reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

olis23 ja tez sie tak zakreciłam z chrzestnymi ze musze doniesc kartke ksiedzu,hihi.Mi powiedzial ze dostaniemy znizke,ale chcialam zeby mi powiedzial ile sie placi to mi nie chcial powiedziec,slyszalam od dziewczyn ze 150zl:(!!!!
lenna1982 ja juz nie chce miec dzieci,i tez wlasnie sie wybieram do swojego gina,mialam isc w tym tygodniu ale dostalam okresu 1 raz,nawet bezbolesnie go przeszlam:)a zawsze sie tak meczylam moze chociaz to minie:)tez sie zastanawiam nad antykoncepjca,ale nie wiem co lepsze.Nigdy nie bralam tabletek,wiec nie moge sie wypowiedziec:)

reklama
ja tez sie wybieram do gina. nie moglam wczesniej bo moj okres trwal 3 tyg!!!!! masakra!!!! dopiero mi sie skonczyl. no i z ta antykoncepcja tez mam problem tabletki bralam kiedys przez 3 miesiace i to bylo straszne. przytylam pryszcze i do tego czulam sie jak przed mega okresem i humor mialam tragiczny. mysle o wkladce albo spirali albo o zastrzykach(wiem ze raz na pol roku sie bierze). ja dzieci wiecej nie planuje i bym sie pociela chyba jakbym teraz wpadla hehe. a jakby mi sie jeszcze raz blizniaki trafily???? jezuniu...o trojaczkach nie wspomne..

Lenna masz sie z tym Jerzykiem i jego smokiem jak ja ze smokiem Tomka. Tez czasem zaluje ze mu dalam ale przynajmniej jest spokojny i tylko wyje jak mu wypadnie i jak dlugo nie podchodze zeby mu wsadzic. juz sie smiejemy ze przymocujemy gumkami do uszu mu ten smok :).Maciek smoka ciagnie ale nie musi miec zreszta jak wyje a wyje non stop (tak marudzi) to i smok mu nie pomoze. Ale sie zmienilo. Wczesniej Tomek taki placzek a teraz Maciek. Ale za to Maciek sie czesciej usmiecha (usmiech a zaraz placz :/) i ma doleczek w policzku po tatusiu co mnie rozbraja.

Justella a Franus nie ma katarku? to i tak mu ta sol wkrapiaj i wit c bo jak jeden to zaraz drugi lapie. Katar u nas trwal jakos ponad tydzien. Pani doktor powiedziala ze u takich maluszkow standdardowo okolo 10 dni niestety. Wspolczuje Ci strasznie ze sama sie meczysz. Zycze chlopcom zdrowka a Tobie wytrwalosci.

Yenefer wiem ze to nie ten watek ale sliczne masz te corcie no sama slodycz. Och jakbym chciala zeby moi byli tacy usmiechnieci :)

Jedynka 3 tyg okres????:szok:Przecież to można się wykrwawić.Ja się zastanawiam kiedy ja będę miała. POdobno jak się nie karmi piersią to jest szybciej.

Justella współczuję tego że jesteś sama. Wiem co czujesz bo ja kompletnie nie mam siły :-(Normalnie czuję w nocy że nie mogę na nogach stanąć.I na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie zostać sama z dziećmi na chociażby jedną nockę.
Wystarczy że je wczoraj sama wykąpałam i już byłam skończona na resztę wieczoru :-)

Milenka wyobrazam sobie jak siedzi bo mój darek tez tak siedział, jedna stópka przed sobą druga za soba, taki jakby klęczek.
Mi moja gin zaproponowala nuvaring, ale jakos mam zaparcie zeby taki wielki krazek włożyć, takżę narazie nie mam nic.

Hej

Justella ja 2 noce samotne juz mam za soba to znaczy sam na sam z dziecmi i sa grzeczne i daja mi pospac, to znaczy cala ta noc zamartwialam sie czy z Zuzia bedzie ok bo ta biegunka ale bylo ok, dzis u lekarza bylysmy i kazala dalej dawac smekte i lacidobaby.

Lenna ja zaczelam brac tabletki anty nigdy wczesniej nie bralam ale po tej ciazy stwierdzilismy ze trzeba zamknac warsztat i biore Naraye i czuje sie dobrze ale krotko biore wiec roznie moze byc.

ja jestem super wyspana dzieki temu ze sie podzielilismy i kazdy ma jednego do obsugi w nocy. poza tym dzieci jakby wiedzialy ze noc i trzeba spac i tylko papu i lulu. dzieki temu mam sily na caly dzien, a kapie ich tez sama jak moj jest to tylko czeka jak wykapie to karmi jednego a potem lula ich do snu w wozku a ja wtedy sie pryszniucuje lub kapie.

a zaraz mama moja przyjedzie no i zacznie sie branie na raczki heh..ale dzieki temu ja uciekam do fryzjera i na zakupy :)

ale Wam zazdroszcze ze macie mamy i mozecie zostawic z kims swoich bombli i wyskoczyc nawet sie przejsc.jak ja o tym marze....!!!!!!!!

A ja to ostatnio unikam odwiedzin mojej mamy bo kapac chce dziewczynki a ona twierdzi ze im szybciej tym lepiej bo niby zmarzna i szarpie je bardzo a one sie dra, nie to co mi ja zagaduje opowiadam masuje i niunki zadowolone, tylko pewnie obraza zaraz bedzie...

Moja mama póki co jest lekko urażona bo w pierwszy dzień jak przyszła zwrócilam jej uwage żeby się tak nie nachylała nad malymi bo dmucha na nich a pali papierosy.

Dziś noc okropna, oboje sie budzili i tylko latanie robic butle, karmienie, przewijanie.... a teraz słodko śpią.

A tak w ogóle to smarowałyście czymś ranę po cesarce??

reklama
rainmanka w tej sprawie Ci nie pomoge,bo ja nie mialam potrzeby smarowania bo nie mialam cesarki:)
to jest najgorsze jak jedno zje polozysz sie i zaraz nastepne.chociaz wiecei co wam powiem jak wstawalam co 3 godziny to bylam bardziej wyspana niz jak teraz wstaje o 2 i o 5 czy 6:)nie wiem jak to jest

Do góry