reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

dziewczyny trzymajcie kciuki po powrocie do domu zabieram się za pieczenie torta (pierwszego w swoim życiu). Ze znanego wam bloga dorotus Tort Andaluzja. Kurcze ciekawe jak mi wyjdzie, mam nadzieje, że nie porywam się z motyką na słońce. Mój M ma 30 urodziny i tak sobie wymyśliłam, że zrobie na niego tort. Oby dało się go zjeść:-)

reklama
Madzia trzymam, mocno trzymam i czekam na efekty - ja właśnie zrobiłam ekstremalnie czekoladowe ciasto malibu. Z bloga Dorotki tylko jedno ciacho mi nie wyszło a reszta wychodzi super, a już torty to sa niezawodne!

zoska dziekuje ci bardzo - fajna ta gierka!

Ania my dostalismy te worki na roczek i na poczatku bardzo je wykorzystywałam bo dziewczynki jadły na nich mleczko, teraz już łapia butlę w rękę i biegają po cały domu. Obecnie wykorzystuję je jako barierę od kominka:-D i jako dodatkowe siedzenie jak jest wiecej ludzi. Zawsze znajdę jakieś zastosowanie. Pewnie później powędrują do pokoju każdej dziewczynki.

Anulka do Sylwestra jeszzcze 2 pełne miesiące, w sam raz na 5 kg :-)

Ja wczoraj zmieniłam fryzure po 10 latach, to sie nazywa odmiana, aż sie czuje jakaś taka nowa ;-)

Magda nie wyszła mi pizza :( Ciasto siadło pod dodatkami i miałam wielki zakalec.

Gemini a co zmajstrowałaś? Jakis nowy kolorek? Ja już nie eksperymentuję z włosami bo strasznie mi sie przesuszyły od tego farbowania...:-(

Pizzy to jeszcze nie robiłam z tego bloga ale tam jest chyba kilka przepisów na pizze. Mam swój niezawodny i zawsze z niego robię.

Dziewczyny wygrałam z tym sklepem, właśnie odebrałam wózek. Wymienili mi na nowe wszystko co chciałam. Ale się cieszę :-D, już traciłam nadzieje ale jednak warto stać przy swoim zdaniu chociażby pół roku.

Yenefer ja akurat w ogóle nie farbuję, ale sie obcięłam, a od 10 lat nieprzerwanie nosiłam długie włosy. Naprawde czuje się jakas inna teraz :-p

A co to macie za bloga kulinarnego dziewczyny, podzielcie się :-)

Gemini ja obcięłam po urodzeniu dziewczynek i teraz czuję się o wiele lepiej, jest mi po prostu wygodniej. Fajnie że nie musisz farbować, ja niestety muszę bo jestem obarczona genetyczną słonnością do szybkiego siwienia:-D

A blog to klasyka gatunku Moje wypieki polecam! Nie wiem jak ja bez niego piekłam:-)

Madzia trzymam kciuki zeby tort wyszedl:)
Super ze wkoncu macie wozek:)warto bylo powalczyc:)

Kasia
chcialabym te worki ale kurcze naprawde chyba juz miejsca brak..moze pozniej troche pomyslimy. Wogole ja to bym kupowala wszystko. Weszlam dzisiaj do hurtowni zabawek takiej duzej naprawde i zwariowalam. Jakbym miala torbe pieniedzy to wszystko bym wydala:) jeszcze ceny hurtowe bez vatu tam sa.Kupilam dziewczynkom teletubisie, lalki nowe bo juz maja takie wymeczone, jedna placzaca gaworzaca a druga sikajaca do nocnika:) serwis do herbaty fisher price i jeszcze zabawki dla kuzyna dzieci pod choinke. Ale czuje jakis niedosyt..bo tyle tego tam bylo:D to chyba przez to ze za naszych czasow nie bylo tyle cudnych zabawek:(

Gemini fryzjer czesto dziala na psychike dobrze. Fajnie ze sie odmienilas troche:)Ja chyba tez potrzebuje odmiany ale nie bardzo wiem co tu wymyslec. Ja krotkich wlosow nie chce, wolalabym sobie doczepic zeby miec dlugiee, wkurza mnie to ze latami zapuszczam a one prawie nie rosna, albo wykruszaja sie od prostownicy bo je nia mecze niemilosiernie:/jedyne co robie to co 2-3 miesiace blond pasemka, bylam ostatnio ale jakos niewiele sie zmienilo i nudno sie czuje:/
No 5 kg wydaje sie nie duzo ale u mnie odchudzanie to ciezka sprawa. Jestem uzalezniona od slodyczy takze nie wyobrazam sobie dnia bez nich i jestem nieszczesliwa jak musze sobie czegos odmawiac;( wlasnie pizze z M na kolacje zjedlismy:)) to moze od listopada zaczne;)

reklama
Dziewczyny czy któraś z Was podawała dzieciom gaviscan infant na refluks? Koleżanka pilnie poszukuje ale jak na razie w aptekach nikt o tym nie słyszał,gaviscan jest ale nie infant tylko ten dla doroslych.

Do góry