli chodzi o faszerowanie dziecka lekami nawet jak nie sa silne ale boje sie nie podawac tak mnie nastraszyl bo co jesli ma racje:zawstydzona/y:

reklama
Anius u nas tak samo, szczypanie,łapanie i wierzganie przy piersi, a kiedys jadła bardzo spokojnie. Az czasem na nią jestem zla podcazas karmienia bo mnie boli . Zazwyczaj staram sie łapac palcem rączke a druga pode mną=karmie na leżąco najczesciej.

Labudka my narazie wit. D nie bierzemy wg. zalecen . Ciemiączka prawie nie ma, ale Ola poci sie jak cholera tzn. czolo zroszone po jedzeniu.

Ana ja tez jestem przeciwniczka ale...lepiej czasem posluchac

Ostatnia edycja:
Do góry