reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Kraf Wercia też czasami jedną nóżkę skręca do środka. Ortopeda nam powiedział, że to normalne na tym etapie. Najważniejsze, tak jak napisała Yawla, żeby pilnować siadu dziecka, nie może być z nóżkami pod pupę ani w literkę W. Niestety Weronika tak siada i cały czas muszę to kontrolować. A i ważne aby pilnować by dziecko nie chodziło na palcach - już się nie dopytałam czemu.
Antar znak "Zdrowej Stopy" i dobrą cenę mają też buty Befado. Ja właśnie szykuję się do zakupu takowych.
U nas dziś nocka rewelacja. Poszła spać o 20, lekkie przebudzenie na smoka około 3 i o 5 na mlesio. O 7 "Dżem dobry" ;-) Coś mi się wydaje, że to probiotyk, który jej dawałam po kuracji antybiotykowej tak na nią działał - mimo że dostawała wieczorem. Wczoraj zapomniałam podać i wszystko ekstra. Zobaczymy jak dziś będzie.

reklama
oj jak czytam o tych nocnych koncertach z wrzaskiem godzinnym lub dluzszym to szczerze wspolczuje. Mnie Maciek wyprowadza z rownowagi juz samym tym ze nie spi, choc lezy cichutko. Uspokajac go nie musze, ale caly czas nie moge dojsc do tego jaki jest powod takiego nocnego niespania? Zdarza sie to raz na kilka nocy, a pozniej w ciagu dnia caly czas jest zaspany. Raczej powodem nie jest zabkowanie ani inny rodzaj bolu - wtedy zapewne by plakal

Dziewczyny a jak to u Was jest z centylami wagowymi?
Bo my jesteśmy na 25 i ciągle spadamy w dół :| a młoda w sumie je bardzo ładnie, ale za to jest mega aktywna.

larkaa ja nie przywiązuję do tego wagi i nawet od ostatniego szczepienia coś pod koniec lutego chyba 25 to nie był ważony i nie wiem ile w tej chwili ma . Wiem tylko jedno ,że jak go wyciągam z łóżeczka to 15 min nie mogę się wyprostować i jak go biorę na ręce to później długo nie czuję rąk i pleców:-D:-D:-D

larkaa młoda przez parę miesięcy spadła na 75 a jak ważyłam początek marca chyba to znowu wskoczyła na 90 teraz nie wiem jutro na szczepienie to może ja zważę jak będzie pielęgniarka do góry (bo na dole w wadze na pewno baterie nie beda działać:rofl2: do góry jest na prąd :-) tylko pielęgniarka nie chętna do ważenia:no:

nimfii Zosia tez tak ma czasami z tym spaniem:tak: dzisiaj w nocy od 3 do 5:confused2: leżała tylko czasami słyszałam jak się obraca po 4 trochę już marudziła to ją wzięłam do siebie to trochę polatała po łóżku potem się położyła w poprzek i wydawało mi sie że teraz juz będzie spac to ja przełożyłam do łóżeczka i zasnęła Nie wiem czemu czasami tak ma :baffled:
Wybieramy buty dla dziecka - News - Aktualności - Dzień Dobry TVN Jak wybrać buty dla dziecka ostatnio na tvn może komus pomoże

mary bardzo pomocne, bo od szumu informacyjnego można dostać kręćka. Jutro właśnie wybieram się po buty. Jakoś bardzo ufam temu Zawitkowskiemu, bo to co mówi wydaje mi się logiczne.

Witajcie dziewczynki,

Julianek chodzi! Od poniedzialku codziennie pokonuje coraz to dluzsze dystanse samodzielnie. Jest jeszcze bardzo ostrozny, ale juz sie nie boi. Jestem bardzo dumna, ze i on wreszcie dolacza pomimo tego wiecznego oslabienia terapia. :-)
Dziewczynki, od piatku Julianek bierze tez chemie doustnie. W sumie to nie ma pewnosci, ze ona w ogole cos pomaga. Podaja ja tak profilaktycznie, podejrzewajac, ze ma jakies pozytywne dzialanie, ale badania na pacjentach dopiero trwaja, a wyniki widoczne bede dopiero po latach. W miedzyczasie przez 10 dni co 3 tygodnie sama bede aplikowac mojemu dziecku codzienna porcje cyklofosfamidu. Jak dotyczczas dobrze to znosi, nie ma sensacji zoladkowych, choc apetyt troszke zmalal, pewnie go mdli troche i nie ma duzej ochoty na jedzenie. Co trzy dni kontrola w szpitalu i dozylne podanie drugiego leku. Co dwa miesiace beda robic USG, by sprawdzic jak sie ma sytuacja z nowotworem.
W sumie to trudno nam jakos ostatnio, bo USG przed tygodniem wykazalo nadal ukrwienie w pewnej czesci nowotworu co moze oznaczac, ze pewna czesc nadal zyje, a co za tym idzie, ze moze on znow zaczac rosnac. Moze tez oznaczac, ze nowotwor przechodzi przez inne zywe organy. W sumie to USG nie jest w stanie dokladnie wykazac skad to ukrwienie, w praktyce czas pokaze, nam pozostaje tylko caly czas drzec o zycie tego naszego synka. Chemia nie wystarczy, by wykonczyc ten nieszczesny rodzaj nowotworu. Opcji nie mamy wiele. Chemie wkrotce przerwiemy, bo nie mozna jej podawac w nieskonczonosc. A naswietlania wchodza w rachube dopiero jak Julianek bedzie wiekszy, moze za jakis rok. Oby tylko do tego czasu udalo sie go skutecznie poskromic...

Dziewczynki, piszecie o zebach. U nas tez chyba ida nastepne, bo Julianek znow zaczal mnie gryzc.:baffled:

Pozdrawiamy wszystkie cioteczki i ich pociechy ;-)

reklama
Kraf Wercia też czasami jedną nóżkę skręca do środka. Ortopeda nam powiedział, że to normalne na tym etapie. Najważniejsze, tak jak napisała Yawla, żeby pilnować siadu dziecka, nie może być z nóżkami pod pupę ani w literkę W. Niestety Weronika tak siada i cały czas muszę to kontrolować. A i ważne aby pilnować by dziecko nie chodziło na palcach - już się nie dopytałam czemu.

No właśnie i na palcach też chodzi i siada z nóżkami pod pupę.... :/ Ale jak go zmusić żeby nie chodził na palcach...siadanie oczywiście można poprawiać ale ten chód....

A co do nocek...nie wiem czy pisać żeby nie zapeszyć ...a najwyżej... no to tak: usypia ok 19 - 20 i śpi do 6 bez pobudek. Ja już budzę się od niego wcześniej :zawstydzona/y:

Do góry