reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Maciek mial raz rozcieta warge ale tak niewinnie a drugi raz upadl na nosek to mu krew leciala i jeszcze sobie przygryzl warge. Jak mu spuchla to trzy dni trzymala opuchlizna.

Ech a jeszcze tyle upadkow przed nami ;-)

Dzis pojechalismy na szczepienie i... okazalo sie ze zabraklo szczepionek :wściekła/y: Mamy pojawic sie za dwa tygodnie :crazy: No a dzis maz specjalnie bral wolne z pracy zeby z nami jechac :-(
Polska sluzba zdrowia mnie przeraza!

Zwlaszcza ze ta lekarka dzwonila do nas rano z prozba abysmy przyszli godzine wczesniej do niej :crazy: To juz nam mogla powiedziec ze dziecka nie zaszczepi, bysmy zaoszczedzili czas i siedzieli w domu:confused2:

reklama
Musze sie wam pochwalic. Mojemu Dareczkowi wychodzi górna 1 i 2:))Jakos dziwniemu te zabki ida. Moze ta 2 to 1. sama juz nie wiem. Jak narazie biała kreseczka:)

Ostatnia edycja:
elunia gratulacje dla Igi za podreptanie roczku. Jeśli chodzi o szczepienie, to z katarem zaszczepią na pewno - Wercię zaszczepili i cały czas się męczymy z infekcją :-:)wściekła/y: Na ospę nie szczepiłam i pewnie zaszczepię, jeśli jej nie przejdzie, dopiero w szkole podstawowej.
szczęśliwa to możemy sobie rękę podać. Werka też płacze jak tylko zobaczy lekarza. Dziś byłyśmy na kontroli, bo od wczoraj znowu mi gorączkuje - w nocy 39,5 :no: i jak tylko weszłyśmy do gabinetu był wielki płacz, aż sie zanosiła.
A tak w ogóle to po zbadaniu nic na infekcję nie wskazuje - oskrzela, płuca czyste, gardło, nos, uszy też, ząbkowanie w toku i to może być powodem gorączki. Ale mamy na wszelki wypadek podtrzymać leki, które brała do dziś, jeszcze jakieś 4 - 5 dni i do tego biseptol przez tydzień. Bo tak właściwie poza gorączką, to po Werce w żaden sposób nie można domyśleć się, że coś może być nie tak. Impreza na cąłego całe dnie. Ostatnio tak mi się rozbrykała, jest tak wesoła - rozbójnica mała :-D Non stop coś wymyśla, biega za Smolikiem, przestawia krzesła w kuchni, śmieje się cały czas w głos. Jest rewelacyjna :tak:

Nimfi dobrze że napisałaś o szczepieniu bo mi całkowicie z głowy wyleciało o miałam się zgłosić po skończonym roczku :(

My na szczepienie mamy przyjść jak mała będzie miała 13 miesięcy
Ale jak czytam listę możliwych skutków ubocznych to mam dość
Jak wasze maluszki zniosły to szczepienie?
a i jaką szczepiliście szczepionką?MMRII czy Priorix?

Zosia dzisiaj w nocy miała gorączkę:-( no 37,7 pod paszka budziła się i płakała Dopiero po 4 rano zasnęła ze mną w łóżku i spała do 9 Nie wiem czy to od ząbków czy katarek się przyplątał Pstrykam jej do noska sól albo wodę morska ale i tak nic nie idzie wyciągnąć a czasami wydaje mi się że cos tam jej siedzi w tym nosku:sorry: jutro pójdę do lekarza żeby ja osłuchała i zbadała

Mary - z katarem Hanki mialam ostatnio podobnie:-(wkraplałam sól fizj i po chwili aspirator i tak kilka razy pod rząd bo czasem jedna dziurka była zupełnie zakozowana.dużo zdrówka da Malutkiej!

wpadłam się pochwalić, że idzie nam trzonowiec i że moje dziecie samo (;-)) myje zęby i ręce (no, wie o co kaman, no) a dziś chwyciło butelkę i karmiło swojego misia- skąd wiem, ze chodziło o jedzenie? bo "ciamkała" przy tym tak, jak to robi na widok jedzenia:-D:-D:-D

My na szczepienie mamy przyjść jak mała będzie miała 13 miesięcy
Ale jak czytam listę możliwych skutków ubocznych to mam dość
Jak wasze maluszki zniosły to szczepienie?
a i jaką szczepiliście szczepionką?MMRII czy Priorix?

mary my szczepiliśmy Priorix. P doktor mówiła,że może być gorączka ,wysypka i katar .U nas tylko troszkę na karczku było wysypki .Ah i mówiła, że to może trwać do tygodnia .Ale obyło się bez tych dolegliwości . Zosieńko zdrowiej

reklama
U nas też mega katar, gorączka, ale akurat to wszystko przez nowe ząbki, więc i nocki nie najciekawsze :-(
Nie zdążyłam wam napisać, że Zuza już chodzi :-):-):-):-) no i bardzo szybko się uczy - "brawo", "jaka Zuzia duża", mówi MAMA, TATA, DA TO, AM już od dawna tylko teraz już jakoś świadomie tych słów używa. Jedyne co to włoski jej nie chcą rosnąć :-(

Do góry