reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Blanka praktycznie cały dzień kupy nie robiła..tylko do południa dwie...a poszła spać i zaś przez sen zrobiła..a to dopiero poczatek nocy:-(ja oczywiście latam na kibelek cały czas:sorry2:
trochę się martwię..napisałam do tego lekarza co odpisują w godzinę..czy krew lecąca Blance z buzi jakiś czas temu (pisałam wam o tym) i krew w kale mogą mieć ze sobą coś wspólnego..i odpowiedzieli mi, że krwawienie z przewodu pokarmowego może być przyczyną różnych chorób i natychmiast trzeba to badać:-( martwię się teraz..jutro oczywiście do lekarza..bo dzisiaj znowu krewka z buźki leciała:-(

reklama
Oj ewelinka wspolczuje krwawych przyezyc... Oby to nie bylo nic powaznego. Przytulam...

Moj maly krolewicz rozchorowal sie na dobre. Noc byla dosc ciezka. Chyba co pol godzinki wybudzal sie przez zatkany nos i jeszcze sie wiercil bo bylo mu niewygodnie. polozylam go spac na duzej poduszce zeby katarek lepiej splywal. Pobudka o 6 rano z cieknacym katarem z noska oraz lejacymi sie lzami z oczek. Oczywiscie zalicza jadlowstret. Troszke skacze mu temperatura i daje mu Nurofen. Po nim jakos sie wycisza, kladzie w lozeczku, oglada nozki i zasypia przy muzyce. Jest bardzo apatyczny.... Jednak postaram sie wyjsc z nim na pole choc na chwile, bo ladna pogoda jest.

Za to ja czuje sie juz lepiej, tylko cos mi siedzi na oskrzelach i co chwile odkasluje to... Mysle ze nas zawialo na spacerze w ostatnim tygodniu i takie efekty

Ewelinka daj znac jak Blaneczka:-)
Krafciu jak tam Krzysio ? Juz lepiej sie czuje?
Nimfii, Inus zdrowka dla maluchow!

Poczytalam wczesniej jak mowia wasze maluszki :-D:-D:-D Najbardziej usmialam sie z Hanki:-) Mala aparatka. Jajcara po mamusi:-p. A antarkowa Zosia chyba jest debesciak :-)
Ardzesh fajnie musi to wygladac jak mala ciagnie cie do kuchni:-D po jedzenie !
Aga Juri lyzeczkuje juz pelna para?

Napisze slownik mowy Bajki ...chyba nigdy nie pisalam ;-) . fajnie by bylo jak by mi powiedziala dlaczego budzi sie po nochach hehehe;-)

"cio to je" co to jest -gada na okreta to zdanie:))) "ko-ko" kura,"ha-ha" piesek, "pa-pa'" kaczka-kwa-kwa, "frrrrr" ptaszek, "mmmm" krowa, "ka,ka,ka" drukarka, "dzyn" dzwonek do drzwi, "cyk-cy" obcinanie paznokci, "bi-bi" bujanie na hustawce, "mama je" mama jest, "a-am" jedzenie, "bum-bu" auto, "sii-si" siusiu, "si" gorace, "nie ma" czyli nie ma:) , "siato" swiatlo, "dzie mama" gdzie mama, "dzi-dzi" mala dzidzia, oprocz tego gada mama, tata, baba, dziadzia, kuba i jest moje ulubione slowo "jaja" tzn. KAJA :-D:-D:-D:-

Jolek a jak Niko z zabkami ?
Zaczelam Kajke sadzac na nocnik( od 2 tyg. przedtem byl ryyyk) , ale ona go przynosi i krzyczy aaaa-a... jak kupa jest juz w pieluszcze..jeszcze nie udalo mi sie jej zlapac . A jak u was?:-)

Ostatnia edycja:
ewelina mam nadzieje że to nic poważnego

nimfii dużo zdrówka Nam na katar najlepiej pomógł Euphorbium Heel Euphorbium Compositum S Aerozol - informacje i opinie użytkowników - bangla.pl :tak:

lajfik no Kaja też fajnie mówi już:tak::-)
Zosia na nocnik siada ale sama nie woła CHyba najszybciej się nauczy jak zaczne jej zakładać majtki i się parę razy zsika bo już jej ubrałam parę razy i bardzo marudziła jak po chwili mokre miała

lafik- bardzo pięknie , masz mądrą córkę, tyle słów:szok:
W ogóle czy czasem to nie prawda, ( wyzytałam ostatniow piśmie dla młodych mam, że dziewczynki - uśredniając oczywiście-zaczynają szybciej mówić..)
chłopcy zaś chodzić. itd
W mówieniu Jasia nie wiele zmieniło się od ostanich wyliczanek, oprócz tego że zaczął tworzyć zdania: Mówi na siebie dzidzia - więc
"Dzidzia nie" - jak czegoś nie chce
"Dzidzia idzi"-idę sobie i do Vigo -pieska " Igo- oć tu"-Vigo choć tu

Ewelinka - jestem ciekawa jak tam z Blaneczką i trzymam kciuki aby to nie było nic poważnego!!!
Nimfii- zdrówka dla Was obu

A u nas cały czas kaszelek i znowu 2 koopki takie pół-na pół ale kaszelek jeszcze jest więc nie mogę zrezygnowć z Flegaminy...
Największym moim zmartwieniem jest to, że Jaś ma prawie jadłowstręt- normalnie mało je a teraz tragedia:-(, wczoraj nie wytrzymałam i poryczałam się, Jaś oczywiście ze mną...

I znow pelno choruskow...:-(
Ewelinko, a jak dzis u Was?
Inus, biedny Jas.:-(
Nimfii, na taki katarek super sparwdza sie Euphorbium, tak jak pisze mary. Mozesz tez kupic kropelki do inhalacji Olbas, ale z oznaczeniem, ze sa dla dzieci - ja dawalam kilka kropli na chusteczke i kladlam malemu na barierke lozeczka jak juz zasnal. Wiesz, chyba jednak zostalabym z Maciusiem kilka dni w domu, zeby wydobrzal i nie podlapal jeszcze czegos.
Lajfik,ale fajnie Kajka rozgadana:-D Moj urwis poza mama, tata, baba, dziadzia, tak, nie, papa, mowi jeszcze siosia - ciocia, dzi - dzidzia, to - pokazjue co chce, da - daj, ta - tam, A - Adam, am, niam i... cycy - cyce:-p

Nie chcialam ostatnio pisac, zeby nie bylo, ze tylko narzekam, ale drugie podejscie do szczepienia sie nie powiodlo i znow odeslali nas z kwitkiem, tym razem lekarz. Ile mnie to nerwow kosztowalo... Szkoda gadac. I ku memu ogromnemu zdziwieniu, dzis dostalam z przychodni list z... przeprosinami, podpisany przez mojego 'ulubionego' lekarza... Pisze, ze skontaktowal sie z Brytyjska Organizacja ds. Alergii i nie ma przeciwwskazan, zeby malego zaszczepic w przychodni. I przyszlo tez wezwanie na szczepienie na 8... A w miedzyczasie zalatwilam juz szczepionke w Polsce i naczytalam sie o skutkach szczepien i reakcjach alergikow...:baffled::baffled::baffled:

lajfiku u nas stanęło na 4 zębolach i nic nie widać i nie słychać
Co do mowy maluszków to u nas jest maaaamaaaa, tati ,Eik na Eryka, buuu na samochód, u u u na psa i wczoraj rzucając kamyczek do wody powiedział plum i dzisiaj cały czas pokazuje na wodę i woła plum . A jak coś chce to pokazuje na mnie ,na siebie i na to coś .żebym go podniosła podsadziła i on musi to sam wziąć lub zobaczyć.

Noce koszmar ,aż mi się nie chce pisać

Z tym gadaniem to dzieci udane są.
U nas młoda nic nie nazywa po swojemu, co najwyżej jak mówi to ucina pierwszą literę, albo sepleni ;)
typu:
rybka to ybka
jeszcze to jese
piciu to iciu
a misiu to isiu

normalnie to chyba tylko mówi mama, tata, baba, lala, halo i dzidzi

reklama
Larkaa no to ladnie Kalinka mowi :-) A jak zebolki u was?
jolek a co z nockami ? z tego co pamietam u Was bylo oki;-) ja wstaje codziennnie 1-2 razy ...nie ma ani jednej nocy calej przespanej od wiekow:eek:
Emkamek a wchodzilas na jakies forum mam(alergikow) ...moze one maja jakies doswiadczenie w tej sprawie , lub napisz do lekarza (online)- kurcze ...musisz sie stresowac jeszcze tym:sorry2:
Inus a mleko maly pije??? Sluchaj zmniejszony apetyt najczesciej jest przez zabkowanie , nie przejmuj sie ..na pewno wszystko wroci do normy:happy2:

Do góry