reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze hobby, ćwiczenia, diety - wszystko dla nas

Ja chyba jestem głodna :szok:bo Andzia piszesz o majtasach a ja matjasy przeczytałam :-D

co do podpasek ja jeszcze żadnych nie kupiłam nawet nie pomyślałam że w razie odejścia wód coś trzeba w majtki włożyć bo mogą się sączyć :sorry:

nie pamiętam ile ja z córą miałam:no: w szpitalu to u nas dają ale w domu chyba z 2-3 paczki zużyłam tych zwykłych podpasek kupiłam te cienkie alwaysy alby belli nie kupowałam tych wielkich :no:a gdzieś do 3 tygodni po porodzie musiałam nosić chociażby wkładki :tak:

reklama
Ja chyba jestem głodna :szok:bo Andzia piszesz o majtasach a ja matjasy przeczytałam :-D
Wątki się koleżance pomyliły.:-) Się uśmiałam z tych majtasów - matjasów.:-D

Jeśli chodzi o majtasy, to ja polecam takie z siateczki, w opakowaniu dwie sztuki, więc z dwa opakowania warto mieć. Są przewiewne, a to ważne, żeby powietrze miało dostęp i wygodne. Najczęściej w sprzedaży są takie fizelinowe (jeśli dobrze pamiętam nazwę tego materiału). Te też miałam i były beznadziejne. A podpaski - pieluchy przydają się na samym początku, chociaż u nas w szpitalu dawali swoje podkłady. Potem w domu używałam dużych podpasek ze skrzydłami - zeszło z 8 opakowań, bo trzeba często zmieniać. Następnie normalny rozmiar, a na końcu wkładki. I ważne: nie polecam żadnych podpasek perfumowanych. Miałam te rumiankowe i cholerstwo mnie uczuliło.:wściekła/y:

:-D:-D:-D Gosiu, a to się głodomorek z ciebie się zrobił:-D:-D:-D

A mnie chyba pogięło, bo na niecałe dwa miesiące (chciałam napisać 2 tygodnie, pfu,pfu..) przed porodem zamówiłam sobie sztruksy ciążowe-czarne. I właśnie odebrałam przesyłke.:-D:-D:-D
Tak mi tyłek urósł i uda, że mieszcze się tylko w jedne dzinsy, a pozostałe spodnie ciążowe to są opięte w nogawkach do granic możliwości. A tu jeszcze święta przed nami, więc trzeba jakoś wyglądać.

Ostatnia edycja:
Ja już jestem na finiszu szpitalnych zakupów :rofl2:
Jeszcze tylko podkłady i podpaski ... nie wiem tylko do końca ile tego kupić, ale chyba wezmę do szpitala 3 paczki podkładów a do domu kilka paczek jakiś większych podpasek, bo chyba po 3-4 dniach 'pólmetrówki' już nie będą potrzebne :confused2::confused2::confused2:

W tym tygodniu kupiłam to, co najbardziej spędzało mi sen z powiek, czyli stanik :-):-):-) tak jak się spodziewałam, znaleźć coś w moim rozmiarze graniczyło z cudem, ale udało się :tak:

Nursing Bras: Emma-Jane Nursing Bras & Maternity Nursing Bra 411

szczyt elegancji to może nie jest, ale najważniejsze, że materiał super i w miarę elastyczna miseczka ... normalnie nie mogłam uwierzyć, że moje wielgachne G zmieściło się do E :rofl2:

hej dziewczyny, przepraszam że się tak wtrącę - ale w temacie :) jeśli któraś by potrzebowała jeszcze jakąś kreację ciążową na święta albo dla maluszka to zapraszam na moje aukcje- dla maluszków niebawem wystawię wiecej rzeczy w rozmiarach 56-68 Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
dla babyboomowiczek możliwa sprzedaż poza allegro i negocjacje ceny :)
mogę zrobić całkiem sensowny zestaw - wyprawkę dla chłopca 56-68 bo mój synuś już z wielu rzeczy wyrósł
jak ktoś zainteresowany proszę pisać na priv
pozdrawiam i życzę spokojych końcówek ciąży i porodów szybkich i bezbolesnych :)

Chcialabym kupić sobie ten polecany przez was pas poporodowy pani TERESY. Teraz zauważyłam, że one są wciągane, więc muszę dopasować rozmiar - kompletnie nie wiem jak to zrobić... odjąc sobie na pi razy od obecnego?

Chyba, że któraś poleci jakiś zapinany a równie dobry, wowczas można regulować.

Kaja mam ten sam problem, ale doszłam do wniosku,że po się zmierzę i mąż mi zamówi, jak wyjdę ze szpitala to będzie w domu;-):szok:

Kaja ja mialam to kupować i poczytałam trochę o tym i po cesarce to raczej niewiele da bo powinno się go zakładać jak najszybciej żeby cokolwiek zdziałał. No a po cesarce wiadomo szwy. Poczytaj sobie w necie i sama zadecyduj ja zrezygnowałam.

reklama
Pamiętam jak Joasia pisała, że właśnie po CC pomagał jej podnieść się z łóżka. Muszę poczytać i coś zdecydować.

Do góry