reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

witajcie mamuśki, ale się działo

jolek- myśle ze to od pieluch, musisz zmienić i obserwować, nic więcej Ci nie doradze:sorry2::sorry2::sorry2:

jezyk- super że już wszystko dobrze, my też przerobiliśmy trzydniówke, wiem przez co przeszliście:tak::tak::tak:

no a moje kochane mamuśki, mam kilka nowości odnośnie mojego Maxa:happy2::happy2::happy2:
moje mysio- pysio przekręca się z plecków na brzuszek, jak błyskawica, przewinąć mu teraz pieluszke to nie lada wyczyn, zanim odepne pampersa to on już hik do góry interesem, ilez juz razy wszystko wypaćkałam guwienkiem, achhhh ale się ciesze... ale to nie koniec, od wczoraj fika mi też z brzuszka na plecki, jak w tą strone robi obrót to ma taką straszną minke jak by spadał w przepaść, ale mimo jeszcze strachu fika oberki że hoho, już wogule nie kłade go na sofie, mam taką narzyte na łózko Majki , składam na cztery i na podłodze maluch się turla, a propo no właśnie on się normalnie turla cały pokuj tak zwiedza, teraz wszędzie go pełno, jak wchodze do pokoju to zanim dam kroka za próg to lokalizuje gdzie mój synek jest hihihi... alez to super wygląda, a i jakie dzwięki Max wydaje przy tym, taki fajniusi już jest:tak::tak::-D:-D;-):-):-)

a no i musze Wam powiedzieć że już drugą puszke mleka Aptamil kończymy, bo tamto SMA nie zdało egzaminu, a APtamil kupiłam przypadkiem, bo w nocy skończyło mi się mleko, i pojechałam do sklepu a tam naszego nie było więc wziełam ten , no i Maxowi bardzo podpasował

reklama
Cześc dziewczyny
My już po chorobie, nerwów się najadłam strasznie ale jest ok, robiliśmy wyniki moczu i też czyściutko więc trzydniówkę mamy z głowy.
Poza tym pani pokazała nam jak masowac brzuszek żeby Cypol robił kupkę i dawać po parę łyżeczek wody między karmieniami i... działa robi codziennie kupkę od środy:-):-)(nie wiedziałam że kupa może tak cieszyć:-p)
Ufff, dobrze, ze z Cypusiem wszystko ok.:-)
Oj kupka moze cieszyc i to bardzo:-D Jezyku, jesli znajdziesz chwilke, to opisz prosze ten masaz, bo u nas kupki co 3 dni i ogromniasty wysilek przy nich...:-(

jolek2 wysypka jaka mial Maciek tez wygladala mi na uczulenie i byla na calym ciele a zaczelo sie od miejsc gdzie ma pieluszke :tak: bylam przekoinana ze czerwone krostki sa z uczulenia i odstawialam wszystkie inne produkty niz mleczko. Jednak lekarka powiedziala mi ze to od goraca i zeby sie tym nie przejmowac. zalecila kapac dziecko w wodzie z krochmalem

Wczoraj kupiłam Zuzi książeczkę dla niemowlaków - taką pluszową z szeleszczącymi kartkami. Fajnie się tym bawiła :-) ale patrzę dziś rano, a ta małpa tak ją obśliniła marchewką i mlekiem że nadaje się tylko do prania :rofl2: dziewczyny, jak się bawią wasze dzieci?? Bo zabawa Zuzi polega na przyczajeniu się, po czym na nagłym ataku wypatrzonej rzeczy i wpakowaniu jej do buzi. Wygląda to raczej jak zabawy młodego kota niż niemowlaka.

pbg u nas podobnie :) Kalina najbardziej lubi książeczkę szmacianą i pluszową piłkę, no i łapie do buzi wszystko co w zasięgu dłoni. Dziś zjadła mężowi zakładke do książki ;/
Aha i jak leży czasem koło mnie jak klikam na laptopie to ciągle dobiera się do kabelków, myszki i wszystkich guziczków w latopie :)

a ja mam pytanie takie
Wasze dzieci też ciągle ulewają?
bo Kalina od kiedy się przewraca to ciągle ulewa tym co przed chwilą zjadła ;/

Jezyk to super ze to tylko 3 dniowka byla:tak:
Dziewczyny czy juz kazdy z waszych maluszkow sie turla? Gab z brzuszka na plecy nie obraca ale spowrotem juz nie :baffled: a fajnie gdyby sie troche poturlal
Gabrys tez ma ksiazeczke narazie tylko ja slini a zrezsta nie ma zabawy jesli wszytsko w buzce nie wyladuje
A i ulewa tez sporo tzn nie duze ilosc ale czesto szczegolnie jak fika na brzusiui wlasnie

Jezyk, przyłączam się do prośby emkamek. Jeśli się uda opisz jaki to masażyk serwujesz, że Cypolek robi takie piękne kupki. U nas 1-2 tygodniowo i twarde.

Larkaa, Karol też ulewa jak po jedzeniu trzepie nogami i się wygłupia. Staram się po jedzeniu ponosić go trochę, żeby mu się ładnie odbiło i troszkę zagadać jak siedzi w leżaczku. Chodzi o to, żeby przez jakiś czas za bardzo się nie wiercił.

reklama
U nas też się ulewa okrutnie. Też staram się odbić i nie tarmosić go zbytnio po jedzeniu, ale i tak nie zawsze pomaga. Właśnie, wiecie może do jakiego wieku dziecku się odbija?

Do góry