reklama
aga221122
mama Jurandzika :))
kraf dwóch dni nie dałaś radę wytrzymać?? Kurde ja dziś mam fajnie, Jurand z rykiem budzi się co 30min, ponoszę go trochę i śpi dalej. Ale przynajmniej jako tako śpi:-):-):-)
aga221122
mama Jurandzika :))
ale jak nie śpi to tylko marudzi, ale udaje mi się go jakoś zająć i na ręcznym mało jedzie (choć dla mnie to i tak dużo, bo nie mam siły)
pbg
mama Zuzanki ;)
Moja maruda właśnie teraz zasnęła, Zuzia mało płacze, ale jak jej się coś nie podoba to "burczy" ze złości, takie "brrrrrr" i piski a no i cały czas chce być noszona i w centrum uwagi, nawet na spacerze przez poł drogi muszę ją nieść, bo inaczej to się rzuca w wózku niczym śledź bez wody
Ostatnia edycja:
Ewelinka:)
jesteśmy rodzicami:)
robię dokładnie to samoja Wam powiem, że po kilka razy dziennie oglądam Kalinie dziąsła w poszukiwaniu ząbków nie wiem, kiedy się doczekam (tak, wiem że mamy jeszcze dużo czasu )
a Blanka też dziś maruda jak nie wiem.od rana w ogóle jeszcze nie spała..teraz wsadziłam ją do łóżeczka..dałam smoka i pieluchę..mam nadzieję, że trochę pośpi..choć nie liczę na wiele a zreszta juz coś gada lece...
Wczoraj kupiłam Zuzi książeczkę dla niemowlaków - taką pluszową z szeleszczącymi kartkami. Fajnie się tym bawiła :-) ale patrzę dziś rano, a ta małpa tak ją obśliniła marchewką i mlekiem że nadaje się tylko do prania dziewczyny, jak się bawią wasze dzieci?? Bo zabawa Zuzi polega na przyczajeniu się, po czym na nagłym ataku wypatrzonej rzeczy i wpakowaniu jej do buzi. Wygląda to raczej jak zabawy młodego kota niż niemowlaka.
Maciek tez atakuje zabawke jaka zobaczy gdy sobie siedzi spokojnie i zobaczy jakas maskotke to od razu sie na nia rzuca zupelnie sie nie przejmujac tym ze leci na główke a jego ulubiona zabawka jest ksiazeczka dla niemowlaka
a ja mam pytanie takie
Wasze dzieci też ciągle ulewają?
bo Kalina od kiedy się przewraca to ciągle ulewa tym co przed chwilą zjadła ;/
Maciek ulewa czasem, wlasnie gdy sie przekreci na brzuszek zaraz po jedznieu. Ciagle musze czyscic koce po nim, oraz jego ubranka... Czasem potrafi mu sie tez ulac przez sen i jak nie zauwaze tego to biedny śpi w tym
U nas też się ulewa okrutnie. Też staram się odbić i nie tarmosić go zbytnio po jedzeniu, ale i tak nie zawsze pomaga. Właśnie, wiecie może do jakiego wieku dziecku się odbija?
Tez slyszalam ze dziecko nie wymaga noszenia do odbicia w jakims wieku... Podobno jest to mniej wiecej koniec pierwszego roku zycia Mysle ze poprostu maluszkowi bedzie sie wtedy odbijalo samo, zwlaszcza jak zacznie chodzic i sam bedzie w pozycji pionowej
reklama
Zuzia24
Fanka BB :)
ja tez juz nie odbijam chociaz czasami tak jak Larkaa napisala sie uleje jak Maja przewroci sie na brzuszek