hej. jakos dawno nie mialam czasu napisać, zreszta lapek mi się psuje i strasznie powoli chodzi, a ja nie mam czasu i cierpliwości do niego
milenka, zdrowka dla Twoich chlopaczkow. A poza tym że nie siedza to np wstają? bo czasem tak bywa że dzieci omijaja jakis etap. myślę ze rehabilitacja pomoże i ich zmobilizuje. Ja sama zastanawiam się czy nie poszukac jakichś ćwiczeń, zeby moje zmobilizowac do raczkowania, alle jak bylam na kontroli w rehabilitacji to lekarz powiedzial że nie ma się czego przyczepiać, że sa w normie wiekowej i żeby przyjśc na kontrolę za miesiąc, z obaczymy co do tego czasu się naucza. Jest tak,że Asia posadzona siedzi, ale jak po jakims czasie leci to nie broni się specjalnie
Wojtuś fajnie siedzi jak sie trzyma, np w gondolce, w wannie, ale czasem o trzymaniu zapomina
Raczkowania na razie jakies przeblyski - Asia posuwa sie do przodu kolebiąc na boki calym tulowiem, i bardzo sprawnie przemieszcza sie w kółeczko, potrafi się tez szybko przeturlać, więc jak mam ich oboje na łóżku to oczy dookola glowy i sprawny refleks się przydają. Wojtek ostatnio śmiesznie się czolgal, tak jakby wbil sie pazurami w narzute i ciagnął całe ciało. No ale jemu się nie chce, więc zamiast to robić częściej to woli wyc, żeby mu coś podać :/
olis, ciekawe co Ci lekarka powie, pewnie żeby obserwować dalej czy to się będzie powtarzać. A czym karmisz dzieciaczki? Bo u mnie śluz w kupkach i pojawienie się rzadkich przekonalo pediatrę że coś nie tak z tolerancją mleczka i przepisala nama wreszcie pepti. Wcześniej nie chciala bo twierdziła,że skoro dzieci przybierają to alergii nie ma.Teraz mam problem znowu z kupkami, może powinnam byla wcześniej do lekarza sie wybrac, ale jakoś ostatnio czas ucieka.
ktoś pytal o smoczki trojprzeplywowe z TT - mi się wydaje ze widziałam. O, sprawdzilam -
TOMMEE TIPPEE SMOCZEK 2szt- WIELOPRZEPŁYWOWY 0% B (1291333561) - Aukcje internetowe Allegro
JA też mam problem z kupowaniem nowych smoczkow, ale butelek mam w tej chwili 6 i to jakoś wystarcza. MAm dwa nieużywane smoczki 0+, używanych to chyba nikt nie bedzie chciał? Ale moge oddać. MOje maluchy piją w tej chwili z dwojek. Trojeczka jakoś im nie podchodzi, ciekawa jestem jak ten wieloprzeplywowy, poprosze o opinię na odpowiednim watku
A a ja mam pytanie do mam karmiących TT - jaki smoczek dajecie do kaszki takiej rozcieńczonej? Jak dawalam jedną łyżke kaszki na butelkę to z tego do kaszki sikalo tak,że im tylko uciekalo jedzenie. a trójeczki nie chcialo lecieć za to. Ile kaszki sypiecie do mleczka takiego do picia? Bo jakoś nie mogę trafić w odpowiednie proporcje... A moje cwaniaki już nie chcą sie męczyć przy butelce z mlekiem, no ale łyżeczką nie bedę ich karmić 4 razy, ratunku.
I jeszcze jedno pytanie - widzialyście gdzies jakieś kaszki ryżowe z warzywami? Jeszcze niedawno byly z Nestle, ale chyba je wycofali. Wszystkie kaszki są slodzone, nawet te bezsmakowe. Nie chcąc ładowac dzieciom tyle dodatkowego cukru ( moga się przyzwyczaić i nie chcieć nieslodkiego) mieszam kaszkę owocową z kleikiem ryżowym. No i taniej wychodzi ;
justella, wspołczuję Ci tego niewyspania, jak sobie przypomnę nocne czuwania z początkó, portem nam przeszlo. ale jak moje budza sie na zmianę w nocy, a ja klade się bardzo mądrze koło północy... chyba trzeba zmienic przyzzwyczajenia...