reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

iws powodzenia w pracy - to chyba będzie jednak odpoczynek :)

Ja idę na dwa tygodnie, potem wracam do opieki nad dziećmi. Teraz mąż zostanie na urlopie wypoczynkowym - ciekawe jak odpocznie :) Może troszkę rozjaśni mu się obraz dnia codziennego z Maluchami.

Nie mam z kim dzieci zostawić - ani babć ani cioć więc przynajmniej na pół roku zostanę z dziećmi. Tak czy inaczej boję się powrotu ale bardziej rozłąki z dziećmi. Nie wiem jak zamknę za sobą drzwi od domu. Powiem jak było. Wiem, że dobrze mi to zrobi, ale i tak to dla mnie wielka sprawa.

reklama
olis23 wypruboj herbatke Plantex ja kupuje w aptece,a ja czesto im cwicze nozkami,i wkladam termometr w pupke:)
ja dzis bylam zalatwilam chrzest na 5 grudnia,nawet bez problemu bylo dzisiaj:)klade sie spac bo moje gargamele spia,chociaz teraz juz slysze Kinge:)

Mi to bardziej na biegunke wyglada niz zaparcia bo takie mokre ale nie leje sie jak biegunka juz sama nie wiem, nie mysle juz bo panikuje, teraz ladnie zjadla i sie wibruje w lozeczku,

My tez wyganiamy czorta 5 grudnia, zakrecilam sie w kancelari kto jest czyim chrzestnym heh

Dziewczyny stosujecie już jakąś antykoncepcję? Jutro amm kontrolę u lekarza. Spirali się boję, tabletki tak średnio bo miałam już cyrki z zajściem w tą ciążę a chciałabym mieć jeszcze jedno dziecko ale nie za szybko i nie wiem na co się zdecydować.
A wogóle to sex ostatnio miałam ok 20 tyg ciąży :( Później nie miała ochoty, póxniej był zakaz jeszcze później szpital a teraz to połóg. Chyba już można ale czuje się jak przed pierwszym razem :)

hej dziewczyny:)
ja padam z nog,dzisiaj juz druga noc jak jestem z nimi sama i dopiero czuje jak to jest.wszystkie karmienia,przewijania wszystko sama...trace siły w nogach..kubus marudzi bo ma katar,dałam mu juz krople,wit c,i sol fiz zapuszczam i nic.nie spi.poloze go ,pospi "5min"i juz placz.ehh i biegne...juz nie pamietam kiedy wzielam porzadna kapiel..
lenna ja tez sie zastanawiam co wybrac.ide we wt na wizyte do mojego gina z ciazy i cos bym chciala wybrac..ja dzieci juz nie planuje jak na razie;)najlepiej chyba by było wybrac wkladke,tabletke mozna zapomniec nie wiem..moze lekarz mi cos doradzi..

hej. jakos dawno nie mialam czasu napisać, zreszta lapek mi się psuje i strasznie powoli chodzi, a ja nie mam czasu i cierpliwości do niego :(
milenka, zdrowka dla Twoich chlopaczkow. A poza tym że nie siedza to np wstają? bo czasem tak bywa że dzieci omijaja jakis etap. myślę ze rehabilitacja pomoże i ich zmobilizuje. Ja sama zastanawiam się czy nie poszukac jakichś ćwiczeń, zeby moje zmobilizowac do raczkowania, alle jak bylam na kontroli w rehabilitacji to lekarz powiedzial że nie ma się czego przyczepiać, że sa w normie wiekowej i żeby przyjśc na kontrolę za miesiąc, z obaczymy co do tego czasu się naucza. Jest tak,że Asia posadzona siedzi, ale jak po jakims czasie leci to nie broni się specjalnie :D Wojtuś fajnie siedzi jak sie trzyma, np w gondolce, w wannie, ale czasem o trzymaniu zapomina ;) Raczkowania na razie jakies przeblyski - Asia posuwa sie do przodu kolebiąc na boki calym tulowiem, i bardzo sprawnie przemieszcza sie w kółeczko, potrafi się tez szybko przeturlać, więc jak mam ich oboje na łóżku to oczy dookola glowy i sprawny refleks się przydają. Wojtek ostatnio śmiesznie się czolgal, tak jakby wbil sie pazurami w narzute i ciagnął całe ciało. No ale jemu się nie chce, więc zamiast to robić częściej to woli wyc, żeby mu coś podać :/
olis, ciekawe co Ci lekarka powie, pewnie żeby obserwować dalej czy to się będzie powtarzać. A czym karmisz dzieciaczki? Bo u mnie śluz w kupkach i pojawienie się rzadkich przekonalo pediatrę że coś nie tak z tolerancją mleczka i przepisala nama wreszcie pepti. Wcześniej nie chciala bo twierdziła,że skoro dzieci przybierają to alergii nie ma.Teraz mam problem znowu z kupkami, może powinnam byla wcześniej do lekarza sie wybrac, ale jakoś ostatnio czas ucieka.

ktoś pytal o smoczki trojprzeplywowe z TT - mi się wydaje ze widziałam. O, sprawdzilam - TOMMEE TIPPEE SMOCZEK 2szt- WIELOPRZEPŁYWOWY 0% B (1291333561) - Aukcje internetowe Allegro
JA też mam problem z kupowaniem nowych smoczkow, ale butelek mam w tej chwili 6 i to jakoś wystarcza. MAm dwa nieużywane smoczki 0+, używanych to chyba nikt nie bedzie chciał? Ale moge oddać. MOje maluchy piją w tej chwili z dwojek. Trojeczka jakoś im nie podchodzi, ciekawa jestem jak ten wieloprzeplywowy, poprosze o opinię na odpowiednim watku ;)
A a ja mam pytanie do mam karmiących TT - jaki smoczek dajecie do kaszki takiej rozcieńczonej? Jak dawalam jedną łyżke kaszki na butelkę to z tego do kaszki sikalo tak,że im tylko uciekalo jedzenie. a trójeczki nie chcialo lecieć za to. Ile kaszki sypiecie do mleczka takiego do picia? Bo jakoś nie mogę trafić w odpowiednie proporcje... A moje cwaniaki już nie chcą sie męczyć przy butelce z mlekiem, no ale łyżeczką nie bedę ich karmić 4 razy, ratunku.

I jeszcze jedno pytanie - widzialyście gdzies jakieś kaszki ryżowe z warzywami? Jeszcze niedawno byly z Nestle, ale chyba je wycofali. Wszystkie kaszki są slodzone, nawet te bezsmakowe. Nie chcąc ładowac dzieciom tyle dodatkowego cukru ( moga się przyzwyczaić i nie chcieć nieslodkiego) mieszam kaszkę owocową z kleikiem ryżowym. No i taniej wychodzi ;;)

justella, wspołczuję Ci tego niewyspania, jak sobie przypomnę nocne czuwania z początkó, portem nam przeszlo. ale jak moje budza sie na zmianę w nocy, a ja klade się bardzo mądrze koło północy... chyba trzeba zmienic przyzzwyczajenia...

onna moje chłopaki raczkują a już nawet chodzą trzymając się mebli, siedzą ładnie jak się czegoś trzymają w wózku też ładnie siedzą, Patryk siedzi ale ma nogi w kolanach zgięte i stopy obok tyłka (jedna stopa z jednej strony a druga z drugiej nie wiem jak to opisać) mi się wydaje że poprostu nie lubią siedzieć z resztą po co jak lepiej jest chodzić:-) no ale zobaczymy co powiedzą lekarze.

reklama
odnośnie smoczków trójprzepływowych TT to kupiłam taki i leży bezużyteczny, bo ma mega dziurę!! Coś ogromnego. Przez to to chyba nawet pomidorowa z ryżem przeleci :) Może za jakiś czas poradzą sobie z tą dziurą, choć wątpię. Kaszkę daję im łyżeczką - robię gęściejszą. Jak zagęszczam mleczkoto super się sprawdza trójprzepływowy avent - polecam.

lenna ja na pierwszej wizycie u gina dostałam receptę na tabsy ale ich nie wykupiłam. Kiedyś brałam i nie wpływały na mnie najlepiej. Poza tym też się trochę obawiałam że będzie jak "pierwszy raz" ale to jest jak jazda na rowerze - tego się nie zapomina ;P Powodzonka!

onna ja dodaję kaszki symbolicznie, najczęściej 1 miarkę. Mleczko jest wtedy rzadkie. Ryżowych z warzywami niestety nie widziałam.

Do góry