reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

jolek, u nas po soku z surowego jabłka pojawila sie wysypka najpierw na buzi, potem za uszami, na karku i cale plecki wysypało. odczekalam troche i znow podalam i juz jest ok. raczej na kupne jedzenie dzieciaki dostaja uczulenia. ale dziewczyny tez kiedys pisaly, ze ziemniak albo dynia ze sloika uczulala

a pamietacie jak kiedys Wam pisalam, że usg głowki nie do konca bylo ok. dzisiaj bylismy na kontrolnym usg i jest 'stabilnie z lekką poprawą', ale stale te przestrzenie miedzy komorami sa za duże i nierowne. i w koncu sie dowiedzialam co moze byc przyczyna - duża glowa + ciezki poród i moglo pojawic sie chwilowe niedotlenienie, ktore u dzieci urodzonych o czasie zazwyczaj jest niegroźne, ale musze obserwowac rozwój motoryczny i za 3m-ce skontrolowac. jak slysze niedotlenienie to mam ciarki...ale poki co mlody rozwija sie ok, wiec nie ma co panikowac. chociaz w porownaniu z małą ardzesh to on jest totalnie niemotoryczny ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Jolek nie martw sie to moze wlasnie alergia i Nikus z niej wyrosnie
Moj Gabrys jest juz uczulony na pare rzeczy : jablko gruszka indyk dynia obawiam sie co dalej:no: on wymiotuje i ma lekka wysypke takze moze rozszerzaj diete bardzo powoli i obserwuj obserwuj:tak:

jolek, u nas po soku z surowego jabłka pojawila sie wysypka najpierw na buzi, potem za uszami, na karku i cale plecki wysypało. odczekalam troche i znow podalam i juz jest ok. raczej na kupne jedzenie dzieciaki dostaja uczulenia. ale dziewczyny tez kiedys pisaly, ze ziemniak albo dynia ze sloika uczulala

a pamietacie jak kiedys Wam pisalam, że usg głowki nie do konca bylo ok. dzisiaj bylismy na kontrolnym usg i jest 'stabilnie z lekką poprawą', ale stale te przestrzenie miedzy komorami sa za duże i nierowne. i w koncu sie dowiedzialam co moze byc przyczyna - duża glowa + ciezki poród i moglo pojawic sie chwilowe niedotlenienie, ktore u dzieci urodzonych o czasie zazwyczaj jest niegroźne, ale musze obserwowac rozwój motoryczny i za 3m-ce skontrolowac. jak slysze niedotlenienie to mam ciarki...ale poki co mlody rozwija sie ok, wiec nie ma co panikowac. chociaz w porownaniu z małą ardzesh to on jest totalnie niemotoryczny ;-)

Hhii dokladnier przy naszej malej akrobatce to chyba kazde niemotoryczne :-D:tak: spokojnie labudka poki maly zdrow nie zamartwiaj sie :-)

no staram sie nie martwic, ale wiesz jak to jest - jak cos moze byc nie tak z glowa to człowiek wyczulony. zwlaszcza, ze mlody nie wyrywa sie jakos do obrotów czy siadania... a ja bylam taką przeciwniczka cesarki, a teraz bym sie nawet nie zastanawiala...nie jestem stworzona do rodzenia wielkich glow :-D a jak kolejny lekarz współczuje mi porodu jak widzi małego, to juz w ogóle żałuje, że nie zdecydowalam sie na cesarke...ale w sumie każdy mądry po...

jolek u nas wysypka po jedzeniu była tylko na buzi, teraz też np Kalina ma syfki na buzi po szpinaku wczorajszym ;)
jak masz iść do lekarza to pamiętam, - żadnych pediatrów, tylko dermatolog! (mam złe doświadczenia w tej kwestii jeśli pamiętasz).

oj larkaa pamiętam pamiętam a właśnie kąpałam dzisiaj małego i popatrzyłam na bliznę poszczepionce i mi twoja Kalinka przyszła na myśl jak tam ta jej szczepionka zabliźniła się?

jolek, u nas po soku z surowego jabłka pojawila sie wysypka najpierw na buzi, potem za uszami, na karku i cale plecki wysypało. odczekalam troche i znow podalam i juz jest ok.....
chociaz w porownaniu z małą ardzesh to on jest totalnie niemotoryczny ;-)

nooo mój teżżżż

czyli że mój musi być na pampersy bo widzę że ma teraz tylko w tych miejscach co się stykała skóra z pieluszką

jolek a to może Ciebie jeszcze nie było na forum, jak moja młoda miała straaaasznie całą głowę wysypaną z krostami ropnymi, wyglądała okropnie. Leczyliśmy ją miesiąc czasu u pediatrów, którzy wymyślali różne choroby, brała kupe lekarstw, a jak pojechaliśmy do dermatologa to dowiedzieliśmy się, że to łojotokowe zapalenie skóry, które zeszło po 2 dniach smarowania sterydami :|
a blizna po szczepionce narazie bardzo duża - dopiero 4 dni temu strupek nam z niej odpadł.

Cześc dziewczyny
My już po chorobie, nerwów się najadłam strasznie ale jest ok, robiliśmy wyniki moczu i też czyściutko więc trzydniówkę mamy z głowy.
Poza tym pani pokazała nam jak masowac brzuszek żeby Cypol robił kupkę i dawać po parę łyżeczek wody między karmieniami i... działa robi codziennie kupkę od środy:-):-)(nie wiedziałam że kupa może tak cieszyć:-p)

nie nadrobie tego co pisałyście bo brak mi czasu na wszystko ale życzę dużo zdrówka naszym wszystkim maluszkom:tak::tak:

Cześc dziewczyny
My już po chorobie, nerwów się najadłam strasznie ale jest ok, robiliśmy wyniki moczu i też czyściutko więc trzydniówkę mamy z głowy.
Poza tym pani pokazała nam jak masowac brzuszek żeby Cypol robił kupkę i dawać po parę łyżeczek wody między karmieniami i... działa robi codziennie kupkę od środy:-):-)(nie wiedziałam że kupa może tak cieszyć:-p)

oj, dobrze ze juz po chorobie!!!!

reklama
to dobrze że już wyzdrowiał ja pamiętam jak Miłoszek miał rotawirus i w szpitalu się zaraził ale wypuścili go bo nie odwodnił się i nie wymiotował ale za to kupki robił gdzie popadnie i nawet na pielęgniarkę ( powiedziała że od kiedy pracuje nie miała takiego przypadku:) )a na usg miał mieć badany pęcherz moczowy ale zrobił siusiu lekarze mają z nim problem bo jest ruchliwy i nie maja jak go badać pamiętam że na badaniu bioderek zacisnął je i lekarz mial problem:)a szczepiliście dzieciaczki na coś dodatkowego?bo ja na pneumokoki

Ostatnia edycja:
Do góry