reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
Jaka jestem zła...
pojechaliśmy do tego szpitala rano z młodą, tam cała przychodnia ludzi, a lekarki nie ma, bo sobie pojechała na szczepienia i nie wiadomo, kiedy w ogóle będzie, najprawdopodobniej po 11:00 :| a my z 3 miesięcznym dzieckiem, a tam same chore stare pryki, kaszlące... ;/
a wczoraj osobiście do niej dzwoniliśmy i kazała być o 9:00 ;/
kuźwa jego mać

larkaa a nie możesz zmienić przychodni?
Ja w Opolu chodzę do takiej gdzie jest izolatka w razie czego i tam się czeka z maleństwem na lekarza. Zreszta też jest podział na zdrowe i chore dzieci.....

U nas główka z 34, 5 na 41 więc 6,5

u nas tez jest razem dla dzieci i dorosłych, ale sa osobne godziny dla chorych i zdrowych, wiec nawet jak musimy poczekac to przynajmniej w mniejszej ilosci zarazkow :)

u nas głowka urosla 4cm, ale byla duza przy porodzie (39cm). ale najwazniejsza jest proporcja miedzy obwodem klatki piersiowej a głowki - w pierwszych miesiacach powinna sie zrównac, a później klata powinna byc wieksza od glowki

u nas tez sa oddzielne godziny dla dzieci chorych i zdrowych. Pred przyjeciem ieci zdrowych gabinet jest oswietlany lampmi antybakteryjnymi. a w poczealni najczesciej nikogo nie ma, ewentualnie 1 dziecko.

do tego kazdy pacjent ma swoja karte chipowa do rejestracji :d

AgniesiaP tych bakterii nie ma u Was tak duzo, wiec pewnie szybko sobie z nimi poradzicie - trzymam kciuki. najwazniejsze, zeby kontrolowac mocz i ewentualnie leczyc w domu, a nie doprowadzic do zlego stanu (goraczka, biegunki, odwodnienie) bo wtedy tylko szpital:-( i przy antybiotykach podawałam probiotyki, zeby jelita nie zwariowaly, bo maly wtedy nie mial jeszcze 2 m-cy.

nastepny posiew robie w polowie czerwca i mam nadzieje, ze bedzie ok.a ten kontrast to nasz nefrolog zleca jako ostatecznosc, bo to dosc inwazyjne jest (chyba 3 zdjecia rentgenowskie)

u nas po porodzie Maksiu mial głowke większą od klatki piersiowej, w 7 tyg. równą, a teraz większa :D klatka piersiowa 42,5 cm, głowka 41,5.

reklama
u nas tez sa oddzielne godziny dla dzieci chorych i zdrowych. Pred przyjeciem ieci zdrowych gabinet jest oswietlany lampmi antybakteryjnymi. a w poczealni najczesciej nikogo nie ma, ewentualnie 1 dziecko.

do tego kazdy pacjent ma swoja karte chipowa do rejestracji :d

normalnie hameryka u Was habcia :wink:
a mam do Was pytanie - dopiero przedwczoraj szczepilam malego na to co powinien dostac jak skonczyl 6 tygodni. jak było u Was z marudzeniem po szczepieniu? długo to trwało? mi juz głowa pęka od jego jęczenia:-( strasznie marudny jest po tych szczepieniach, na szczescie nie goraczkuje. kiedy to minie?

Do góry