reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
Elwis- śliczne zdjęcie dzieci!!! a jakie Gabi ma fajne skarpeetyyy!!!:szok::tak:
Dagggy- u nas to brokuł jest bleee:-)ale czosnek w zupce- mniam. i bądź tu mądry, co komu smakuje...:sorry::sorry:
Hanka też sporo czasu spędza na podłodze.a odkąd nauczyła się przewracać na plecy robi to w te i z powrotem:rofl2: na brzuszku kiedyś nie lubiła leżeć... teraz chyba już nie narzeka.:-D

ojej ale wysyp ząbków! a Cypol to w ogóle zostanie ząbkową wróżką chyba :p (jest jakaś taka legenda chyba, nie?). Juliankowi gratulujemy :)
Elvis oglądam filmik, śliczna ta Twoja królewna jest i wcale na taką straszną pyzę to nie wygląda :) a karmisz w ogóle jeszcze piersią?

kurde my z jedzeniem dalej tylko słoiczki uskuteczniamy ;/ już tak chciałabym jej sama gotować, ale mówię Wam - jedna maleńka grudka w jedzeniu i młoda mi odrazu wymiotuje i potem nic więcej do końca dnia nie chce jeść, jakby się obraziła na mnie :| nawet kaszki łyżeczką jej nie podaje, ciągle tylko słoiki te na 4/5 miesiąc.

Aha i podjęłam już ostateczną decyzję kończę pomału ten interes z karmieniem piersią. Od dziś przechodzę na jedno karmienie dziennie.

Julianek gratulacje :-)
j wiem ze to tragedia kiedys łapałam synkowi i było podobnie ja trzymałam go na kolanach on oglądał nową bajke a tatus na podłodze z pojemnikiem i czekał na zbawienie. Na nocniku wtedy nie dał sie za chiny posadzic. a jak tylko ktos powiedział chos słówko jak zaczeło lecieć to koniec było sikania i kolejne pól godziny czekania. :-) Jakby to ktos wtedy widział to tez wylewałby po same pachy bo sami z siebie sie smialismy.

My zielona pietruszke mamy wypróbowana i jest ok nic sie nie dzieje :-)

elwis swietne zdjecie dzieciaczków .

Brawo Julianku:tak::tak::tak:
elwis Twoje zdjęcia mnie rozczulają..Kuba to super brat:-)
u nas zębów brak..kupy prawie codziennie..nie raz nawet dwa razy..Blanka waży tez pewnie niewiele ponad 7kg..a każdy mówi, że jest pulpet:eek: a tak poza tym to je juz prawie wszystko..obiadki sama jej gotuję...na drugie sniadanie ma zawsze jakiegos owoca..najbardziej lubi banany:tak: w ogóle zaczęła ostatnio dużo jeść..mleka zje tyle ile jej zrobię..a słoiczki od obiadków sa wylizane wręcz:-D

-j- justa :-D:-D:-D
Juliankowi gratulujemy zęba:-) u nas nie widać jeszcze:-(
daggy Matik nie uleży na brzuszku spokojnie po zaraz gdzieś pędzi i powoli zaczyna czworakować:-) pozazdrościł Mili pewnie;-);-)
Młody niby je wszystko ale jakoś bez entuzjazmu, muszę mu prawie wciskać bo bużki nie otwiera:sorry: wczoraj też się zastanawiałam nad natką, ale skoro już dajecie to i my spróbujemy:tak:
A dzisiaj w nocy pierwszy raz budził się z płaczem, właściwie to nawet nie budził tylko płakał przez sen:confused2::confused2: smoczek nie pomagał tylko cycuś i rączki:confused2: Matik nie przekręca się z brzuszka na plecy i ostatnie dwie noce to tragedia były. Tylko zasnął i przez sen fik na brzuch i już się wybudza :)crazy:) no to znowu go na plecy/boczek zasypia a on na brzuch i tak godzinę:-( już myślałam, że go chyba zaraz przywiąrzę na boku do łóżeczka bo żadne blokowanie kołdrą nie pomagało:rofl2:

kurcze a nas dzisiaj o 3 obudziła sra.a( tzn rzadka kupka) no i tak do tej pory .Dałam małemu acidolac i obserwuję Teraz też zasypiał no i od razu stękanie ,a tu leje się jak nie przejdzie do jakiejś 17-18 to muszę iść do sąsiada ,jest pediatrą ,a tak nie lubię tam chodzić bo nie chce brać kasy za wizytę i mi głupio

Kochane! SZOK ile wy tu piszecie. Nie było mnie tu sporo czasu i nie ma szans na nadrobienie w czytaniu Waszych postów. Nie byłam tutaj tyle bo Wiktoria ma okropnie fatalne noce:wściekła/y: Non stop budzi się z płaczem, rzuca się w tym łóżeczku, drze się w niebogłosy. W dzień nie chce jeść. Na wcisk daję jej butlę, max zjada 150 ml. Może to ząbki, ale cholercia ona ma już 4 zęby:szok:!!!Dwie jedynki na dole i diwe dwójki na górze. Wygląda komicznie i nieźle potrafi uperdzielić tymi dolnymi:-D
Nie wiem dlaczego Wiki nie chce siedzieć sama, nie raczkuje, nie gaworzy (tylko coś tam krzyczy pod noskiem). Są tutaj w ogóle jakieś dzieci, które posadzone nie utrzymają jeszcze pionu same?:-( Martwię się troszkę tym:-(

reklama
Elwis teraz to ja zaczełam się martwić. Bo Twojej mówią że za gruba a moja ma zaledwie 72 cm i 10,6 kg.A też matka kamiąca jestem a i Zośka mało je stałych pokarmów. W mojej rodzinie nie ma skłonności do otyłości. kurcze a może cos z tarczycą?

Do góry