reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze hobby, ćwiczenia, diety - wszystko dla nas

bo krocze po porodzie trzeba wietrzyć tym bardziej jak jest nacięte ;-) można ściskać tylko podkład poporodowy między nóżkami ;-):sorry2:

Ale bez majtek jak ten podkład ma sie trzymać:confused: Przecież jak uśniesz, to nie będziesz myśleć o trzymaniu podkładu, a rano obudzisz się zalana krwią jakbyś prosiaka zarżnęła:no:.
Nie rodziłam jeszcze to nie wiem:confused:, to może zadaje głupie pytania, ale tak mi się wydaje...:confused:

A poza tym ja w nocy się cały czas rozkrywam i co, będe dookoła świecić gołą "gabryśką"?

Mam nadzieje, że u nas w szpitalu pozwolą na majtki.

Ostatnia edycja:
reklama
Ale bez majtek jak ten podkład ma sie trzymać:confused: Przecież jak uśniesz, to nie będziesz myśleć o trzymaniu podkładu, a rano obudzisz się zalana krwią jakbyś prosiaka zarżnęła:no:.
Nie rodziłam jeszcze to nie wiem:confused:, ale tak mi się wydaje...:confused:

A poza tym ja w nocy się cały czas rozkrywam i co, będe dookoła świecić gołą "gabryśką"?

Mam nadzieje, że u nas w szpitalu pozwolą na majtki.

no niestety tak u nas jest:tak:można po kryjomu założyć ale przed obchodem od razu pod prysznic i zdjąć by nikt nie widział że je masz :sorry2:

jak spałam czy siadałam to sie ruszać nie mogłam z bólu kręgosłupa i przez nacięcie więc jakoś tego pilnowałam a po nocce to koszula do zmiany dlatego np u nas warto zabrać swoich kilka piżam albo lepiej korzystać z ich a myślę ze z majtkami jak się ma to podpaska tak się nie kręci chociaż nie wiem bo majtek nie miałam :no::-D

a "gabryśką "świecić to świeciłam co obchód przed kilkoma ludzmi i sprawdzali czy rana się dobrze goi :tak: no i przed pielęgniarkami bo miałam przymoczki ;-)

najgorzej jak mi przysłali studentki do przymoczków bo robili mi je do nacięcia krocza bo nie ładnie to zszyte było i mi się rozeszło a laski w moim wieku wiec aż mi głupio było i sama sobie robiłam:sorry2:

no niestety tak u nas jest:tak:można po kryjomu założyć ale przed obchodem od razu pod prysznic i zdjąć by nikt nie widział że je masz :sorry2:

jak spałam czy siadałam to sie ruszać nie mogłam z bólu kręgosłupa i przez nacięcie więc jakoś tego pilnowałam a po nocce to koszula do zmiany dlatego np u nas warto zabrać swoich kilka piżam albo lepiej korzystać z ich a myślę ze z majtkami jak się ma to podpaska tak się nie kręci chociaż nie wiem bo majtek nie miałam :no::-D

a "gabryśką "świecić to świeciłam co obchód przed kilkoma ludzmi i sprawdzali czy rana się dobrze goi :tak: no i przed pielęgniarkami bo miałam przymoczki ;-)

najgorzej jak mi przysłali studentki do przymoczków bo robili mi je do nacięcia krocza bo nie ładnie to zszyte było i mi się rozeszło a laski w moim wieku wiec aż mi głupio było i sama sobie robiłam:sorry2:
A c o to sa przymoczki?

Wiecie co, mnie po porodzie nie bolało tak krocze po nacięciu jak tyłek:tak:pry parciu miałam chyba taki ucisk na kosc ogonową:tak:ogólnie byłam tak obolała, ze nawet nie pomyslałam zeby majty założyć brrrrr

Ja kurcze wogóle nie pamiętam czy mnie bolało czy nie - może dlatego że po 24 godzinach moją Córę przewieźli do Centrum Zdrowia Dziecka i wtedy ja wypisałam sie na żądanie i pojechałam za nią , i wogóle nie miałam czasu myśleć o bólu "gabryśki".
ps. gabryśka strasznie mnie rozbarwiła :-D:-D:-D:-D

Nie wiem jak to jest po porodzie sn ale po cc nosiłyśmy normalnie majtki;-)do badania się opuściło tak z tej rany i wsio ok:-)no ale niestety te majtki czasem nachodziły na rane i nie było to miłe uczucie:sorry2:
A co do "gabryśki"super tekst:laugh2::laugh2::laugh2:

reklama
Do góry