reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
A my poszliśmy do szczepienia i nie zaszczepili Helki. Mała w 6 tyg. przybrała niecałe 300g:-( Mam skierowanie na morfologie i badanie moczu. Lekarka twierdzi, że może się nie najada i mam po cycku spróbować dać butle. Wyciągnełam już z zamrażarki pokarm i będę próbować. Trochę się boję, że skończy się moje karmienie piersią:-(
szok! Moja mała też ciagle mało przybiera ale lekarka nigdy nic nie mówiła na ten temat! I też raz w 6 tyg przybrała 300 g i było ok!
Poza tym im starsze dziecko tym mniej przybiera... Nie rozumiem o co chodziło lekarce :baffled:

a moja Młoda w 3 tyg nabrała prawie kilogram i waży teraz 8200...:sorry:
!!!:szok::szok::szok: żarła bez opamiętania- kaszki, zupki, deserki i cyca... teraz wiem dlaczego...
od trzech dni robi sobie dietkę z okazji ząbkowania:-:)-:)-( kurde, nawet cycusia nie chce...:-:)-(i taka smutnawa jest... Wasze ząbkujące też tak miały???

mamaflavii cały czas trzymamy kciuki Na pewno będzie dobrze!

Zosia czasami też trzyma rece w samolocik chyba że chce mnie za włosy pociągnąc

jolek2 u nas tez głównie cyc:-) i słoik na 3 razy przeważnie

Mi lekarka też powiedziała żeby zbijać temp.jak jest powyżej 38.A gdzie mierzycie temp.?ja mam taki do ucha termometr jakos boje sie wsadzic jej do dupki ona się cały czas kręci i kopie nóżkami:baffled:

Mi lekarka też powiedziała żeby zbijać temp.jak jest powyżej 38.A gdzie mierzycie temp.?ja mam taki do ucha termometr jakos boje sie wsadzic jej do dupki ona się cały czas kręci i kopie nóżkami:baffled:
Nas to lekarka opieprzyła normalnie..jak Blanka miała tą trydniówkę i szliśmy z nią do lekarza to z rana nie dawałam jej czopka bo sobie pomyślałam, że lekarka może zaleci cos innego..a ta wredna baba na nas z morda jak my tak możemy no i do Blanki co Ty masz za rodziców, że Ci czopka żałują..ale mnie wkurzyła:wściekła/y:poszliśmy do niej bo nasz pediatra był na urlopie..ale teraz omijam ja szerokim łukiem..już więcej do niej nie pójdę..aha no i na dzień dobry już miała kwaśną minę..dlaczego my w ogóle raczyliśmy przyjść z samą goraczką do niej:wściekła/y: powiedziała, że z gorączką czeka się trzy dni..no i jak przejdzie tzn. że trzydniówka była a jak nie to po trzech dniach dopiero przyjść:baffled: ma baba coś z móżdżkiem nie tak..po trzech dniach, nie daj Boże jakby to było coś poważnego to mogłoby byc już za późno:no:
a co do mierzenia temperatury..nasz pediatra powiedział, że mierzenie temperatury w uchu u tak małego dziecka jest niemiarodajne..i, że należy mierzyć w pupie i odjąc pięć kresek..my tak robiliśmy..wcale nie takie trudne:tak:

Ja mam termometr w smoczku i do ucha różnie mierzą Miłoszek przeszedł już rotawirus zaraził się w szpitalu szczepiłam go też na pneumokoki Miloszek waży pewnie już 6500

Ostatnia edycja:
no i ma ząbkowanie widać w dziąsłach 2 ząbki przez to jest marudny wszystko do buzi bierze

Ostatnia edycja:
reklama
Miłoszek ma wzmożone napięcie mięśniowe i ma rehabilitację od 1 mc życia a u was jak to wygląda?

Ostatnia edycja:
Do góry