reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Madzia pewnie ze nie ma sie co martwic z tym gadaniem, widzisz ty sie martwisz, ze nie gadaja a ja sie martwie ze nas zagadaja dziewczyny niedlugo:-Dale chlopakom nie ma sie co dziwic, baby to baby! musza sobie pogadac:-D
u nas bylo 16 osob na ur, tak wychodzi przy dwojce jak chrzesni sa osobno niestety ale za to raz do roku impreza wieksza i spokoj:)

Nie wiem czy sie Wam juz chwalilam, ze 11 stycznia idziemy na BILANS DWULATKA! jakas taka dumna jestem, że mam juz dwulatki:)

reklama
Iws zdrowka dla dziewczynek!! U nas tez ciagle cos, Max ciagle ma stan podgoraczkowy od pon.
Dzis dopiero zaczal pokaslywac..Nie wiem co robic czy w pon ma isc do szkoy..Zobacze jak jutro bedzie mial lekko nawet podwyzszona temp. ide do lekarza..

Jolcia nie dostalam wiadomosci.Ale dzieki:-)

hej! za namowa onna, postanowilam sie i tu przywitac.

Moge powiedziec w tym watku ze na szczescie za wychowaniem trojakow, poki co, ida same radosci. Trosk na szczescie nie mamy- dzieciaczki rzadko chorowaly a jesli juz to tylko male przeziebienia. Nie pisze wiecej o zdrowiu, bo zapeszac nie chce! tfu tfu odpukac!!!
AAlle przypomniala mi sie sytuacja, o ktorej juz wlasciwie zapomnialam, ze Amelka miala duzego naczyniaka na glowie. Bylismy z tym w CZD z Wawie. Tam bylo podejrzenie guza i to byl dla nas szok. Ja jednak- wieczna optymistka- nie dalam sie zlym myslom. Na szczescie wszystko pomyslnie sie zakonczylo. To faktycznie okazal sie naczyniak, po leczeniu zniknal po 4 miesiacach.

My teraz wybieramy sie na szczepienia na kolejna dawke. Kupujemy Pentaximy. I powiem szczerze, ze gdybym miala sie jeszcze raz decydowac, to wybralabym refundowane szczepionki. Nie ze wzgledu na cene (choc i ta mrozi krew w zylach), ale na podejrzenia ze Pentaxim wcale nie okazala sie taka wspaniala szczepionka jak zachwalano. Mowia, ze niektore serie tych szczepionek byly grozne dla dzieci. Nie ma jak w ogole wypuscic cos takiego na rynek!

annulka!!!
super imiona dla dziewczynek! tez mialam miec takie, ale tyle razy zmienialismy ze ostatecznie zostalo tak jak zostalo ;)
annulka, Chetnie odkupie jakies sukienki po twoich pociechach lub inne jednakowe ciuszki- tuniki, spodenki... Bardzo lubie ubierac dziewczyny jednakowo.

gogana82-super ze jestes, podziwiam!! My tylko dwojke mamy, nie wyobrazam sobie miec trojke w tym samym czasie....

Witam dziewczyny po wakacjach, melduje bylo zajefajnie, dzieci grzeczne, droge przespaly (11 godz) i teraz zabkuja co nie jest latwe dla nas jak i dla dzieci...:tak:

no fajnie gogana,że dotarłaś wreszcie;)
Mi się podobają imiona Twoich dzieci. tak patrzyłam na nie i widzę AMO czyli po wlosku kocham :))))
Ciekawa jestem jak się rozwijają maluchy w trojce "społecznie" Moje dotąd jakoś nie miały ochoty na zabawę ze sobą nawzajem nie mówiąc o innych dzieciach. Indywidualiści mali... Od jakiegos czasu próbują ze sobą bardziej współpracowac niż się zwalczac , nop przyukładaniu puzzli czasem, a już przy jakichś wybrykach to na pewno. Wczoraj odwiedziła nas koleżanka z córeczką - mała ma prawie 1,5 roku, ale ma Zł owwna i jeszcze się nie przemieszcza. Patrzyłąm jak moje dzieci się obchodz az taką mniejsza isttotką, co raz to kazałam im coś jej przynieśc pokazać. fajne w tym byy, takie delikatne. a jak się zainteresowala Asi laptopem to moja dziewczynka prawie plakala, zlościla się, ale jej nie wyrywala. czekala,żebym ja coś zrobiła;)
Wogóle zaczynają sie u mnie akcje niezle - z jednej strony takie fajne ( np przy obiedzie wzieliśmy ich dzisiaj z krzeselkami do stou i cigle chciały wyciągac nam coś z talerza - jak powiedzialam,żeby poprosily że chca ogorka to Asia na to - Aja ogóra - pirwszy raz, ciągle jakimś slowem nas zaskakuje.Wojtek natomiast wstawał, cudował, jeśc nie chciał, masakra. ja już nie mam siły do dyscyplinowania go i mam dśc tych cyrków z jedzeniem Jeszcze nie mogę mu po prostu zostawić bo Asia mu zje. Ona ma nieposkromiony apetyt, nad ktorym musze czuwać, bo zmienia się szybko w lakomstwo. A ona i tk większa o 2kg od wojtka....eeeeech. gogana, mowię Ci, nie wiesz co Cię jeszcze czeka;) ale fajnych rzeczy mnóstwo też:)

No w koncu jakas mama trojaczkow sie odwazyla do nas zawitac i mamy nadzieje ze chociaz ty u nad dluzej zagoscisz:-)
Ciebie to dopiero szczescie spotkalo:-)potrojne:-)

My dzis zaliczylismy podroz ze tak powiem w intetesach:-) I sie udalo.Mam autko nowe bo nie mialam wyjscia i musielismy kupic..nie chce juz sie denerwowac i czekac na swoje pieniadze.Co ma byc to bedzie a zyc trzeba a umnie akurat wszedzie sie autem porusza.Mieszkam daleko od miasta.Wiec dwa auta w tej chwili nam potrzebne i juz!
Jestem meega zadowolona i mam nadzieje ze tym razem nic sie nie stanie i pech odpusci.
Noo musze sie wam pochwalic noooo kupilam PT cruiser :-)
Nie moge wstawic fotki swojego bo przez telefon nie moge ale wstawie wam linka z podobnym.Moj jest czarny ze srebrnymi dodatkami.Udalo mi sie bo kupilismy limitowana wersje juppi.
Skora w srodku capucinno ..Wiem wiem chwale sie ale mu sie te auta zawsze podobaly :-)
Tu link :
Chrysler PT Cruiser Review and Photos - Dymee

Ostatnia edycja:
gogana witam potrojną mamę - tak sobie teraz pomyślałam że ty to musisz wzbudzać sensację skoro my z naszą dwójką nie możemy się opędzić od ciągłych komentzarzy:-D Witamy! zaglądaj częściej!

morgenrood super że droga była spokojna, nie chcę cię straszyć choć pewnie zdajesz sobie z tego sprawę że potem będzie gorzej. My byliśmy po świętach u moich tesciów 5h drogi od nas i kurcze trzerba się już nakombinować! Pośpią z godzinę a potem jest udręka. Kupiliśmy nawet dvd żeby je czymś zająć i na razie kilka seansów z peppą i hello kitty daje nam chwile wytchnienie :

iws
zdrówka dla dziewczynek! Może one w tym klubiku coś łapia od innych dzieci? Ten bilans dwulatka to jest tylko u pediatry czy też u specjalistów? Bo tak sama się ostatnio zastanawiałam jak to wygląda...

gosia spokojnie chwal się :)))) Ja tam cię rozumię bo ja uwielbiam samochody, mam swoją "Madzię" czyli mazdę 3 i uwielbiam nią jeździć, kocham to autko miłością samolubną:-D Nawet mój maż nie ma wstępu do naszego babkowozu:-p Samochodzik znam, moja sąsiadka która też ma bliźniaczki jeździ takim samym tylko srebrnym. Gratulacje, niech ci się dobrze jeździ!

gastone- samochodzik wypas, super. Mieszcza sie 3 foteliki z tylu czy jest 7osobowy? Jak juz mowa o samochodach to moze ktos poleci jakis fajny 7 osobowy bo my jeszcze dzidzie planujemy (moze 2) a juz w naszym kombi audi sie nie pomiescimy. Jak teraz wracalismy z PL to ledwo co powietrze mozne bylo znalezc :tak::-D:szok::-)

Autko 5 osobowe ale jest duze.Mieszcza sie dwa foteliki i podkladka w srodku.
Ja osobiscie polecam renault espace:-) My bedziemy nic jezdzic do jego smierci :-D
Auto przetestowane w dlugiej podrizy z 3 dzieci.
Na codzien mamy wyciagniete 6i 7 siedzenie.Dzieci wiecej nie planuje ale siedzenia sue przydaja kiedy rodzice mou przyjezdzaja.Jest duzo aut 7 osobowych.Kwestia gustu i wymagan.Espace zostal uznany za najbezpieczniejsze i najbardziej rodzinne auto:-)

reklama
wow, gastone, to sobie fajny gadżet strzeliłas;) Bardzo mi isę podoba, takie stylowe ( co do techniki sie nie wypowiem;) ) To ja Wam sie przyznam że i my myśłimy o jakimś autku, ale to raczej jeszcze nieokreślona przyszłośc, tak tylko oglądam co mi się podoba. I mamy spór - mąż chce zeby to bylo autko bezpieczne, najlepiej jakaś terenowka;) ja bym chciała mały samochodzik i bezpieczny oczywiście też, ale łatwy do parkowania. Teraz mamy Opla Zafirę, zmieniliśy jak nam się dzieci w foteliki przesiadly. Samochod jest w opcji 7osobowy ( bo jak się rozłozy te fotele dodatkowe to bgażnika prawie nie ma.Ale czasem jeździmy z jednym fotelem rozłożonym i obok bagaże, ja tak jechalam ze swiat za kratkami, ciasno...
A jak się tak znacie tomoże podpowiecie jakiś samochód dla baby z dziećmi? Oczywiśćie musze zacząć poważniej jeździć a nie tylko na basen. WIdę Gosia,że Ty szybko przeszlaś w praktykę, pamiętam jak się bałas spróbować ( chyba Ty?)

U mnie wesoło,Aśka się rozgaduje coraz bardziej, już nie tylko dwusylabowe wyrazy ( czy ja o tym nie pisalam?- ale kazdego dnia tego więcej)Wojtek gada za nią ale on się uparciuch robi i mam coraz większy problem z jego jedzeniem. Chyba sprzedam już krzesełka do karmienia, bo tylko Asia siedzi tam spokojnie, ale ona i przy malym stoliku spokojnie zje, WOjtek wstaje, cuduje, pasy wogóle się nie licza, bez blatu przy stoe tez to krzeselko sie w jego przypadku nie sprawdza bo i tak wstaje i trzeba go pillnowac nieustannie.Zaczynamy mu kary dawać konkretne, chociaz jeszcze niby do końca nie rozumie, bo ja już mam dość. A najgorsze jak Aśka po nim zaczyna powtarzać... Trzeba chyba się przestawić z myśleniem i wyluzować. No i jeść nie chce za bardzo - mieska nie, kanapek nie, sam chleb, bułkę jak ma fantazje to zje, jabłka by jadł i inneowoce, ale jak on na tym urośnie? Zje tez kaszkę, albo owsianke z owocami, ale ile się musze nacudowac przy tym, już mam dośc. oddałabym komus na czas nauczenia się jedzenia :D Ma któaś wrawe i ochotę???? Może mamy dziewczynek, co???

Do góry