reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
do mam cycoholików:
jak zachowują się Wasze dzieci podczas jedzenia? bo ja już chwilami mam dosyć... Matik strasznie szczypie, całą lewą pierś mam w maleńkich strupkach od pazurków, chociaż obcinam mu regularnie, a prawe ramię mam w sińcach i podrapane:crazy: potrafi też zaprzeć się nogami o moje ramię a rękami wypychać z buzi cyca zaciskając jednocześnie dziąsła:no: spokojnie je tylko przez sen... zawsze staram się trzymać mu rączki, albo żeby trzymał mnie za palec ale siłą zabiera mi rękę i szczypie. już nie wiem co robić:-:)crazy:

agus - dzis bylo pieknie! poszla spac o 20.30, przebudzila sie jak weszlam do pokoju bo sama szlam spac ok 23, poglaskalam ja i spala do 4.45 :tak::-)cyc i spala do 8 :-) i zaczela buszowac i spiewac.

anius moja tez się gimnastykuje przy cycu, ale nie aż tak bardzo jak twoj. macha raczkami i nogami, bawi się, wyrywa mi wlosy jesli znajda sie w poblizu jej rąk :) ale ładnie je. Za to pod koniec wcinania nagle się obraca na brzuszek (ciągle trzymając mi sutka) i wstaje! :-D komedia!

Anius moja Hela tak robiła, ale od jakiś 2 tyg znowu je spokojnie:-)

A my za sobą mamy ciężką noc i drugiego zęba. Poza tym mam najchudsze dziecko na forum, młoda waży 6280g, więc trochę za mało (waga urodzeniowa 3960g), ale jest okazem zdrowia wg naszej lekarki no i mam już tę wagę gdzieś.

golimek - przypominam, że jeszcze niedawno to Mila była najchudsza :)) I to ja robiłam w portki :) ale olałam sprawe i Mila sama nabrała ciałka. Ciesz się, że masz mniej do dźwigania. Ważne że dziecko zdrowe! :)

golimek czyli jest nadzieja, że i mojemu łobuziakowi przejdzie, bo po takich karmieniach to ja cała obolała jestem:-( Młdy teraz w ciągu 2 misięcy przybrał tylko 0,5kg i pediatra powiedziała, że to normalne bo w lato dzieci przybierają mniej, za to jesienia nadrabiają bo zbierają sadełko na zimę;-)

ardzesh dobrze, że już lepiej i zazdroszczę:rofl2: u nas przez dwie ostatnie nocki było wstawanie co godzinę... i niestety jak tydzień temu pierwsza pobudka była po 1 tak wczoraj 22.30, a Matik idzie spać 20.30 :eek:

Ostatnia edycja:
dziewczyny, a czy Waszym dzieciom pocą się jeszcze głowki? jak jedzą, spią czy leża na brzuszku? u nas zawsze mokry tył głowy. matko, ja chyba na leb dostane z tym łepkiem mlodego...

labudka J nigdy się nie pociła, ale kiedyś zapytał mnie o to lekarz, ja mu odpowiedziałam, że się nie poci, a on na to: to zostawiamy jedną kroplę wit.D. Może mały ma za dużo podawanej witD?

Ostatnia edycja:
no ja wlasnie podaje vigantoletten 500, a to jest silniejsze niz 1 kropelka vigantolu. lekarz mi to przepisal ze wzgledu na ta spłaszczona głowe, bo podejrzewał niedobór wit D3 i utrudnione wchłanianie D3 w kropelkach...juz zgłupiałam :eek: musze chyba pogadac raz jeszcze z ta lekarką

reklama
u nas się poci przeważnie podczas jedzenia, ale nie wiem czy to nie przez te akrobacje w trakcie:confused2: a wit.D mamy podawać co drugi dzień jedną kropelkę i lekarz nigdy nie pytał o pocenie:confused2:

Do góry