reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

LeapFrog Cook and Play Potsy - Toys R Us - Britain's greatest toy store

Leapfrog Shapes and Sharing Picnic Basket - Babies R Us - Britain's greatest toy store

LeapFrog Count & Scan Shopper

Vtech Push and Ride Alphabet Train - Smyths Toy Store

I tak...garnek z pierwszego linku maja moje dziewczyny....jest super. Wydaje odglosy, uczy kolorow, przeciwienst, zwrotow grzecznosciowych, piosenek, warzyw, owocow..itp...

Koszyczka im nie kupilam ale jesli tylko znajde gdzies fajna oferte to badzo bym chciala bo jest super...ogladalismy go w sklepie :-)

A pociag moje dziewczyny dostaly juz na pierwsze urodziny no i moge powiedziec ze dopiero teraz sie nim bawia...super zabawka...
ale świetne te zabawki. Moich na pewno zajął by ten garnuszek i koszyczek (chociaż taki różowy to chyba dla dziewczynek) szkoda ze u nas tego nie ma.

reklama
onna- glos oddany, haslo bardzo fajne :)

My mamy duzy domek ale im wiekszy tym mniej miejsca, ja juz nie mam gdzie te wszystkie rzeczy trzymac!!! A M chce miec czworke dzieci.. hmmmm... chyba zapolujemy na jeszcze jedna parke blizniakow i bedzie po sprawie :-D ale bylby ubaw :szok:

madzia- niezly koszmarek przezylas, naszczescie nic sie nie stalo, dzieci ok i obcasy tez cale :tak::-D

Yen, Gastone mam do Was pytanie odnosnie workow sako. Korzystaja Wasze dzieci z nich czy raczej to zbedny wydatek?

Madzia no to ladnie Cie zalatwili Twoi synkowie! Matko co Ty musialas czuc..masakra! Moje dziewczyny tez ciagle kreca kluczami gdzie sie da..
Co do pokoju dzieci to moje dziewczyny maja swoj ale na gorze a w dzien siedzimy raczej na dole wiec salon tez jest ich duzym pokojem:)

Tossa dacie rade. Moze mniej bedziecie zbednych rzeczy kupowac przynajmniej:) a mieszkanko sie troche rozciagnie pewnie jak dzieci sie pojawia;)

Iws no to fajnie ze juz chociaz jeden stroj jest. Tez bede czekac na zdjecia z niecierpliwoscia:)

Kasia a Ty tak narzekalas ze dziewczynki nie chodza..widzisz mowilam ze sie zacznie;D ja juz w sumie posciagalam prawie zabezpieczenia i nie jest juz tak zle wiec to zainteresowanie przechodzi:)

Ostatnia edycja:
Ania cieszę się jak szalona że już chodza obie, ale problem w tym że to s wysokie dziewczynki i wszedzie dosięgną. Może faktycznie za jakiś czas przestaną się interesować kuchnia ale ponieważ sa chwile że zostawiam je same na chwilkę np jak idę do łazienki, albo idę na górę a one siedzą na dole, to musze jakoś zabezpieczyć szafki kuchenne. Fajna jest taka otwarta kuchnia na salon ale jezeli się ma dzieci to jest ona zupełnie niepraktyczna.

Jola super te zabawki. Kiedyś byłam w niemieckim toys R Us i ten sklep jest niesamowity - ogromny, kipi aż zabawkami u nas takich sklepów nie ma :(

Kasiu rozumiem Cie doskonale:) nawet jak przestana interesowac sie kuchnia to zainteresuja sie napewno czyms innym bardzo ciekawym:D mysle ze najlepiej to byloby najpierw miec dzieci a pozniej wybudowac dom na ich potrzeby:) to chyba najlepsze rozwiazanie:)

Jolu zabawki fajne naprawde ale moje dziewczynki maja inne zainteresowania niestety. Pewnie nie ciagnie ich do garow po mamusi:) Maja jakies garnuszki ze dwa ale sluza ostatnio do zrzucania ze schodow:) tylko nie wyobrazajcie sobie ze moje dziewczynki sa takie straszne, one bywaja grzeczne..naprawde!:))))

Ania:-D wierzymy że bywają:-D
Wiesz, jak budowaliśmy te kilka lat temu dom, to razem z nami budowali się sąsiedzi, młodzi ludzie z dzieckiem - i pamiętam jak dziś jak do nich poszliśmy to mówili że np wszystkie klamki okienne będa mieć zamykane na klucz, że okna umieszczają na odpowiedniej wysokości, że schody będa mieć tralki jedna przy drugiej żeby dziecko nie wsadziło między nie głowy. Wtedy to dla nas wydawało się lekko mówiąc dziwne, dziś już to wszystko rozumiem:-p

Anulka ja uzywam workow sako caly czas.Dziewczyny sie pokladaja,jedza na nich mleko:-)
Dla mnie- super sprawa.

Jola moje dziewczynki maja ten pociag i powiem ci ze niczym sie nie bawia ja pociagiem.
Zabawka number one:-) Nawet Max ja jeszcze okupuje:-)

Witajcie mamuski :-) U nas też pociągi mają wzięcie. Ostatnio dostały szału na punkcie takiej małej badziewnej kolejki, która była dołączona do gazetki "Tomek i przyjaciele".

Ps. Jola jak widzę Twoje kulinarne fotki na Fb, to od razu mam ochotę lecieć do kuchni i działać, po czym przypominam sobie, że próbuję sie odchudzic :-D

Gaston mam pytanie co do Twojego szydełkowania, czy Ty sie uczysz sama z jakiejś książki czy ktoś Ci pokazał, jak robić? Ja niestety nie umię, a bardzo bym chciała zacząć.

Kasia punkt widzenia jednak sie zmienia jak ma sie dzieci;)

Gastone te worki tak wlasnie mysle ze fajna sprawa ale znowu sobie tak pomyslalam ze kolejne 2 rzeczy, ktore trzeba gdzies postawic! i chyba jednak sie wstrzymam bo naprawde za duzo tego wszystkiego:/

Gemini
ja za to jak widze Joli wypieki mam ochote do niej wpasc:-Dnawet nie mysle o kuchni w tym momencie:D ale tez mialam schudnac. W sylwestra idziemy na wesele i chcialabym chociaz te 5kg zrzucic aby stac sie prawie idealem:D

U nas dzisiaj moja mama, wziela male na spacer a ja jade z kolezanka bo wyczaila u nas nowa hurtownie z zabawkami, podobno troche taniej jest ale trzeba miec karte bo nie wpuszczaja inaczej, ona pozyczyla od kogos wiec sie podlacze i moze cos kupie na prezenty dziewczynkom:)

reklama
Do góry