reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

dziewczyny, zauwazylam, ze wiele z was, ma problemy z wylewajaca sie kupka ze wszech stron :)
ja przez odparzenie u malej zmienilam pieluchy z pamersa na rossemanowskie babydream. sa rewelka jak dla mnie. a od pampersa roznia sie tym, ze z tylu naja jedna zakladke i kupa nie wyplywa na ciuchy :)
dzisiaj dopiero wyszlo bokiem,na spodenki, ale bodziak zostal nietkniety! :-D
ja znalazlam pieluchy dla siebie (tzn dla mojej niuni:-D) i polecam wam.

reklama
Ardzesh, też lubię te pieluchy:) Gdzieś pytałaś o kikuta. Nie ma go od środy zeszłej, niestety położna mu trochę pomogła ;/ Stwierdziła, że inaczej chirurg będzie musiał się nim zająć..

U nas też kupa leci z każdej strony, mimo że juz dawno przeszliśmy na wieksze pieluchy 6-9kg i używamy pampersów, od wczoraj huggies ale bez zmian.
Byłam w poradni laktacyjnej. Wszystko to wytwór mojej wyobrażni. Cały lęk wziął się stąd że tuż po urodzeniu oddzieono mnie od Zosi i w wyniku tego stresu mogłam mieć zanik, ale problem za małejilości pokarmu mnie nie dotyczy bo Zosia przybiera ponad przeciętną. Pani konsultantka piwiedziała że jestem panikarą i że może mi dać certyfikat że mój pokarm jest super i że sie dotosuje do Zosi.Mam nie ściągać bo sie wykończę ipsychicznie i fizycznie bo mój organizmmuysi produkować pokarm dla półtora dziecka. Zosia zjada ok 800-1000ml na dobe a ja wylewam ok 400 ml jak nie więcej. Piersi maja prawo być miekkie i lekkie, kobieta po trzecim miesiącu laktacji wogóle nie czuje mleka w piersiach a mimo to dziecko sie najada.
Czuje się jakby mi ktoś zdjął z pleców 100 kilogramowy plecak.Mam sie wyluzowac i cieszyć z karmienia. Jak się nakręcę to strace pokarm, produkcja zaczyna się w głowie. Musze zacisnąć zęby i uwierzyć że mam duzo pokarmu i on nie zaniknie bez pana L.
Kazała mi pic dwa razy dziennie melisę i jakbym sie jeszcze schizowała mam ważyć Zośkę i " patrzeć jak pieknie przybiera". Dzięki dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!bez was bym nawet nie pomyslała o odstawieniu laktatora i pójściu do poradni.

antar SUPER!!! Cieszę sie bardzo, ze poszlas do tej poradni! :) PIj meliske i karm malutką :D Wiecej pewnosci w swoje mozliwosci :)

antar gratulacje!!

A ja jestem wpieniona na maxa, byłam u pediatry a ta do mnie ATOPOWE ZAPALENIE SKÓRY. Bo skóra sucha - to jej mówie, że to od krochmalu. Że to od mleka. A jak byłam wcześniej na diecie to miała syfy cały czas takie same, a jak zaczęłam spowrotem dodawać mleka do inki to nic się nie powiększyło, a nawet sie zmniejszyło.
Do tego ciemieniuchna, wydałam ponad 50 zł na leki, ale nie dawało mi to spokoju.

Jutro jadę do dermatologa, jakaś koleżanka mojej mamy to mam nadzieję, że rozpozna prawidłowo co to jest w końcu.

Antarku bardzo się cieszę :-) Muszę Ci jeszcze powiedzieć, że należą Ci się brawa za wysłuchanie naszych rad, niejedna na pewno by się na nas obraziła i dalej robiła swoje. ;-)

reklama
Do góry