agathe82
Luty 2007 i Listopad 2008
ciasteczka kokosowe
50g masla lub margaryny
2 jajka
125 g cukru pudru
200 gram wiorkow kokosowych
Z bialek zrobic piane, dodac zoltka z cukrem i delikatnie wymieszac. Dodac rozpuszczone scholodzone maslo lub margaryne oraz wiorki. Wszystko delikatnie wymieszac.
Wylozyc na blache wysmarowana tluszczem lub na papier do pieczenia (polecam papier mniej brudzenia sie) i wykladac takie malutkie placuszki.
Wlozyc do pieca nagrzanego do 170 stopni i piec maks. 12 minut. Zarumienia sie tak na zloto.
Pychotka
W przepisie podano ze z tego ma wyjsc 30 sztuk, ja robilam na poczatku malutkie, a potem wieksze bo Daniel juz byl glodny takze wyszlo 25;-)
No i dupka rosnie, ja zamiast zrzucac na lato to przybieram, a juz brzuszek mialam zupelnie plaski to sobie pofolgowalam ostro:-
-
-(
50g masla lub margaryny
2 jajka
125 g cukru pudru
200 gram wiorkow kokosowych
Z bialek zrobic piane, dodac zoltka z cukrem i delikatnie wymieszac. Dodac rozpuszczone scholodzone maslo lub margaryne oraz wiorki. Wszystko delikatnie wymieszac.
Wylozyc na blache wysmarowana tluszczem lub na papier do pieczenia (polecam papier mniej brudzenia sie) i wykladac takie malutkie placuszki.
Wlozyc do pieca nagrzanego do 170 stopni i piec maks. 12 minut. Zarumienia sie tak na zloto.
Pychotka
W przepisie podano ze z tego ma wyjsc 30 sztuk, ja robilam na poczatku malutkie, a potem wieksze bo Daniel juz byl glodny takze wyszlo 25;-)
No i dupka rosnie, ja zamiast zrzucac na lato to przybieram, a juz brzuszek mialam zupelnie plaski to sobie pofolgowalam ostro:-