reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
Dzisiaj bedzie u mnie polozna to sie jej wypytam i dam znac .Noc jako tako minela ale biedactwo moje tak brzuiszek pobolewa a miedzy bolami brzuszka spi:-(I do tego dostala takich czerwonych chrostek na buzce pare na brzuszku dobrze ze polozna dzisiaj bedzie to sie dowiem co i jak .Potem dam znac .

ja na razie daje rade bez lekow... ale faktycznie pewnie to przez jelitka, o dziwo w nocy Maciek spi spokojnie, dopiero od rana zaczyna marudzic :confused: no zobaczymy jak to sie wszystko bedzie rozwijalo - a na razie wzielam sie za siebie i zdrowy tryb odzywiania - mam nadzieje ze uda mi sie uniknac tego co moze malemu zaszkodzic :tak:

ale ja od początku jem praktycznie tylko kurczaka z ryżem :-( moja dieta mnie męczy, a wcale nie służy maleństwu. teraz wprowadzam nabiał, ale wciąż to samo.

a jak widzę, że niektóre z was jedzą czekoladę, pomidory itp to normalnie :szok: ja chyba sobie pozwole na taki luksusy za rok :-(

Kasikk a mowila moze cos Pani doktor oproblemie czestego ulewania ? Ja dzis ide z malym do pediatry mam nadzieje ze przybral dobrze na wadze
z tym ulewaniem to albo mała nie toleruje mleka, dlatego teraz pije bebilon pepti i zobaczymy jak to bedzie, albo ma refluks zołakowo-przełykowy. Ta druga wersja bardzo prawdopodobna. Ideę z nia znów 5 marca do pediatry. Jak po nowym mleku nie bedzie lepiej to bedziemy specjalnych zageszczaczy do mleka używać:baffled: A tak w ogóle to po tym mlaku jakies takie żadkie kupki robi i boli ja brzuch, a przeciez to mleko dla alergików i powino byc lepiej. JA juz sama nie wiem:baffled:

My wczoraj zaliczyliśmy wizytę u ortopedy i jest wszystko ok. pan doktor zrobił usg pooglądał nóżki i nie trzeba ani pieluchowania ani ćwiczeń.

Dołączam do tych którym dzieci się prężą wybudza to mojego Cyprianka ze snu i wygląda to właśnie tak jakby nie mógł robić kupki po dwóch trzy trzech godzinach zrobi i to przynosi mu ulgę, poza tym ładnie sobie odbija i popierduje więc nie wiem czemu tak jest. Kupiłam Esputicon przy kacperku się sprawdził to myslę że teraz też damy radę.

Piersi mnie już nie bolą ale na początku myślałam że umrę jak mały się zassał, smarowałam za to Bepanthenem i pomogło.

Na suchą skórkę nam położna poleciłam jak nahjmniej kosmetyków więc tylko lekko smaruję oliwką no i widzę poprawę

Kolki u Kacperka trwały około 6 miesięcy:baffled::sorry2:

Juz po wizycie poloznej :)Malutki ma ewidentnie wzdecia brzuszka i kolki :-(Mamy mu podawac Sab Simplex i masc do smarowania na brzuszek rozgrzewajaca na purki :)Takze mam nadzieje bedzie lepiej mojemu synkowi

MOj maly wczoraj mial kolkę, wydaje mi się, ze to po miesie od mojej tesciowej ;/ Z tego co widzialam, dala tam cebule i czosnek!!!!!!!!!!!! a tyle razy jej mowilam ze nie moge, a ona swoje!! ALE JESTEM ZLA! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: I dała mi jeszcze zakwas na barszcz czerowny, a mowilam jej ze takich rzeczy nie moge jesc ;/ I oczywiscie jest tam czosnek!!!

U nas wczoraj super sie sprawdziła suszarka! Maly od razu zasypial po 5 min suszenia brzuszka :) Naprawde polecam. A jesli chodzi o krople Esputicon to powinno się je dawac dziecku 3 razy dziennie po jednej kropli profilaktycznie, a nie doraznie.

Coraz mniej dokarmiam małego, w koncu wystarcza moje mleko. W nocy się ważylismy i wyszło, ze Maks wazy juz 5 kg!!! <wow> :szok::szok:

Ostatnia edycja:
reklama
A tak wogole to polozna mi powiedziala ze moge jesc prawie wszystko oprocz wzdymajacych kawy herbaty i gazowanych i cytrusow.A ze kolki sa wynikiem niedojzalego ukladu trawiennego ze niema co sie glodzic.Ja mimo to uwazam co jem ale pozwalam sobie na coraz wiecej :)

Do góry