reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
Ale numer właśnie karmiłam małego łyżeczką i... jest ząbek!!!!!!!!!!! łyżeczka tak fajowo zastukała:-D:-D:-D

jak znosil ząbkowanie? byl marudny, czy tak bezobjawowo?;-)

ardzesh mojemu łapanie nózek przyszlo z dnia na dzien :-) wiec nie znasz dnia ani godziny kiedy i twoja dziewczynka zrobi ten postep :-D

Agniesia P ja zaczynam powoli walczyc z tym przezwyczajeniem do usypiania na raczkach :-p ostatnio zaczelam sobie wyobrazac ululanie takiego 2 lub 3 letniego dziecka... i nie wyobrazam soebie robic to na raczkach :-D ale na razie jakos raz dziennie staram sie go samodzielnie uśpić na drzemk e bo wiecej razy nie mam sił :zawstydzona/y: a jak nie jest zmeczony i sie rozplacze to znow 30 min uspokajania

habcia Maciek ma dopiero 7 kg a jak go usypiam na rekach to czuje jak mi zgniata wszystkie narządu w brzuchu :-D zupelnie jak trzeci trymestr ciazy tylko od zewnatrz :sorry2:

Anius Maciek zasypia ze smokiem, ale i tak musze go lulac na raczkach.... nawet jak jest bardzo zmeczony to ciezko mu usnac samemu... najprosciej jest go wtedy pokolysac w wozku, ale przeciez tez nie bede go kolysac w wozku do konca zycia :dry:

czy wasze dzieci też kręcą się non stop w kółko, krzyczą, piszczą, machają rączkami i nóżkami, po prostu czy mają w sobie nieskończone pokłady energii?? :confused: Ja już nie wyrabiam - Zuzia położona na pleckach zaraz się kręci na brzuch, nawet jak jest zmęczona. Nie pomaga bujanie, nie pomaga głaskanie, wcześniejsze kładzenie też nie... aż się zastanawiam czy Zuzia nie jest jakaś nadpobudliwa. No a dodatkowo przez te swoje ciągłe wygibasy, dużo ulewa, bo nic się w tym żołądku poukładać nie zdąży :no:

:tak::tak:;-) z kazdym dniam maciek coraz bardziej jest ruchliwy, ale chyba nie az tak jak opisujesz :-p jak go zostawiam na wesalce albo w lozeczku (pleczy lub brzuszek) to po powrocie on w zupelnie innej pozycji lezy jakby sie obrocil o 180stopni.... a nogami i rekami macha ąz miło :-p ze tez on sie nei zmeczy :-p
lezac w lozeczku uwielbia kopac porzewijak ktory lezyna lozeczku

Wczoraj mi maly urzadzil najlepsza zabawe pod sloncem.... Podczas turlikania zaczol sie tak śmiać że i ja nie moglam wytrzymac... chyba z pol godziny sie tak śmialiśmy i sama nie wiem dokladnie z czego on sie tak śmial, ale bylo naprawde super!! :-D

no i chce wszystkiego dotknac, albo cos zrzucic z polki... wasze dzieci tez juz to maja? na maxa zainteresowanie wszystkim?
ostatnio odnalazl swoje ucho i teraz obsesyjnie sie za niego trzyma przy kazdej okazji... smiesznie to wyglada

Ostatnia edycja:
Pierwszy ząbek należy do Ali, córeczki Maran-athy:-)

jeżyk, gratuluję, u mojego Karola ani widu ani słychu.

Za to nie mamy problemów z zabawianiem małego. Przed spacerem jest mata, leżaczek - bujaczek i mogę zrobić co nieco w domku.
Po południu i wieczorem, gdy jest już zmęczony to marudzi i wtedy trzeba go zagadywać, ale najlepsza atrakcja dla niego to KOTY !!! jak on się rozpromienia na ich widok, piękne !!! Gada do nich, śmieje się. Muszę to uwiecznić na filmiku, bo widok przedni.

emkamek super że lot się udał i czekam aż ząbek i u was się przbije

nimfii nie było tak źle, cypuś trochę marudził wcześniej ale sypiał normalnie, kupek luźnych nie było, gorączki też nie więc myslałam że to może przez te upały tak marudzi a tu prosze taka niespodzianka

habcia to go troszke upasłaś:-D:-D a lekarz Ci nie mówił że to za duzo??
bo mam kolezankę której mały też tak szybko tyje i lekarka kazała przystopować bo to szkodliwe dla serduszka bo obrasta w tłuszczyk. i faktycznie znam dziewczynę której dziecko ( rówiesnik Kacperka) w wieku roku ważył 18 kg i leżał już dwa razy w szpitalu na serduszko. ja nie chcę cię absolutnie straszyć pytam z ciekawości bo jeśli lekarz nic nie mówi to znaczy że u was jest ok. tylko po kim wasz mały taka kluska ???:-p:-p

jezyk gratulację!!!!!!

u nas młoda obróciła się tydzień temu, chodziłąm uchachana od ucha do ucha, a tymczasem ona drugi raz nie powtórzyła swojego wyczynu :D

za to na macie szaleje strasznie, kręci się w kółko jak wskazówki zegara, wieczorem w łóżeczku to samo, kładę ją w pionie, a za 2 minuty jest w poziomie.

U nas dziś kolejny REKORD
wstawaliśmy z mężem w nocy koło 10 razy, czuję się jak trup, ale za to humor mi dopisuje. Nie mam siły już się złościć na młodą, męża tylko mi szkoda, bo nerwy dają znać o sobie :|

emkamek super że lot się udał i czekam aż ząbek i u was się przbije

nimfii nie było tak źle, cypuś trochę marudził wcześniej ale sypiał normalnie, kupek luźnych nie było, gorączki też nie więc myslałam że to może przez te upały tak marudzi a tu prosze taka niespodzianka

habcia to go troszke upasłaś:-D:-D a lekarz Ci nie mówił że to za duzo??
bo mam kolezankę której mały też tak szybko tyje i lekarka kazała przystopować bo to szkodliwe dla serduszka bo obrasta w tłuszczyk. i faktycznie znam dziewczynę której dziecko ( rówiesnik Kacperka) w wieku roku ważył 18 kg i leżał już dwa razy w szpitalu na serduszko. ja nie chcę cię absolutnie straszyć pytam z ciekawości bo jeśli lekarz nic nie mówi to znaczy że u was jest ok. tylko po kim wasz mały taka kluska ???:-p:-p

On juz wyrósł. Schudł i bardzo nie to ceszy :D Nie jest gruby jak się na niego patrzy. Maz i ja tez acy bylismy :D

w ciągu miesiąca przybrał tylko 500 g :D Odkąd jestesmy na modyfikowanym coraz wolniej przybiera :D

reklama
moja mała tez jest strasznie zywa i ruchliwa i jak kłade ja spac to ona chyc na brzuszek i sie bawi i tak kilka podejsc az sobie wreszcie zasnie bo na brzuszku nie umie zasnac a nawet pare razy w nocy mi sie przewraca i sie drze bo na brzuszku jest :-)

Do góry