reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

reklama
no cóż, jedynie pryskać wodą morską albo sprayem na katar dla dzieci (ja polecam Eupforbium homeopatyczny) , odciągać gile np. fridą, sopelkiem czy czymś takim. Wietrzyć pokój i maść majerankowa pod nosek. Jak będą starsze to jeszcze można klatkę posmarować maścią pulmex baby dla lepszego oddychania.

Witajcie dziewczyny,

U nas przyplątał się jakiś katar, mam nadzieję, że coś gorszego się nie rozwinie.

Rabbit ja kupiłam taki termometr do czoła+ucha i w końcu go nie używałam, bo co chwilę pokazywał coś innego. Jak dziewczynki były malutkie, to mierzyłam im temperaturę w pupie takim termometrem zwykłym elektronicznym.

Gastone ja kupowałam dziewczynom zestaw sprzątający jak miały 1,5 roku, bo wykazywały duże zainteresowanie moim sprzętem. No i bawiły się jakis czas, choc tak naprawdę nie kręciło ich to tak bardzo jak dorosły mop czy szufelka :-) Teraz się już wcale tym nie bawią, no chyba że na tym wózku wożą różne inne zabawki :-)

Anulka powodzenia.

Yenefer od kiedy poleciłas mi "Moje wypieki" to normalnie wpadlam w jakis amok, nic tylko bym piekła. Ostatnio zrobiłam te muffinki korzenne z jabłkami. Rewelacja, po prostu bomba :-))) Dzięki raz jeszcze.

Witam po przerwie... ten tydzień był okropny. Ja ledwo żyłam. Wirus się przyplątał do mnie i dwa dni wymioty... potem już lepiej, ale nie miałam siły kompletnie a do tego złapała to Majka w środę z tym że ona z 39-to stopniowa gorączką. Modliłam się tylko żeby ominęło Julkę. Co prawda dwa razy zwymiotowała mlekiem wieczorem ale na tym się skończyło. Dopiero wczoraj na dobrą sprawę skończyło się u mnie i u małych pierwsze normalne kupki!

Byle do wiosny!!!!

Witam po przerwie... ten tydzień był okropny. Ja ledwo żyłam. Wirus się przyplątał do mnie i dwa dni wymioty... potem już lepiej, ale nie miałam siły kompletnie a do tego złapała to Majka w środę z tym że ona z 39-to stopniowa gorączką. Modliłam się tylko żeby ominęło Julkę. Co prawda dwa razy zwymiotowała mlekiem wieczorem ale na tym się skończyło. Dopiero wczoraj na dobrą sprawę skończyło się u mnie i u małych pierwsze normalne kupki!

Byle do wiosny!!!!

no to nadzieja, zdrówka i oby te choróbska już was opuściły bo limit wyczerpałyście na 10 lat już:-)

madzia - dzięki. Tempo chorowania naprawdę zastraszające ostatnio było. Jak za dobrych pare lat!

A termometr fajny - my dostaliśmy kiedyś taki do czoła - mam wrażenie, że przekłamuje strasznie i się zastanawiam czy by jakiegos lepsiejszego nie kupić. Ostatnio u lekarza takim na podczerwień mierzył temp Majce i z dużej odległości juz podał wynik.

też się zastanawiałam nad takim bezdotykowym. Na allegro około 100 zł. Też w przychodni widziałam bo moi to nie chcą dać sobie zmierzyć takim do czoła i ucha a poza tym juz pisałam ze ten mój fałszuje wynik

reklama
rabbit ja miałam Brauna i naprawdę mogę go polecic,jest prosty w obsłudze i szybki.Niestety kiedyś go upuściłam na płytki i przestał działac.Później w Polsce kupiłam termometr skanujący do czoła,ale moim zdaniem pomiar jest nieprawdziwy:tak:

Ja dziś po raz pierwszy po grypie musiałam wyjśc z domu.Jeszcze czuję się bardzo osłabiona ale miałam tel.ze szkoły,że muszę Majkę odebrac.Widocznie jeszcze do końca nie wyzdrowiała,dziś ostatni dzień antybiotyku.Zobaczę jutro...No i maluchy mi się pochorowały.Kaszlą,gorączkują...to było do przewidzenia...Epidemia na całego:-(
Mam do Was pytanie.Czy któraś z Was ma lub miała taką spacerówkę?Może z tej firmy?Zastanawiam się nad zmianą.Nie widziałam jej w realu,tylko ze zdjęc:Bella Baby - You2
Pozdrawiam!

Do góry