reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Dziewczyny czy któryś z Waszych dzieciaczków ma wysypke,zaczerwienione malutkie krosteczki na policzkach i uszach, która blednie i prawie zanika jak maluszek śpi:confused:. Poza tym Daniel ma też kilka większych krostek z białym czubkiem(wyglądają troche jak pryszcze).

reklama
troche mnie uspokoiłyście z tym odczynem, dziękuję :-)
co do charczenia- po maści jakby lepiej tej nocy i po kózce takiej białej wyciągnęłam z każdej dziurki... :-) ale marimer i aspirator dalej w użyciu.

nasze kupki są żółte i dość rzadkie- wcześniej miały więcej od zieleni, teraz taki "wczesny zachód słońca" chwilami, ale Małej nie boli brzuszek, kupki są w miarę regularne, więc chyba wszystko oki... no, i śmierdzą troszkę;-)

Habciu- Kochana- daj na luz!! Maks świetnie rośnie, a że nie uśmiecha się jak inne nasze Bąki- widocznie ma swoje tempo rozwoju- nie możesz popadać w skrajne nastroje!! na głużenie też przyjdzie czas- może jeszcze ma lenia?;-)poza tym- jeśli coś mu dolega to musisz mu dać czas... po prostu.

Aga to pewnie walczy z potworem, który męczy Jurandka...:-(

wiewióreczko- to ładnie macie z tymi chirurgami!:angry: na coś ostatecznie musicie się jednak zdecydować, prawda? ... plasterek jak czytam powinien dać rade... oby!

werandujemy się właśnie, by się do sezonu wózkowego przygotować.. jeszcze nie byłam na spacerku z Hanką- jak jest śłonko to zaraz zawierucha i śnieg i wiatr... ech...

paa...

Dziewczyny czy któryś z Waszych dzieciaczków ma wysypke,zaczerwienione malutkie krosteczki na policzkach i uszach, która blednie i prawie zanika jak maluszek śpi:confused:. Poza tym Daniel ma też kilka większych krostek z białym czubkiem(wyglądają troche jak pryszcze).
znalazłam to gdzieś na forum Hanka też takie malutkie ma na boczkach buzi...
"
A! i jeszcze ważna sprawa: Uświadomiły mnie lekarki o tym w szpitalu:
około 1 miesiąca życia pojawia się u wielu dzidziusiów "wysypka pierwszego miesiąca" (drobne krostki głównie na twarzy ale też w innych częściach ciała) jest ona bardzo często mylona z uczuleniem pokarmowym, a tak naprawde wynika z "dojrzewania skóry" po około 2 tyg. znika samoistnie niezależnie od diety.
Wiele mam mylnie to interpretuje i wycofuje wiele wartościowych posiłków z diety."

No właśnie. Aguś odezwij się.

Nimfii, a dlaczego wybudzałaś Maciusia??? Moja mała potrafi czasem 8h spać i jej nie wybudzam. Chociaż od 2 dni częściej się budzi ;/

W szpitalu mowili zeby nie karmic zadziej niz 5 godz, polozna tez mi zwracala na to uwage :-( no to wzielam sobie do serca... W dzien potrafi jesc co godzine :-p a w nocy jakby zapadl w zimowy sen ;-) Moze faktycznie za bardzo sie przejelam i nie powinnam go wybudzac - juz nie jest takim malym dzieckiem :-p
Problem jednak pozostaje z pokarmem, bo po takiej przerwie zdarza sie ze mam piersi jak z kamienia :rofl2:

znalazłam to gdzieś na forum Hanka też takie malutkie ma na boczkach buzi...
"
A! i jeszcze ważna sprawa: Uświadomiły mnie lekarki o tym w szpitalu:
około 1 miesiąca życia pojawia się u wielu dzidziusiów "wysypka pierwszego miesiąca" (drobne krostki głównie na twarzy ale też w innych częściach ciała) jest ona bardzo często mylona z uczuleniem pokarmowym, a tak naprawde wynika z "dojrzewania skóry" po około 2 tyg. znika samoistnie niezależnie od diety.
Wiele mam mylnie to interpretuje i wycofuje wiele wartościowych posiłków z diety."

moja też ma, tak jak wcześniej pisałam, to chyba trądzik niemowlęcy Trądzik niemowlęcy - Wikipedia, wolna encyklopedia u lekarza nie byłam z tym...

Cholera u mnie była położna i swierdziła, że mam za miękkie piersi i się pyta czy z pokarmem jest ok. Myślałam, że laktacja się normuje to normalne jest. A jakie Wy macie???

Cholera u mnie była położna i swierdziła, że mam za miękkie piersi i się pyta czy z pokarmem jest ok. Myślałam, że laktacja się normuje to normalne jest. A jakie Wy macie???
U mnie miękkie zupełnie, dziś karmiłam małego prawie 2,5 godziny i płakał co chwila. Myślalam, że może brzuszek ale jak zobaczyłam, że ssie rączki, dorobiłam butle i zjadł 120ml:szok::szok: i odrazu uspokoił się.
W piątek będzie u nas położna, zobacze co powie...

u mnie różnie, ale między karmeniami czuję jak nabierają :-), czasami takie dreszczyki w piersiach czuję :-)

Elwis, ja też czuję, że napełniają się. Nie jest przyjemne uczucie, mnie nawet boli trochę. Oczywiście już zeschizowałam, że mam za mało pokarmu ;/

reklama
tez mam przewaznie miekkie, ale jak odciagam laktatorem to ponad 100ml z obu piersi wyjdzie :baffled: czasem maly nie dojada bo ma ochote na cyca czesto, ale to sie zdarza sporadycznie. Natomiast w nocy najczesciej mam piersi jak kamienie :-p

Do góry