reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Dziewczyny Paweł Zawitkowski pokazuje rózne metedy prawidłowego podnoszenia dzidziusiów, jak któraś ma ochote mozna zobaczyc i pocwiczyć Książka z płytą "Co nieco o rozwoju dziecka". Tam sa takie techniki by dbac o stawy biodrowe i w ogóle pokazuje jak prawidłowo pielęgnowac niemowle, przewijać kapac, karmic i co tam tylko jeszcze można robić z Maleństwem :)

reklama
kurka, widzialam ten film... dla mnie ten gość jest szamanem dla dzieci!!:szok:
aż sie w grudniu poryczałam, że w życiu tak nie będę potrafiła się zająć córką:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
od tamtej pory nie oglądałam...:-( nie chciałam się dołowac..

Jejku ja juz niewiem co robic moj malutki od paru dni jak wypije mleczko a karmie piersia po chiwlce placze prezy sie a dzisiaj to az sie zanosi.Niewiem czy to kolki czy cos zjadlam niemam pojecia :-(Zastanawiam sie nad podaniem Sab Simplex ale pisze na ulotce ze mozna podawac od miesiaca ale czytalam ze juz mlodszym dzieciom podaja a moj jutro skonczy 3 tyg :-(

My po wizycie u pediatry maly przybiera na wadze bardzo dobrze zaskoczyla mnie tylko jedna rzecz nie wiecie moze kiedy dziecko powinno ragowac odwroceniem glowki w kieruku dzwieku ? Bo lekarz pstrykal mu palcami kolo uszka ale maly nie odwracal glowki wydawalo mi sie ze na brzdaca 2 tygodnie to za szybko lekarz tez kazal sie nie martwic i obserwiwac ale ja oczywiscie sie martwie :-(

Jejku ja juz niewiem co robic moj malutki od paru dni jak wypije mleczko a karmie piersia po chiwlce placze prezy sie a dzisiaj to az sie zanosi.Niewiem czy to kolki czy cos zjadlam niemam pojecia :-(Zastanawiam sie nad podaniem Sab Simplex ale pisze na ulotce ze mozna podawac od miesiaca ale czytalam ze juz mlodszym dzieciom podaja a moj jutro skonczy 3 tyg :-(

możesz już podawać. pomaga! ja podaję też herbatkę z kopru włoskiego hipp (po 1. tygodniu życia)

kurka, widzialam ten film... dla mnie ten gość jest szamanem dla dzieci!!:szok:
aż sie w grudniu poryczałam, że w życiu tak nie będę potrafiła się zająć córką:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
od tamtej pory nie oglądałam...:-( nie chciałam się dołowac..
też go oglądaliśmy jakoś w grudniu, po czym mój M panikował, że on w takim razie małej nie poniesie, a teraz bez problemu podnosimy małą podobnie i nie jest to trudne :tak:Zuzka ma podejrzenie dysplazji więc trochę się boję aby nic jej się nie stało.

A u nas odpadł kikut :-):-):-) pępuszek jest śliczniutki !!!
i nocna lepiej minęła. Podawałam te kropelki Esputicon i herbatkę, no i widzę poprawę.

Jak chodzi o podnoszenie to jedna reka chwytam pod glowe a druga pod pupe i wyciagam z lozeczka na lezaco... przy odbijaniu tez zawsze trzymam glowke ipupke - maly ma jeszcze za slaba szyjke a ja krotkie paluszki wiec nie dalabym rady podniesc go po paszki trzymajac rownoczesnie glowke - ale tatus sobie daje rade z takim podnoszeniem :tak:

czarnamegi wczoraj mialam podobna sytuacje z synkiem.... caly dzien po jedzeniu prezyl sie i nie chcial spac, plakal i jeszcze go czkawki meczyly... na szczescie w domu byla moja mama i pomagala mi sie nim jakos zajac, bo pod wieczor bylam taka zmeczona ze polozylam sie spac i juz nawet nie reagowalam na jego placz - nie dalam rady, ale maly mial opieke to najwazniejsze;-)
wydaje mi sei ze zjadlam cos co mu zaszkodzilo, bo przez dlugi czas nie robil kupki, a potem jak zaczol to kilka pod rzad zrobil - zupelnie jakby go przeczyscilo i wtedy sie uspokoil... :-) slyszalam tez u niego w jelitach burczenie i puszczal gazy :dry: nie wiem czy to normalne, czy objaw problemow z jelitami

My po wizycie u pediatry maly przybiera na wadze bardzo dobrze zaskoczyla mnie tylko jedna rzecz nie wiecie moze kiedy dziecko powinno ragowac odwroceniem glowki w kieruku dzwieku ? Bo lekarz pstrykal mu palcami kolo uszka ale maly nie odwracal glowki wydawalo mi sie ze na brzdaca 2 tygodnie to za szybko lekarz tez kazal sie nie martwic i obserwiwac ale ja oczywiscie sie martwie :-(

nie wiem kiedy powinien tak reagowac... moj juz interesuje sie dzwiekiem, ale nie odwraca glowy w jego kierunku tylko slucha ;-)za to jak mu dzis spiewalam to mnie obserwowal z zaciekawieniem :-D potem zasnol

reklama
nimfii, czarnameggi - moja córeczka od swojej 4 doby tak się zachowuje :-(
Wczoraj byłam u pediatry i powiedziała, że to przez to, że jej jelita jeszcze nie działają tak jak powinny. Trzeba to przeczekać. PRZECZEKAĆ - a mała mi płacze, że ją boli a ja mam to olać :-(Poleciła mi kropelki Bio Gaia (żywe kultury bakterii) ale wczoraj jej podałam i na razie nie widzę poprawy. A na noc daję jej espumissan ale nie zawsze pomaga :zawstydzona/y::-(
Serce mi się kroi jak widzę, że ją boli :crazy::wściekła/y:
Elwis a nie wiesz ile czasu może to jeszcze potrwać?

Do góry