reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze hobby, ćwiczenia, diety - wszystko dla nas

No to muszę sobie sprawić jakąś koszule:confused: bo wszytkie, które mam to ledwo tyłek zakrywają lub pólprzezroczyste, a przecież w takiej nie wyskocze w szpitalu:-D:-D:-D

u nas dają szpitalne można wołać ciągle świeże bo wiadomo że po porodzie z człowieka leci że hoho a swoich mieć nie można i tu nie wiem nawet czemu bo nie pytałam ale jak zaczęłam karmić to aż brzuch mi cały drgał i potem to nie widziałam jak do wc sie ruszyć bo czułam ze tak ze mnie leciało wiec piżama cała do zmiany wiec jednak wolałam mieć ich :sorry2:
a ich to rozcięcie do pępka miały i wszędzie sznureczki urwane wiec nawet zawiązać się nie szło w biuście :sorry2: a krótkie na pół pupy wiec tylko szlafrok wchodził w grę przy takich piżamach :tak:

wiec ja piżamą do szpitala się nie przejumę wolę mieć ładne i czyste w domku a tak będę mieć ich jak tak ma być :tak:

reklama
u nas dają szpitalne można wołać ciągle świeże bo wiadomo że po porodzie z człowieka leci że hoho a swoich mieć nie można i tu nie wiem nawet czemu bo nie pytałam ale jak zaczęłam karmić to aż brzuch mi cały drgał i potem to nie widziałam jak do wc sie ruszyć bo czułam ze tak ze mnie leciało wiec piżama cała do zmiany wiec jednak wolałam mieć ich :sorry2:
a ich to rozcięcie do pępka miały i wszędzie sznureczki urwane wiec nawet zawiązać się nie szło w biuście :sorry2: a krótkie na pół pupy wiec tylko szlafrok wchodził w grę przy takich piżamach :tak:

wiec ja piżamą do szpitala się nie przejumę wolę mieć ładne i czyste w domku a tak będę mieć ich jak tak ma być :tak:
Ja miałam to samo, macica obkurczała się przy karmieniu i potok leciał po prostu, z tym, że koszule trzeba było swoje, tylko ubranka dla dziecka dawali, ale tylko chętnym. miałam koszule z rozcięciami, mega wygoda, bo jakbym guziki miała jeszcze odpinać, cała obolała z dzieckiem na jednej ręce, to bym zwariowała... Po porodu też swoja koszula, najlepiej stary t-shirt, żeby nie było szkoda, jak się zniszczy..

u nas ciuszki dla dzieci też dawali , pampersy , podpaski dla nas wszystko dostawaliśmy :tak:

jak mówię jedyny plus tego ze szpitala koszula to to że z człowieka leci wiec jak sie pobrudzi to nie żal :no: a 1 sztuka jak dla mnie to za mało:tak:
ja zmieniałam z 3 razy dziennie jak i była potrzeba to więcej, rano i wieczorem dawali świeże a je jeszcze w południe wołałam dodatkowo :tak:

wiec jak sie ma swoje to trzeba się liczyc z tym że jak się da do domu do prania to lepiej mieć jeszcze z 2 minimum :tak:

u nas np nie można mieć majtek na sobie nawet tych specjalnych po porodzie wiec ta podpaska niezbyt się trzymała tak jak powinna;-)

no a przy porodzie tez miałam szpitalną pytałam się o swoją czy można mieć ale odradzili bo dziecko kłądą na brzuszek wiec odrazu sie zabrudzi :tak:

a jak urodziłam to mi ją zdjęli w mig założyli świeżą i bez problemu :tak:

Gosia gdzie Ty rodziłaś że tak ... "po ludzku" się zachowywali... :szok:

Ja muszę się dowiedzieć jak u nas będzie...

mam do wyboru Puck albo Wejherowo.. z dalszych to wszystkie szpitale Trójmiasta:-D
Najbardizej skłaniam się do szpitala w Wejherowie, bo tam przyjmuje moja ginka:tak:

reklama
Do góry