reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

asus podawanie niektórych pokarmów może powodować właśnie zatwardzenie, ja od samego początku daje Jurandowi kaszkę plus kleik kukurydziany na wieczór. Tylko ja mu to daje w butli, więc moje dziecko zjada tego czasem nwt 330ml. Proponuje kupić kleik kukurydziany i zawsze zamiast jednej miarki kaszki dać kleik kukurydziany. Jurand robi kupę 3 razy dziennie:))

No i się doczekałam i ja, Jurand wczoraj poszedł spać o 20 i obudził się o 6 rano. Oczywiście nad ranem się przebudziłam i miałam wizje, że Jurand śpi z nami w łóżku, a o 5 już mnie przebudziło na dobre i leciałam do Juranda sprawdzać czy oddycha.

reklama
aga super ze Jurand tak przespal cala nocke

pbg mam pytanko co dawalas Zuzi po marchewce z ziemniakiem tutaj w UK??? bo ja pokupowalam pare sloiczkow ale widze ze jakos duzo tych produktow naraz i jest w nich jak nie fasolka i groszek to ser zolty lub kalafior itd :szok: a boje sie aby brzuszek nie rozbolal Maji po tym. i jakiej firmy kupujesz sloiczki? bo ja Hippa i Cow&Gate

aga221122 gratulacje :-)

Moja Zosia dzisiaj też przespała od 20.30 do 6.30 a potem jeszcze ze mną w łóżku do 10 :tak: Super nocka byle tak dalej:-)

aga super ze Jurand tak przespal cala nocke

pbg mam pytanko co dawalas Zuzi po marchewce z ziemniakiem tutaj w UK??? bo ja pokupowalam pare sloiczkow ale widze ze jakos duzo tych produktow naraz i jest w nich jak nie fasolka i groszek to ser zolty lub kalafior itd :szok: a boje sie aby brzuszek nie rozbolal Maji po tym. i jakiej firmy kupujesz sloiczki? bo ja Hippa i Cow&Gate
miałam dokładnie ten sam problem, co wybrać później. Ja się jeszcze załapałam na nieprodukowane już przez Hippa słoiczki marchew+słodka kukurydza. Podaję tylko Hippa, bo Cow&Gate mają mało czytejną dla mnie etykietę :sorry2: Po marchewce z ziemniaczkiem dałam jej kalafior+ser, groszku nie chciała. Następnie doczytałam dokładnie skład i MIX warzyw już zawiera te wszystkie w/w plus bodajże pasternak (parnisp), więc zaczełam podawać warzywa+ lentil bakes (taki ich dziwaczny rodzaj groszku). Teraz Zuzka już je Cottage Pie, ale on jest na mięsku, pachnie nim tez bardzo - mała to uwielbia :-)

zuzia24 o ile pamietam to jeszcze niedawno napisalas,ze bedziesz sama gotowac obiadki,a sloiczki bedziesz podawac tylko w ostatecznosci Przekonalas sie do sliczkow???

reklama
Dziweczyny, czy z katarkiem koniecznie trzeba iść do pediatry? Mamy już go prawie tydzień. Zaczęło się od kozy z nosie która przeszkadzała małej spać w nocy. Na drugi dzień już był katarek. I to taki gęsty zalegający. Gruszka nie pomaga. Kupiłam Otrivin (coś jak Frida) i nawet to czasem nie pomaga. Zakropię nosek solą fizjologiczną i po chwili ciągne glutki i czasem nic nie wychodzi. A mała zaczęła oddychać ustami :-(
Iść z tym do lekarza? Nie chcę wyjść na hipochondryczkę. Mąż mnie wyśmiał jak mu powiedziałam, że pójdę. :-:)sorry2:

Do góry