reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

A ja dziś mega zmęczona. Moje dziecko nie dało mi pospać. Udało mi się tylko 2x po dwie godziny. Niby nic mu nie jest, nie płacze, jest najedzony, ale spać nie chce.
Wprowadzamy stałe zwyczaje: spacer, kąpiel, gaszenie światła i nic. Młody nie odróżnia dnia od nocy:-(
Nosek też zapchany, najbardziej nad ranem. Kiedy to przechodzi ??? nie chciałabym w nieskończoność używać tego aspiratora:crazy: poza tym mam wrażenie, że go to wybudza i nie może spać.
Odczyn po szczepieniu zaczął być widoczny ok. 5 tyg i z dnia na dzień jest bardziej czerwony i większy.

reklama
Witamy sie i przepraszamy, ze tak rzadko tu zagladamy, ale nasz maly ma mega kolki.

My dzisiaj po pierwszym szczepieniu...mlody po tych atrakcjach zasnal a mnie glowa z nerwow rozbolala tak mi sie dzieciatko wilo i prezylo na raczkach :(( mam nadzieje, ze nie bedzie tego pamietal ;((

A wazy 5600 pulpet jeden..takze jest co nosic i bujac.

Aga jak masz chwile napisz jak tam u Was.Jak wyniki Juranda?

My tez robimy siuski bo cos jak na kolki to chyba sa za ostre. Mlody w dzien praktycznie nie spi, w nocy pierwszy rzut ma 4 godz..potem dwie, moze trzy i od 5 rano wrzask, pisk i placz ...i moj..i dziecka.
Dzisiaj kupujemy Viburcol..to dla malucha na uspokojenie.

Ulewanie to raczej nie od alergii, a przejedzenia. Ja malego karmie w pozycji pochylonej tak, zeby glowke mial wyzej to mu mleczko splynie do zoladeczka szybciej ..no i zanim go wezme do odbicia to tez troche odczekam..tak minutke, zeby mleczko do brzucha zeszlo, bo inaczej to ulewa. Nie zawsze dziala oczywiscie.

Krostki. My tez dostalismy recepte na elocom..mlody wczesniej mial sporo krostek na buzi, cialku ..smarowalismy kremem oilatum soft.. zeszly ladnie, ale przedwczoraj wykapalismy go w plynie do kapieli z oliwka Nivea baby i dziadostwo znowu wylazlo. Na buzi nie ma, buzi tym nie mylismy..ma na cialku..we wlosach, wiec obwiniam ten plyn. Wczesniej bylo albo oilatum albo oliwka hipp no i mydelko bialy jelen.
Nam polozna polecila serie Emolium..cos jak oilatum a duzo tansze.

Nasz Bartus slicznie wodzi wzrokiem i usmiecha sie do nas, ale zabawki na karuzeli go nie interesuja..na razie zdjelismy.

moj Maks od jakiegos tygodnia robi wodniste kupki, taka klejacA pomaranczowa papka. to tego ostre kolki i wlasnie dzwonilam do mojej pediatry. Kazala mi kupic dicoflor 30 i podawac malemu, jesli to sie nie zmieni mamy do niej przyjsc.

jakiegos dola zlapalam. smutno mi ze maks w ogole na mnie nie reaguje, zero usmiechu ani mowienia :( i do tego te cholerne kolki i biegunki. Nerwy mi puszczaja :(

moj Maks od jakiegos tygodnia robi wodniste kupki, taka klejacA pomaranczowa papka. to tego ostre kolki i wlasnie dzwonilam do mojej pediatry. Kazala mi kupic dicoflor 30 i podawac malemu, jesli to sie nie zmieni mamy do niej przyjsc.

Mój Karol tylko robi wodniste, pomarańczowe kupki i to po każdym karmieniu. Podobno dzieci karmione piersią tak mają. Konsystencja może się zmieniać po wprowadzeniu innego jedzenia, np. zupki, kaszki itp.

Habcia jakie były kupki Maksia do tej pory?

U nas tak samo, kupki wodniste... wlaśnie przed chwilą skończyłam przebierać Daniela bo zrobił mega kupe po pachy:szok::szok: a do tego bóle brzuszka, jak jeszcze pomyśle o pępku i o tym, że mały nie guga jeszcze to mi głowa pęka.

Aga221122 gdzieś chyba zaginęła... mam nadzieję, że nic złego się u nich nie dzieje....

No właśnie. Aguś odezwij się.

Nimfii, a dlaczego wybudzałaś Maciusia??? Moja mała potrafi czasem 8h spać i jej nie wybudzam. Chociaż od 2 dni częściej się budzi ;/
Habcia, na pewno Maksiu się niedługo uśmiechnie. Może on taki poważny gośc;-)

reklama
aga miała przeciez do rodziców jechac:) i pewnie neta tam nie ma
A my dzis odbieramy wyniki z posiewu moczu i pędzimy do lekarza. Mam nadzieje, ze to nie bedzie nic powaznego:-(

Do góry