hej dziewczyny, wrociliśy ze siącymi dzieći, to mamluz. Jakoś nie chce mis ię dziś prasować, moze sobie wolne zrobie
Gemini, a Twoje dziewczyny to już 3latki tegoroczne, więc jaką łaskę Ci robią? Ja trafiłam do przedszkola najbliższego - i akurat mają tu metodę Montessori, dyrektorka wyszla z zajęć z dziećmijak ktos przyuwazył że czekam pod gabinetem( chcialam zapytać czy wogole można składac podanie dla mniejszych niż 3 lata dzieci...) pogadala ze mną chwilę w progu
ale takie sympatyczne wrażenie i się zainteresowala że bliźniaki, choc powiedziala,że oczywiscie nie moze obiecać że się dostaną bo jak mają nadmiar zgloszen decyduje komisja i ma obowiązek przyjąć te co sie ląpią wiekow.Ja zglosilamdzieci do 3 przedszkoli ale tak się potem zaczęłam zastanawiać czy nie lepszy taki klubik malucha, mam takiew podobnej odleglości jak przedszkola, i już nawet terazmogę tam dzieci na adaptację zaprowadzić. RObią tez zajęcia muzyczne dla dzieci i organizują takie cykliczne koncerty w Filharmonii dla kobiet w ciaży i dzieciaczków w rożnym wieku ( od niemowląt) Cany nie sa tragiczne,w razie czego można dzieci zostawiać w niektore tylko dni (są karnety po iles godzin miesięcznie) zobaczcie same:
ZAKĄTEK KUBUSIA Klub dla Dzieci Lublin, opinie Musze sie tam przejśc i zobaczyć czy maja jakiś plac zabaw na powietrzu.
Co do butków, to hmmm, ja wlasnie postanowiłam zainwestować w droższe butki, np Bartki, trochę mam żal do siebie,że nie zrobilam tego wcześniej na etapie pierwszych kroczkow, potem im starsze dziecko chyba az tak nie trzeba uważac na buty, byle wygodne byly.NA zimę miałąmBartki i ecco ale kupilam używane, wyglądaly OK, mam nadzieje,że ukrytych wad nie miały i nie przyczynily się do skrzywienia nozki
Widzialam na allegro fajne buty skorzane w niższych cenach ( ok 60-80 zl) ale troche bym się bala czy nie będą np obcierać nogi, czy maja elastyczną podeszwę. Na stronie Bartka tez można kupić taniej ich butki, może nie jakies superwzory, ale sensowne calkiem ok 100zl ( wiem, to też dużo jak sie nie ma...) Zobacze jeszcze co powie lekarz w piątek, mam nadzieję,że nie zaleci jakichś ortopedycznych, przez tel.,że prawdopodobnie to norma dziecięca tzw golębi chód? Tenisowki jakies tez na pewno kupię do piaskownicy czy do biegania po podworku u teściow, te z coccodrillo też mi się podobaly, ale słyszalam,że bardzo nietrwale, napisz Gemini jak się Tobie sprawują. Tuna bb jest reklama sklepu smykowego i bardzo ladne butki takie tenisowkowe, ale rozmiary chyba za duże na moje dzieci
Chcialabym coś w stylu marynarskim, tak mi się jakos ostatnio podoba