reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

J jeśli to poważnie wygląda to lepiej jutro jeszcze załatw sobie receptę na nystatynę .
elunia współczuję , oby to pieluchowanie pomogło .

My dzisiaj mieliśmy nieplanowaną wizytę u okulisty bo Maciusiowi od wczoraj znów zaczęło ropieć to oczko w którym ma niedrożny ten kanalik a rano po nocy to rzęsy tą ropą miał poklejone i bałam się zostać z tym na święta bez konsultacji. Dostaliśmy kropelki , zapuściłam mu już dziś 2 razy i widzę poprawę .

reklama
Elunia my tez mamy problem z bioderkiem na szczescie tylko z prawym i mamy poduszke Frejki we wtorek mamy do kontroli mam nadzieje ze to cos daje bo to strasznie niewygodne zarowno dla małej jak i dla nas ale jakos to musimy przetrzymac

kraf83 trzeba miec specjalna marynate ktora mozna zakupic chyba tylko u producenta KFC i ona w polaczeniu z maka z przyprawami samazone na glebokim oleju w pewien sposob wchodzi w reakcje i sie robie taka chrupiaca panierka :tak: kurczaczki przed usmazeniem maja na sobie tylko ta marynate i specjalna mąke... zadnych innych specyfikow.
Kiedys mozna bylo te produkty kupic (nielegalnie :-p_) na allegro bo pracownicy wykradali te produkty z magazynow i sprzedawali... Jednak z tego co slyszalam to nawet jesli sie je ma to ciezko jest samemu w domu odtwarzyc ten unikalny smak :tak:

Wyniki wyszukiwania - Aukcje internetowe Allegro

Panierka hot & spicy to pikantna. Nie wiem czy te sa orginalne z KFC ale zawsze mozna sprobowac i zamowic

Z mojej strony moge poradzic tak... Ja robie piersi kurczaka tak ze kroje je w paseczki, przez dluzsza chwile mocze je w jajku z przyprawami (co kto woli: sól, pieprz, papryka, majeranek, bazyli itp) a potem panieruje w rozdrobnionych platkach kukurydzianych Corn Flakes :rofl2: Po usmazeniu jest naprawde pyszne na cieplo i na zimno jako zakaski

hmm wypróbuje :) dzięki

Marta dziękuję Ci za odp. też zaszczepię 6 w 1 a na pneumokoki jak mała będzie miała 2 latka wtedy jedna szczepionka wystarcza, bo teraz to chyba 3 razy trzeba szczepić.
tylko ze dzieci do 2 lat są najbardziej narażone na pneumokoki. Mi lekarz powiedział ze jak ktos chce szczepic w wieku 2 lat tomoze wcale nie szczepic:tak:

kasikk ale jak dziecko w domu siedzi to po cholere go szczepić na pneumokoki?
szczepi się jak się wysyła dziecko do żłobka, albo przedszkola
a zawsze lepiej jedna dawka niż trzy, to też nie jest takie obojętne dla zdrowia, pomyśl od urodzenia ładować w takiego maluszka tyle szczepów różnych cholerstw, nie dość że podstawowe, to jeszcze co? rota, pneumo, mongo i co?
wielkie kampanie reklamowe - to wszystko dla kasy jest robione,
mamy w rodzinie lekarza, który powiedział nam, że mają z góry nakaz nakręcać rodziców na jak najwięcej szczepień, bo za tym kryje się gruba kasa

a zawsze lepiej jedna dawka niż trzy, to też nie jest takie obojętne dla zdrowia, pomyśl od urodzenia ładować w takiego maluszka tyle szczepów różnych cholerstw, nie dość że podstawowe, to jeszcze co? rota, pneumo, mongo i co?
mamy w rodzinie lekarza, który powiedział nam, że mają z góry nakaz nakręcać rodziców na jak najwięcej szczepień, bo za tym kryje się gruba kasa
larkaa popieram to samo powiedziała nam położna..skoro szczepimy 5w1 to to w zupełności wystarcza skoro dziecko w domu będzie:tak:
także nie dajmy się zwariować:sorry:

16 lat temu nie było takich szczepionek a moi chłopcy wyrośli na pięknych zdrowych facetów i co najważniejsze o żadnych pneumo ,mono czyjak ich tam zwał nie mieli pojęcia
w całości zgadzam się z tobą larkaa

reklama
Nie no,ja nie siedze i sie nie objadam tym kurczakiem ,tylko trzy gryzy wzielam ito bez panierki a reakcja Luizy byla fatalna .Tak mysle,ze to od tego bo przeciez nic innego nie jadlam z nowosci.
Jak piszesz o tym kfc to mi sie pzypomina jak pracowalam w mcdonald wieczorami jak studiowalam.To jedzenie to tez syf i to w doslownym tego slowa znaczeniu,sama chemia,bleee:rolleyes2:

A ta panierka z corn flakes to sie nie przypala jak sie smazy?Juz pare razy slyszalam,ze to smaczne ale jakos nie robilam a jutro mam wlasnie kurczaka i moze wyprobuje;-)

Marynata przenika tez do miesa :tak: raczej na pewno od tego byly problemy z małą ;-)
Panierka z corn flakes mi sie nie przypala tylko trzeba jak dobrze rozrobnic zeby platki nie byly za duze :tak: no i kroje dosc cienkie paseczki tego kurczaka tak ze w oleju smaza sie krótko :-p

Do góry