reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Zdrówka dla chorowitków !
U nas też ostatnio było zapalenie oskrzeli, dostaliśmy antybiotyk i po tygodniu przeszło - przynajmniej tak sądzi lekarka, bo osłuchowo jest czysto. No i poprawę po antybiotyku zauważyłam dopiero gdzieś po 5 dniach.

reklama
dziewczyny jak ten czas szybko zleciał. Rok temu urodziłam Dareczka:))To był najpiekniejszy dzien w moim zyciu. Z dnia na dzien widze u dareczka postepy. Nawet dzisiaj zaczał próbowac jesc łyżeczką:))

Dziewczyny mam pytanko: Moja szwagierka 13 marca ma rodzic i od kilku dni ma bóle w podbrzuszu jak miesiaczkowe bóle. Ja nie miałam bóli do konca porodu dlatego miałam cesarke i nie wiem jak to jest.

Zdrówka dla chorowitków

Maksiu trzymaj sie kochany, znowu infekcja, ale sie umęczycie

halmarta- tak moze sie zdazyć, główka wsówa sie w kanał rodny i napiera, tak też powstają skurcze przepowiadające, moze to trwać nawet do trzech tygodni przed porodem, Często tak jest gdy dziecko jest duże i własnie swoim ciężarem " napiera " na kanał rodny.Jezeli ból jest silny, lub nasila się, to do lekarza. A i bardzo wazne, liczyć ilość ruchów bobasa.
to tak z doświadczenia;-):tak::tak::tak::-)

halmarta to mogą być bóle przepowiadające. Wszystko zależy jakie nasilenie, jak często skurcze występują. W sumie Twoja szwagierka już jest w takim okresie ciąży, że już mogą zacząć się prawdziwe akcje :tak: Ja bóle i lekkie skurcze miałam już od początku grudnia, a urodziłam przez cc (ze względu na brak postępu w akcji - brak skurczy i rozwarcia mimo podania oksytocyny) :sorry:

halmarta ja takie bole jak opisujesz mialam na kilka godzin przed tym jak mi wody odeszly :sorry: ale wiadomo ze kazda kobieta to inaczej przechodzi, wiec nie musi to zwiastowac jeszcze poczatku akcji porodowej

W ciagu ostatniego tygodnia Maciek zaczol mi wstawac o 6 rano :angry: Od razu na rowne nogi i chce sie bawic :eek: a po godzinie pada zmeczony spac, a ja... znowu sie nie moge wyspac :-p
On tak mial od zawsze ze budzil sie wtedy co slonce wschodzilo :sorry: W lecie wstawal nawet o 5 bo juz bylo widno a w zimie spal do 8 :crazy: Jako ze mamy okna na wschod to slonce zawsze nas budzi wczesnym rankiem, ech,.... az strach pomyslec co sie bedzie dzialo niebawem jak wschodzic bedzie z godzine wczesniej :eek:

Wasze maluchy tez tak reaguja na wschody slonca?

Wasze maluchy tez tak reaguja na wschody slonca?
:tak::tak::tak::tak: oj taaak. My też w lecie o 5 wstawaliśmy, teraz jak tylko się zrobi jasno czyli koło 6 30 :tak::tak:. Ale ja jak na razie nie narzekam bo B w końcu ładnie w nocy śpi i po kilku godzinach nieprzerwanego snu mogę nawet o 5 wstawać :-):-). My też mamy na wschód okna ale myślę że bliżej lata zainwestujemy w jakieś ciemne rolety do okien :tak:.

halmarta ja miałam takie bóle dopiero jak mi wody odeszły :tak:.

halmarta nie pomogę, ja nie miałam żadnych bóli, skurczy i wody też mi nie odchodziły:sorry: Matik był ułożony pośladkowo i było cc.

nimfii ja ma nadzieję, że młody nie będzie się budził jak tylko zrobi się widno:eek: najwyżej zamontuje się ciemne zasłony w oknie:-p

reklama
łojojoj co te dzieciaczki tak chorują

my wczoraj byliśmy na szczepieniu .Mój M powiedział ,że nie jedzie ,bo nie może scierpieć jak Niko płacze .Mówi ,że serce go boli hi hi:-D( dobrze ,że nie co innego?) A mój synek taki dzielny ,że nawet nie zauważył kiedy pani dała zastrzyk ,bo za oknem były ciekawsze rzeczy do oglądania. Nawet dostał żółwika ,,dzielny pacjent"

Waży 9250 i mierzy 78 cm. P doktor powiedziała odnośnie zębów ,że rekordzista w naszej przychodni miał rok i 3 m-c i dopiero miał ząbka ,No to my się nastawiamy jeszcze na czekanie ok 3 miesięczne ( chyba osiwieję)

Do góry