reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
aga221122 pojechała z Jurandem w góry do rodziny. mam z nią kontakt. ostatnio pisała, że jest lepiej niż było.
była prywatnie u pediatry i wyszło im uczulenie na białko zwierzęce :baffled:

my tez juz po wizycie u pediatry. szczepienie zniosła dzielnie :tak: jeden krzyk i koniec płaczu (pewnie siły zachowuje na wieczorną kolkę - bo u nas to codzienny standard!)
krosty i łuski za uszami - okazały się być trądzikiem niemowlęcym. :sorry2:dostałam recepte na jakas masc.
a na pupce to jednak odparzenie ale ze zmianami grzybicznymi i dostałam recepte na masc robiona. odbieram ja po 14 i działam. oby zeszlo szybko to chol***o. :angry:

po dzisiejszym telefonie do pediatry mam zakaz jedzenia produktów z białkiem. Jak nie przejdzie po paru dniach to mamy sie zgłosić do niej. MAly co chwila robi kupki. Przed chwila przy karmieniu tak narobil, ze sie wylalo z pampersa, taka pomaranczowa woda, cale rece mialam brudne i oczywiscie body i pajacyk caly w kupie. Pierdzi jak motor, co chwila wymieniam mu pampresy. Takiej kupy nigdy nie mial. Taka pomaranczoa maz. Zero grudek.

habcia moj juz kilka razy mial takie pomaranczowe i rzadkie kupki ale zawsze bylo to jednorazowe, a dzis Maciek tez jakby biegunke mial. Rano zmienialam co chwila pampersy bo co zalozylam nowego to od razu kupa :baffled: Plakal i prezyl sie, to go wymasowalam, wygrzalam suszarka i dalam Esputicon - no i o 13 zasnol - jak na razie jest spokoj ;-) mam nadzieje ze tak zostanie

A moja ma rzadką zawsze, z grudkami miała może ze 3 razy max :)
a wylewanie się z pampersa i obsrane ciuszki to u nas standard :D
ona tak zawsze raz na 2 dni a DOBRZE :D

Ja też czuję prąd w piersiach, po godzinie od karmienia zwykle, albo jak pomyślę albo zobacze Zosię, wtedy bolą i lekko mleko cieknie. Też mam miękkie piersi między karmieniami chyba że bardzo długa przerwa wtedy stają się twarde.Ja po karmieniu obydwiema piersiami ściągam czasem 80 ml, a czasem 30-40. A tak bez karmienia w nocy co dwie godziny 150. Ale i tak czasem za mało pokarmu:)To zależy od dnia.

A jesli chodzi o nauke w szkole w wieku 6 lat - jest mi obojetne co ustala bo i tak nie mamy na to wplywu. Za granica szesciolatki ucza sie w szkolach i daja rade :tak:
Mój Kuba poszedł już do szkoły tutaj jak miał 5 lat ...
Ja jestem zadowolona ..po angielsku nawija , czyta i pisze jak inne dzieci irlandzkie :-)

reklama
Golimek ja tez mam miękkie piersi, tylko jak Fionka pośpi dłużej to mi twardnieją i bolą. Zazwyczaj mam tak miękkie, że nie mogę stwierdzić z której piersi piła ostatnio i muszę sobie przypinac agrafkę do stanika. :-p

Habcia my mamy własnie takie kupki cały czas, grudek nie ma żadnych, sama woda i śluz. Lekarze każą sie nei przejmować, Fionka przybiera normalnie więc nie panikuję.

Do góry