reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze hobby, ćwiczenia, diety - wszystko dla nas

Z autopsji - dziewczyny, taki pas po CC bardzo pomaga, nie ma sie wrazenia, ze zaraz rana peknie, mozna spokojnie kichnac, kaszlnac i sie smiac :tak: Polecam!

Takie pasy Pani Teresy sa nie tylko wciagane, sa tez takie na rzep i ten raczej polecam, bo mozna sobie go wyregulowac :-)

reklama
Pytałam lekarza a'propos tych pasów i powiedział mi, że owszem dla psychicznego komfortu mogę sobie kupić bo szczuplej się wygląda, ale jest jeden szczegół... mięśnie się rozleniwiają i po długim noszeniu ciężko osiągnąć szybko naturalnie płaski brzuch. Więc ja chyba wolę pochodzić troszkę z flaczkiem po porodowym niż potem mieć oponkę przez nie wiadomo jak długo.

nam położna mówiła to samo... że mięśnie nie pracują tak efektywnie jak bez niego i dochodzenie do formy trwa dłużej... Poza tym nie wolno ich używać przed upływem 6 tygodni od porodu bo to może bardzo źle wpłynąć na obkurczanie macicy! ...

ff noto problem z głowy, nie kupuję, chyba trzeba będzie zaprzyjaźnić się z moim przyszlym przyjacielem Panem Flaczkiem:-D

A ja właśnie kupiłam.
Myślę, że przesadą byłoby noszenie go 24/h natomiast na logike
(moją) na początek po CC na pewno pomoże mi chwycić równowagę, łatwiej podnosić się itp...
Potem okazjonalnie - jak zwykle uważam, że ci którzy są bardzo za albo bardzo przeciw to skrajności. Znalazłam sobie włąsną interpretację gdzieś pośrodku :-D

Kaja - Metoda złotego środka jest najbezpieczniejsza zapewne ;-)
:
Ostatnio rzuciło mi się na głowę... planuję i kalkuluję: ile mi zajmie powrót do sylwetki sprzed... Pisałam parę dni temu, że bez mierzenia kupiłam sukienkę w mango- bo się zakochałam (plus była 50% przeceniona) - teraz nie mogę się doczekać, kiedy w nią wskoczę! Chyba zafundowałam sobie najlepszą motywację jaką tylko mogłam. Wklejam foty w zał., ale dodam, że na żywo wygląda lepiej niż na zdjęciu...

Załączniki

• 11440834_02.jpg
    11440834_02.jpg
    16,6 KB · Wyświetleń: 52
  • 14440834R.jpg
    14440834R.jpg
    14,3 KB · Wyświetleń: 47
reklama
Rany, jasne, ze 24h w tym pasie to sie nie chodzi i nie spi! :no: ja używałam tylko na poczatku po CC, tylko do czasu az rana byla na tyle obolala, ze ja mialam wrazenie, ze zaraz pusci mi szew ;-)(takze na psyche pas robi dobrze!). Zdejmowalam do karmienia wlasnie dlatego aby macica sie lepiej obkurczala. Potem powolutku zaczelam cwiczyc brzuszki (po pologu) i dosc szybko brzuch sie wciagnal :-) A na tego flaczka to dobre jest smarowanie balsamem lub oliwka tak jak w ciazy. Polecam Mustele, krem po porodzie :-D 1 opakowanie starczy na dluuuugo a skora brzuszka jest dobrze nawilzona i ladnie sie sciaga. Tylko nie wolno smarowac tym kremem okolicy ranki po CC!

Do góry