reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Anulka - wszystkiego najlepszego dla Dziewczynek! Prezentów, prezentów!!! Uśmiechów na buziach i duzo miłości a także niech ich wszystkie marzenia się spełniają - na razie z pomocą rodziców!

Kasiu - to masz taki sam pomysł na tort jak ja (ten rainbow) tylko tych blatów do robienia trochę jak na dwa torty :) No i ja mam barwniki w proszku nie w żelu. Muszę przemyślec sprawę jeszcze.
A te sanki bardzo się dziewczynom podobają. Szczególnie właśnie ta pianka. Masują, poddrapuja paznokciami. Dla nich to nie tylko sanki jak widać!

reklama
Wszystkiego Najlepszego dla Majci i Julci z okazji 2 urodzin! Dużo zdrówka i moc prezentów, a wieczorem super zabawy!

Hello-Kitty-Birthday-4.png

Iwona genialne umysły myślą podobnie:-D Ja też zredukuję liczbę tych biszkoptów bo nawet nie mam takiej ilosci barwników. Ja mam barwniki w proszku i robiłam kiedyś krem z nimi i super sie rozprowadziły, nawet lepiej niż w masie plastycznej.

Ostatnia edycja:
yenefer pisze:
Iwona genialne umysły myślą podobnie
laugh.gif
Coś w tym chyba jest! :cool2:

To mówisz, że barwniki w proszku podźwigną takie barwienie? Ja zamierzam dokupic kilka kolorów do masy plastycznej - bo chciałabym jednak z niej cos znowu zrobić. Ale w tym roku żeby były bardziej kolorowe nasze torty bo i dziewczyny kumate już i w ogóle.
A barwiłas może bita śmietanę? Ja chciałabym zrobić ja w róznych kolorach i tak zamierzam się na próbę , ale może Ty juz próbowałas?

no dziewczyny ten tort wygląda obłędnie.Już kiedyś też się nad nim zastanawiałam ale zrezygnowałam. Ja planuje zrobić w kształcie auta albo pociągu na youtubie znalazłam propozycję zrobienia takiego torta.

Przyłączam się do życzeń dla Majeczki i Julci. Samych słonecznych dni, dużo usmiechu i zdrowia. Jezu pamiętam jak wczoraj jak Anulka się rozpakowywała a ja w domu śledziłam ich losy a to już 2 lata. Zdajecie sobie sprawę, że jesteśmy razem już ze 2,5 roku jak nie dłużej?

Czas tak pędzi, że się nie obejrzymy a dzieciaki będa czekać na 18-tkę! Ale wtedy to wyciągną ręce po pieniądze na organizacje :)
Teraz w kolejności chyba moje następne do 2 urodzin? Czas się organizować. Zostało 3 tygodnie z grosikiem :)

Menu urodzinowe powoli się klaruje :) Jeszcze kilka zimnych potraw przystawkowych muszę wymyśleć :) Jakiejś weny dostałam w pracy przy rachunkach :)

Maju i Julciu! jesteście juz duże dziewczyki. Mama może już Wam poczytac życzenia - wiec: duuużo słonka na podwórku żeby zawsze można bylo się tam bawić i na buziach też:) Wesołych zabawek i wiele radości na urodzinowej imprezie:)

Dziewczyny, natchnęłyście mnie i poszukiwałąm wczoraj jakichś tortów. Pól wieczora sciągałam z chomika ksiażkę o tortach, niestety po angielsku, ale są opisy jak zrobic no i zdjęcia i instrukcje obrazkowe...
Jesli ktoraś chce to mogę w rarze wysłac:)

A tentort rainbow fajjny dla dzieci tylko ja mam jakies opory przed zjadaniem takiej ilości barwniko?? one sa sztuczne prawda? Słyszaląm o barwieniu cast kisielkiem kolorkiem, ale podejrzewam,żew nim sa takie same barwniki. Ja chciałam zafarbowac tylko masę plastyczną, zawsze można odłożyć) A słuchajcie, mam barwniki jeszcze z tamtego roku, przekroc trochę termin ważności, myśłicie że można ich używać, czy lepiej nie?a gdzie kupujecie barwniki żelowe?

iws, duzó masz dzieci na imprezie? bo zawszesprawdzą się kanapeczki wycinane foremkami do ciastek;) Kazdy może sobie wybrać z czym zechce;)

Onna - Co do barwników to uważam, że raz na rok jak się zje troszkę w torcie to nic się nie stanie. Na codzień w ogole ich nie uzywam a i tak z produktach też jest wiele sztuczności więc mnie uzycie barwnika jakos specjalnie nie martwi i nie mam zahamowania. Raz na rok można zaszaleć by było kolorowo i słodko! :)
Dzieci nie będzie za dużo dlatego nastawiam sie głównie na starszych bo podejrzewam, że goście z mniejszym przebiegiem wiekowym skupia się raczej na tej słodkiej części menu :)

A o książęczkę poproszę - z przyjemnościa poprzeglądam :)

reklama
Anulka najlepsze życzenia dla Majeczki i Juleczki!!!

U nas chore gardła, antybiotyki, siedzenie w domu.
Ten tęczowy tort jest świetny, Onna ja bym się też barwnikami nie przejmowała, dzieci dużo tego na pewno nie zjedzą.

Do góry