reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Chyba wszystkie dzieci na tym etapie sa ruchliwe ...wiec nie ma sie czemu dziwic :-D:-D:-D...to normalne :-)

Larkaa... kurcze a mialam sie Ciebie pytac jak mloda ..czy lepiej ...a tu widze nadal babola :-(.a co ile karmisz ja w nocy teraz ..nadal robisz jej taka dluga przerwe?
.. ja dzisiaj do Kajki wstawalam co 3 godziny ...:dry:...
a w nocy sie tak rozdarla na 5 minut ze chyba sasiadow obudzila za sciana ... moze one ma stresa przed lotem :-D:-D:-D

jezyk, emkamek ...gratulki ;-)

Emkamek ...o cholera jednak azs:-(....to nie dobrze:no: ... a czy maly sie bardzo drapie?...

reklama
On juz wyrósł. Schudł i bardzo nie to ceszy :D Nie jest gruby jak się na niego patrzy. Maz i ja tez acy bylismy :D

w ciągu miesiąca przybrał tylko 500 g :D Odkąd jestesmy na modyfikowanym coraz wolniej przybiera :D
Maksik się teraz bedzie wyciagał, i już nie będzie naszym forumowym kluseczkiem:-:)-D:-D:-D
moja mała tez jest strasznie zywa i ruchliwa i jak kłade ja spac to ona chyc na brzuszek i sie bawi i tak kilka podejsc az sobie wreszcie zasnie bo na brzuszku nie umie zasnac a nawet pare razy w nocy mi sie przewraca i sie drze bo na brzuszku jest :-)
jaka spryciula, :-):-)

jejku już ząbki- wielkie gratulacje :-):-):-):-)ale ten czas ucieka, to forum pedzi jak błyskawica, przeciez dopiero co pepuszki im poodadały:tak::tak::tak::tak:

my w środę na 3 szczepieniu byłyśmy mała ładnie zniosła chwilke tylko pokwiliła a już po wyjściu z gabinetu były śmiechy, waży 6200 wszystko jest w normie długa 68cm:)
póki co cycolimy dalej nie rozszerzamy narazie diety tak jak planowałyśmy do 6 miesiąca tylko mleczko mamy, kolejne szczepienie jak skończy roczek.

no :( ja już nie wiem co mam robić
teraz łapie się ostatniej deski ratunku i robimy jej pokój, także mam nadzieję za 1,5 tygodnia już ją przenosimy. Czasami to pomaga jak dziecko ma 'święty spokój'.
lajfik karmię ją ostatni raz o 19:30, a potem koło 4-5 rano.
Ja jak ją kładę spać o 20:00, pobawi się jeszcze do 20:30, pośpi chwilę i już o 21-21:30 ma pierwszą pobudkę :O
Dziś np budziła się o 21:30 (ryk), 22:20, 23:20, 00:40 (ryk), potem nie zapisywałam, bo nie miałam siły, a następnie 3:40 (ryk), 5:00 (cyc) i zabawa 30 minut, 6:20 pobudka na amen, a w dzień spała mi 3 godziny łącznie

dzisiaj to taka zamotana chodzę, że mnie zarzuciło z niewyspania i sobie nogę do kości rozwaliłam, po prostu pięknie ;/

no :( ja już nie wiem co mam robić
teraz łapie się ostatniej deski ratunku i robimy jej pokój, także mam nadzieję za 1,5 tygodnia już ją przenosimy. Czasami to pomaga jak dziecko ma 'święty spokój'.
lajfik karmię ją ostatni raz o 19:30, a potem koło 4-5 rano.
Ja jak ją kładę spać o 20:00, pobawi się jeszcze do 20:30, pośpi chwilę i już o 21-21:30 ma pierwszą pobudkę :O
Dziś np budziła się o 21:30 (ryk), 22:20, 23:20, 00:40 (ryk), potem nie zapisywałam, bo nie miałam siły, a następnie 3:40 (ryk), 5:00 (cyc) i zabawa 30 minut, 6:20 pobudka na amen, a w dzień spała mi 3 godziny łącznie

dzisiaj to taka zamotana chodzę, że mnie zarzuciło z niewyspania i sobie nogę do kości rozwaliłam, po prostu pięknie ;/
A czemu ty jej piersi nie podasz wczesniej ..tylko tak późno??? przeciez jest u Was tak gorąco i moze jej sie pic chce a nie jesc ??? Przeciez i tak wstajesz :tak:
Ja Kajce dzisiaj co trzy godziny podawalam cycka i jadla jak dziki krolik :-p:-D

Cypol też jak się w nocy dipadnie to pije i pije. larkaa spróbuj dać małej cyca jak się budzi za pierwszym razem i potem też może ona spragniona tak jak pisze lajfik

elunia to ładnie rośnie malutka

A gdzie jest aga???

moja mała tez jest strasznie zywa i ruchliwa i jak kłade ja spac to ona chyc na brzuszek i sie bawi i tak kilka podejsc az sobie wreszcie zasnie bo na brzuszku nie umie zasnac a nawet pare razy w nocy mi sie przewraca i sie drze bo na brzuszku jest :-)

no identycznie ja moja Zuzia...
larkaa ja dziś też jestem jak lunatyk, dzisiejsza noc była fatalna - położyłam mała normalnie o 21, a ona o 00 się obudziła i zaczęła w najlepsze bawić. Ululałam ją jakoś ok 01, ale ta małpa po pół h znów się budzi - tym razem na brzuchu z płaczem... Dałam jej pić, ale o 03 znów wstała, zasnęła a 05 się obudziła na mleczko. Później już też nie spała do 08, a teraz drzemie w najlepsze :dry: Tak sobie tłumaczę, że to może być przez ten upał.

ja małej na rządanie daję cyca tak ok 21 zasypia potem czasem po pol godz. jeszcze woła daję też śpi dalej do 5 -6 czasem ale zawsze jak zakwili daję cyca chwilę popije i jest spokój w takie gorąco naszym maluchom pić się chce, a mała śpi tylko w rampersie bez skarpet i rozkopuje się to jej tylko stópki przykrywam i jakoś noce przesypia.

reklama
ja małej na rządanie daję cyca tak ok 21 zasypia potem czasem po pol godz. jeszcze woła daję też śpi dalej do 5 -6 czasem ale zawsze jak zakwili daję cyca chwilę popije i jest spokój w takie gorąco naszym maluchom pić się chce, a mała śpi tylko w rampersie bez skarpet i rozkopuje się to jej tylko stópki przykrywam i jakoś noce przesypia.
Elunia a u malej ze skorka juz jest oki?

Do góry