reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

iws powodzenia w pracy - to chyba będzie jednak odpoczynek :)

Ja idę na dwa tygodnie, potem wracam do opieki nad dziećmi. Teraz mąż zostanie na urlopie wypoczynkowym - ciekawe jak odpocznie :) Może troszkę rozjaśni mu się obraz dnia codziennego z Maluchami.

Nie mam z kim dzieci zostawić - ani babć ani cioć więc przynajmniej na pół roku zostanę z dziećmi. Tak czy inaczej boję się powrotu ale bardziej rozłąki z dziećmi. Nie wiem jak zamknę za sobą drzwi od domu. Powiem jak było. Wiem, że dobrze mi to zrobi, ale i tak to dla mnie wielka sprawa.

reklama
olis23 wypruboj herbatke Plantex ja kupuje w aptece,a ja czesto im cwicze nozkami,i wkladam termometr w pupke:)
ja dzis bylam zalatwilam chrzest na 5 grudnia,nawet bez problemu bylo dzisiaj:)klade sie spac bo moje gargamele spia,chociaz teraz juz slysze Kinge:)

Mi to bardziej na biegunke wyglada niz zaparcia bo takie mokre ale nie leje sie jak biegunka juz sama nie wiem, nie mysle juz bo panikuje, teraz ladnie zjadla i sie wibruje w lozeczku,

My tez wyganiamy czorta 5 grudnia, zakrecilam sie w kancelari kto jest czyim chrzestnym heh

Dziewczyny stosujecie już jakąś antykoncepcję? Jutro amm kontrolę u lekarza. Spirali się boję, tabletki tak średnio bo miałam już cyrki z zajściem w tą ciążę a chciałabym mieć jeszcze jedno dziecko ale nie za szybko i nie wiem na co się zdecydować.
A wogóle to sex ostatnio miałam ok 20 tyg ciąży :( Później nie miała ochoty, póxniej był zakaz jeszcze później szpital a teraz to połóg. Chyba już można ale czuje się jak przed pierwszym razem :)

hej dziewczyny:)
ja padam z nog,dzisiaj juz druga noc jak jestem z nimi sama i dopiero czuje jak to jest.wszystkie karmienia,przewijania wszystko sama...trace siły w nogach..kubus marudzi bo ma katar,dałam mu juz krople,wit c,i sol fiz zapuszczam i nic.nie spi.poloze go ,pospi "5min"i juz placz.ehh i biegne...juz nie pamietam kiedy wzielam porzadna kapiel..
lenna ja tez sie zastanawiam co wybrac.ide we wt na wizyte do mojego gina z ciazy i cos bym chciala wybrac..ja dzieci juz nie planuje jak na razie;)najlepiej chyba by było wybrac wkladke,tabletke mozna zapomniec nie wiem..moze lekarz mi cos doradzi..

hej. jakos dawno nie mialam czasu napisać, zreszta lapek mi się psuje i strasznie powoli chodzi, a ja nie mam czasu i cierpliwości do niego :(
milenka, zdrowka dla Twoich chlopaczkow. A poza tym że nie siedza to np wstają? bo czasem tak bywa że dzieci omijaja jakis etap. myślę ze rehabilitacja pomoże i ich zmobilizuje. Ja sama zastanawiam się czy nie poszukac jakichś ćwiczeń, zeby moje zmobilizowac do raczkowania, alle jak bylam na kontroli w rehabilitacji to lekarz powiedzial że nie ma się czego przyczepiać, że sa w normie wiekowej i żeby przyjśc na kontrolę za miesiąc, z obaczymy co do tego czasu się naucza. Jest tak,że Asia posadzona siedzi, ale jak po jakims czasie leci to nie broni się specjalnie :D Wojtuś fajnie siedzi jak sie trzyma, np w gondolce, w wannie, ale czasem o trzymaniu zapomina ;) Raczkowania na razie jakies przeblyski - Asia posuwa sie do przodu kolebiąc na boki calym tulowiem, i bardzo sprawnie przemieszcza sie w kółeczko, potrafi się tez szybko przeturlać, więc jak mam ich oboje na łóżku to oczy dookola glowy i sprawny refleks się przydają. Wojtek ostatnio śmiesznie się czolgal, tak jakby wbil sie pazurami w narzute i ciagnął całe ciało. No ale jemu się nie chce, więc zamiast to robić częściej to woli wyc, żeby mu coś podać :/
olis, ciekawe co Ci lekarka powie, pewnie żeby obserwować dalej czy to się będzie powtarzać. A czym karmisz dzieciaczki? Bo u mnie śluz w kupkach i pojawienie się rzadkich przekonalo pediatrę że coś nie tak z tolerancją mleczka i przepisala nama wreszcie pepti. Wcześniej nie chciala bo twierdziła,że skoro dzieci przybierają to alergii nie ma.Teraz mam problem znowu z kupkami, może powinnam byla wcześniej do lekarza sie wybrac, ale jakoś ostatnio czas ucieka.

ktoś pytal o smoczki trojprzeplywowe z TT - mi się wydaje ze widziałam. O, sprawdzilam - TOMMEE TIPPEE SMOCZEK 2szt- WIELOPRZEPŁYWOWY 0% B (1291333561) - Aukcje internetowe Allegro
JA też mam problem z kupowaniem nowych smoczkow, ale butelek mam w tej chwili 6 i to jakoś wystarcza. MAm dwa nieużywane smoczki 0+, używanych to chyba nikt nie bedzie chciał? Ale moge oddać. MOje maluchy piją w tej chwili z dwojek. Trojeczka jakoś im nie podchodzi, ciekawa jestem jak ten wieloprzeplywowy, poprosze o opinię na odpowiednim watku ;)
A a ja mam pytanie do mam karmiących TT - jaki smoczek dajecie do kaszki takiej rozcieńczonej? Jak dawalam jedną łyżke kaszki na butelkę to z tego do kaszki sikalo tak,że im tylko uciekalo jedzenie. a trójeczki nie chcialo lecieć za to. Ile kaszki sypiecie do mleczka takiego do picia? Bo jakoś nie mogę trafić w odpowiednie proporcje... A moje cwaniaki już nie chcą sie męczyć przy butelce z mlekiem, no ale łyżeczką nie bedę ich karmić 4 razy, ratunku.

I jeszcze jedno pytanie - widzialyście gdzies jakieś kaszki ryżowe z warzywami? Jeszcze niedawno byly z Nestle, ale chyba je wycofali. Wszystkie kaszki są slodzone, nawet te bezsmakowe. Nie chcąc ładowac dzieciom tyle dodatkowego cukru ( moga się przyzwyczaić i nie chcieć nieslodkiego) mieszam kaszkę owocową z kleikiem ryżowym. No i taniej wychodzi ;;)

justella, wspołczuję Ci tego niewyspania, jak sobie przypomnę nocne czuwania z początkó, portem nam przeszlo. ale jak moje budza sie na zmianę w nocy, a ja klade się bardzo mądrze koło północy... chyba trzeba zmienic przyzzwyczajenia...

onna moje chłopaki raczkują a już nawet chodzą trzymając się mebli, siedzą ładnie jak się czegoś trzymają w wózku też ładnie siedzą, Patryk siedzi ale ma nogi w kolanach zgięte i stopy obok tyłka (jedna stopa z jednej strony a druga z drugiej nie wiem jak to opisać) mi się wydaje że poprostu nie lubią siedzieć z resztą po co jak lepiej jest chodzić:-) no ale zobaczymy co powiedzą lekarze.

reklama
odnośnie smoczków trójprzepływowych TT to kupiłam taki i leży bezużyteczny, bo ma mega dziurę!! Coś ogromnego. Przez to to chyba nawet pomidorowa z ryżem przeleci :) Może za jakiś czas poradzą sobie z tą dziurą, choć wątpię. Kaszkę daję im łyżeczką - robię gęściejszą. Jak zagęszczam mleczkoto super się sprawdza trójprzepływowy avent - polecam.

lenna ja na pierwszej wizycie u gina dostałam receptę na tabsy ale ich nie wykupiłam. Kiedyś brałam i nie wpływały na mnie najlepiej. Poza tym też się trochę obawiałam że będzie jak "pierwszy raz" ale to jest jak jazda na rowerze - tego się nie zapomina ;P Powodzonka!

onna ja dodaję kaszki symbolicznie, najczęściej 1 miarkę. Mleczko jest wtedy rzadkie. Ryżowych z warzywami niestety nie widziałam.

Do góry