reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze imionkowe typy

reklama
Kathy dlatego ze pierwsza corka nie ma polskiego imienia ...... A Klaudia to jest jednak swiatowe imie ,w wielu krajach uzuwane.My rodzine mamy w kilku krajach i nasza przyszlosc czy naszy dzieci jest nieznana,bierzemy pod uwage przeprowadzke do innego kraju na stałe. No i musi byc sprawiedliwie w miare.;-)
Powiem wam ze jeszcze mi sie podoba Angela,Angelika....

Klaudia bardzo ładnie. Parę lat temu było b. popularne.
My też nic nie mamy, właściwie ja odkąd P na mnie to scedował. Pyta tylko czasem "więc co wybrałś Dawidka?". A mi się już myśleć o tym nie chce.

hej Ming wybralaś już jakieś imię?
Dawidek jest ladne.
My nadal się klócimy. Ja chcę Alexandra (Alex), a M chce Antoniego. I chyba będzie Adam albo Nathan. Musi być ang, bo mieszkamy w Szkocji.
Antoś mi sie bardzo podoba, ale oni będą tu na niego mówić Tony (to już mi się mniej podoba).
tragedia żeby coś wybrać. na początku mial być w ogóle Patryk. ale tu będą go nazywać Pat, paddy - straszne. i szkoci mówią, jak to Irlandzkie imię chcecie dać?

Tony kojarzy mi się z "Ojcem Chrzestnym" :-D.
Ja dzisiaj znów nad imieniem myślałam ale już sama nie weim. Myślałam że może wymyślę jeszcze coś innego ale nie... nic. Dawidek też mi się podoba jednak mam kuzyna o tym imieniu i cały czas się zastanawiam czy mi to przeszkadza czy nie :-D. Wprawdzie nie widzimy się za często ale to bliski kuzyn (siostrzeniec mojej mamy).
Już mój P mnie pogania, bo chciały mówić do syka po imieniu :tak: a tak to wciąż synek, mały itd.

Iwonka Klaudia piękne imię, bardzo mi się podoba...wszystkie Klaudie które znam są takie subtelne

Jade imię Nathan super

Co do imienia Dawid nie będę obiektywna, bo mój szwagier nosi to imię, a że imiona zazwyczaj kojarzą się z daną osobą, to mi niestety miło się nie kojarzy :-(

Witajcie ja mojej najmłodszej córeczce dałam na imie RITA BARBARA, wszyscy sie dziwia a mnie i meżowi sie podoba. Pozostałe dzieci to: ZUZANNA MARIA I FILIP MICHAŁ

witam, jestem styczniową mama, lubie "podczytywać" wasze wątki, imiona macie super, niektóre szczerze mówiąć słysze pierwszy raz.
maja córeczka ma na imie Zosia, i od początku było mówione ze bedzie Zosia, wiec problemu nie było, ale naprawde to bardzo podoba mi sie JAGIENKA czyli Jagusia Jagna. jesli kiedyś będzie druga córeczka to napewno tak bedzie miec na imie:-)
życze zdrówka i powodzenia

W pierwszej ciąży imię dla chłopca to było od razu całkowite porozumienie i został Jkub czyli Kuba, Kubuś.Dopiero później zorientowalismy się jak bardzo popularne jest to imię;-) Dziewczynka miała być Zuzanna. Natomiast teraz wymyśliliśmy Natalia dla dziewczynki i Bartosz dla chłopca.I jest Jakub Przemysław i teraz Bartosz Mieszko.Bardzo mi się podoba to ostatnie imię.

reklama
Jeszcze raz poruszę temat. Imię Mateusz było wymyślone na poczekaniu (do rejestracji), myślę o zmianie imienia na Samuel. Mój P już prawie dał się przekonać. Problem polega na tym że mój synek ma już prawie miesiąc a ja wciąż nie mogę się przyzwyczaić do Mateuszka... poza tym on mi coś nie wygląda na Mateusza. Na zmianę imienia mam 6 m-cy, procedura jest prosta i zmieniaja imię "od ręki", koszt to 11 zł. Już sama nie wiem... Jestem na siebie zła, że przez 9 m-cy nic nie wymyśliłam i teraz się "motam" i rozmślam nad czymś co dla wielu was było już oczywiste na długo przed urodzeniem.

Do góry