reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

aga moje dziecko jest bardzo ciężkie bo waży więcej od niejednego roczniaka a jest pełna życia i szczęśliwa. Uważam że mówienie o dzoeciach na piersi że są grube to bzdura bo ich ni jak nie da się przekarmić.
czytaj co piszę, nie wiem gdzie napisałam o przekarmianiu twojego dziecka i czyjegokolwiek:))

a co do zębów u nas są schowane głęboko:p

lajfik Jurandzik dziękuje, chyba już mu się polepsza, mam nadzieje

Ostatnia edycja:
reklama
u nas też chyba jeszcze ząbków nie widać:confused:mały był pare dni bardziej marudny ale przeszło, gorzej śpi w nocy, ale nie widzę i nie czuję różnicy w dziąsłach:blink: na wszelki wypadek kupiłam wczoraj żel na dziąsełka tak żeby był gdyby coś;-)

Matik też bardzo mobilny:happy2: od jakiegoś czasu zmiana pieluchy graniczy z cudem. czy wy też macie wrażenie że mamy powinny mieć jeszcze ze 2 ręcę;-)

U nas zabkow tez brak :tak:
Zadziwia mnie jak te nasze maluszki sie rozwijaja wczoraj pisalam ze Gabrys jeszcze nie mobilny dzis zoastawilam go na kocyku awracam a on obrocony o 180 stopni i w innym miejscu niz go zastawilam jeden dzien i taka zmiana :-)

Gabrys tez ciezki z 10 kg bedzie ale takiemu maluszkowi nie sposob odomowic jedzenia no bo jak? wazne jest potem by zachecac go do ruchu nie dawac pustych kalorii poki co trzeba sie cieszyc ze dzieci rosna zdrowo:tak:

No mój Wiktor to wazy 7,5kg... i wszyscy się dziwią ze on taka kruszynka jest ... wczoraj u lekarza to wszystkie baby na poczekalni były zaskoczone ze ona tak ładnie główkę trzyma sztywno..... myślały ze on ma 4 miesiące....i już siedzi sam. Rzeczywiście wszystkie dzieci takie wyrośnięte były.... dziewczynki które miały 3 miesiace to wazyly 6,5kg....
Ja osobiscie nie narzekam bo nosilam go na rekach prze pierwze 5 miesiecy to i tak go odczulam na kregosłupie !!!!!
Wiec dziekuje bogu ze nie jest pulpetem....

u nas też chyba jeszcze ząbków nie widać:confused:mały był pare dni bardziej marudny ale przeszło, gorzej śpi w nocy, ale nie widzę i nie czuję różnicy w dziąsłach:blink: na wszelki wypadek kupiłam wczoraj żel na dziąsełka tak żeby był gdyby coś;-)

Matik też bardzo mobilny:happy2: od jakiegoś czasu zmiana pieluchy graniczy z cudem. czy wy też macie wrażenie że mamy powinny mieć jeszcze ze 2 ręcę;-)

:tak: czasem mam wrazenie ze moj specjalnie sie przekreca z boczku na boczek jak muz zmieniam [pieluszke... co to bedzie jak on juz chodzic bedzie :szok: chyba zadnej pieluchy mu nie zaloze :-p

no a 2 rece wiecej to przydalyby mi sie na p[ewno przy karmieniu malego łyzeczka :-D

No mój Wiktor to wazy 7,5kg... i wszyscy się dziwią ze on taka kruszynka jest ... wczoraj u lekarza to wszystkie baby na poczekalni były zaskoczone ze ona tak ładnie główkę trzyma sztywno..... myślały ze on ma 4 miesiące....i już siedzi sam. Rzeczywiście wszystkie dzieci takie wyrośnięte były.... dziewczynki które miały 3 miesiace to wazyly 6,5kg....
Ja osobiscie nie narzekam bo nosilam go na rekach prze pierwze 5 miesiecy to i tak go odczulam na kregosłupie !!!!!
Wiec dziekuje bogu ze nie jest pulpetem....

moj tyle samo wazy :tak: ale nie wyglada na kruszynke, ani tez na grubaska... tak w sam raz :tak: tylko ze ja go sporo nosze do tej pory

no nam wczoraj pani doktor obliczyła wagę i powiedziała że powinien ważyć 6820 a waży 8120 ale wcale nie wygląda na grubaska taki wsam raz .Kupki też robi ładne co 4-5 dni ,ładnie je raz dziennie deserek lub jakieś danie no i co 3-4 godz cycol i jest ok

golimku jak mój Kamil był mały to ciągle słyszałam od naszej p doktor że jest za chudy, za mały ,za blady itp itd a on wyrósł na faceta jak się patrzy no i nie powiem bo chudy jest ale ma 186 cm wzrostu i potrafi więcej zjeść od M

acha wczoraj dowiedziałam się że Niko na ,,ząbki to ma jeszcze czas,,:wściekła/y::angry::no:

reklama
Niko zasnął na moim łóżku o 13 i przykryłam go kołderką a teraz przed chwilką słyszę że się obudził idę patrzę a on dosyć że odkryty kołderka na podłodze a on odwrócony o 180 stopni śmieje się w głoś i ciumka paluchy od nóżek .No to narka my wybywamy na spacerek pa

Do góry